IRC-Galleria

Tiss

Tiss

Kyl mä ehin jos mä juoksen!!

RANSKAAAAAAAATiistai 19.12.2006 16:40

Suomi- kuva kirkastuu
Ranskassa asuvan suomalaisen on ollut miellyttävää havaita, että maamme on tullut huomattavasti tunnetummaksi viime vuosien aikana. Suomeen aikaisemmin liittyneet kielteiset ja väärät mielikuvat ovat jääneet taka-alalle. Suomea koskevat kielteiset oudot tai väärät uutiset ovat miltei hävinneet ranskan tiedotusvälineistä, Maamme imagoon kuuluu nykyisellään ranskassakin tietotekniikan korkea taso, mutta myös luontoystävällisyys ja ekologinen vastuu. Ranskalaiset ovat myös tietoisia Suomen turvallisuudesta ja suomalaisten luotettavuudesta.

Suomalaiset kilpa-autoilijat ovat olleet suomi-kuvan tärkeimpiä lähettiläitä. Heidän ansiostaan suomalaisia pidetään edelleen rohkeina ja huimapäisinä. Aikaisemmin Ari Vatanen, mutta nyt Mika Häkkinen ja Tommi Mäkinen ovat erittäin suosittuja suomalaissankareita..

Tiedotusvälineiltä ei ole jäänyt huomaamatta suomalaisten urheilijoiden vaatimattomuus ja luonnollisuus sekä tähtikultin puuttuminen, suomalainen kulttuurikin on päässyt ranskassa paremmin esille. Suomalaiset säveltäjät, kapellimestarit ja laulajat Esa-Pekka Salosesta Karita Mattilaan, muta myöskin modernit säveltäjät Kaija Saariaho ja Magnus Lindberg ovat hyvin esillä ranskalaisissa tiedotusvälineissä. Ranskalaiset alkavat ymmärtää jopa Sibeliuksenkin musiikkia. Filmin tekijöistä Aki Kaurismäellä on erikoisasema Ranskassa. Hänen hahmonsa kertovat siitä, kuinka suomalainen voi olla sympaattinen ilmeettömyydessään ja vähäpuheisuudessaan. Ranskassa pidetään myös Arto paasilinnan romaaneista, jotka kertovat pohjoisista individualisteista. Suomen nimi kelpaa jopa ranskalaisen ruokakulttuuriin. Joissakin ravintoloissa voi tilata suomalaisen salaatin, jossa on aineksina perunaa, anjovista, sipulia ja soijakastiketta. Vahinko että suomalaiset eivät ole vielä keksineet myydä ranskalaisille hapankorppua. Hapankorppu sopisi erinomaisesti vahvojen juustojen kanssa nautittavaksi.

Suomi on nostanut vahvasti profiiliaan myös matkailumaana. Le Monde – lehti omisti jokin aika sitten Pohjois-Suomelle ja Lapille kahden sivun ja kuuden suuren valokuvan jutun, jossa esiteltiin komeita revontulia ja kerrottiin. kuukausia kestävästä jännittävästä pimeydestä, poronkäristyksestä, avantouinnista ja hämmästyttävästä kännykkä- ja internetkulttuurista. Suomi on ollut Ranskassa tätä tunnetumpi vain talvisodan päivinä. Silloinhan Suomi oli miltei kaikkialla maailmassa etusivun uutinen. Kolmen kuukauden ajan ranskalaiset jännäsivät Suomen puolesta ja lähettivät jopa suksiaan suomalaisille. Suomen sininen Le Bleu Finlandais oli Pariisissa muotiväri ja ranskattarien talvivaatteet saivat vaikutteita suomalaisten Lottien talvivarusteista.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.