IRC-Galleria

Pankkien jälkeen romahtavat ihmisetLauantai 18.10.2008 21:27


Maailman terveysjärjestö WHO varoittaa finanssikriisin vaikutuksista ihmisten terveyteen. Osakekurssien syöksymisen ja pankkien kaatumisen jälkeen vaakalaudalla on monen ihmisen mielenterveys. Järjestö ennustaa, että mielen sairaudet ja itsemurhat lisääntyvät rajusti.

Tämä on nähty ennenkin: tarinat vuoden 1929 suuren laman ajan ikkunoista hyppäävistä meklareista eivät ole satua. Romahdusta seuranneena vuonna Yhdysvalloissa itsemurhien kokonaismäärä nousi ennätykseen.

Japanissa kuplan puhjettua vuonna 1998 itsemurhien määrä per vuosi 1,5-kertaistui., Reuters kertoo. Hongkongissa tilastojen kehitys oli yhtä synkkä. Ja nyt tilannne vaikuttaa paljon vakavammalta.

”Monet ovat jo masentuneita ja levottomia ja kärsivät unettomuudesta, kun he huolehtivat omasta ja perheensä taloudellisesta tilanteesta. Pahin on vasta edessä”, kommentoi hongkongilainen psykiatri Dominic Lee Reutersin haastattelussa. Hongkongissakin liki 50 000 ihmistä on sijoittanut yhteensä miljardeja dollareita Lehman Brothersiin liittyviin sijoitustuotteisiin.

Uutistoimisto AP.n mukaan Yhdysvalloissa vapaaehtoisvoimin toimivien auttavien puhelimien asiakastulva on tänä vuonna kasvanut räjähdysmäisesti. Suurin asiakasryhmä ovat ihmiset, jotka ovat menettäneet tai menettämässä kotinsa.

Yksittäisiä surullisia uutisia on valunut Suomenkin mediaan: tavatonta ei ole, että omaisuutensa menetettyään itsemurhaan ajautunut perheenpää surmaa itsensä lisäksi koko perheensä. Niin teki 45-vuotias mies viisihenkiselle perheelleen viime kuussa New Yorkissa.

Niin kävi taas täällä kotoisessa verojen ihmemaassakin. Ja lehdet kirjoittaa että perheillä menee hyvin. Siis totuus on textiäkin karumpaa.

Tämän opetus on että tarkkaile lähimmäistäsi.! (=

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.