IRC-Galleria

Internetin hyökkäysverkot eivät ole uhka vain rikollisten suoranaisille uhreille. Tuore selvitys kertoo, että jopa teleoperaattorit ovat usein hätää kärsimässä. Pahimmat hyökkäykset ovat uskomattoman voimakkaita.

Arbor Networks on selvittänyt maailman suurimpien internetoperaattorin turvatilannetta, ja kyselyyn vastasi noin 70 tietoturvan ammattilaista eri operaattoreilta.

Hyökkäyksen voima jopa 40 gigabittiä sekunnissa

Internethyökkäykset ovat operaattoreille suuri huoli. Selvityksen mukaan suurimmat jatkuvat hyökkäykset ovat olleet voimakkuudeltaan noin 40 gigabittiä sekunnissa. Tätä voisi verrata siihen, että 40 000 yhden megatavun laajakaistaliittymän omistajaa lähettäisi samanaikaisesti tietoa maksiminopeudella.

Vielä vuonna 2003 suurin nähty hyökkäys oli 2,5 gigabittiä sekunnissa. Muutamassa vuodessa hyökkäyksien koko on noussut yli 15-kertaiseksi. Operaattorien kapasiteetti ei ole kasvanut yhtä nopeasti kuin hyökkäyksien voima, joten verkkojen toimivuus on yhä enemmän uhattuna.

Liikaa turvattavaa - ei mahdollisuuksia

Operaattorit kertoivat Arborille, että tietoturvauhkien laajuuden kasvu on erityinen ongelma. Botnet-hyökkäysverkoilla tehtävien palvelunestohyökkäysten lisäksi pitäisi varautua esimerkiksi nimipalvelinten uhkiin ja reitityshyökkäyksiin. Samalla pitäisi huolehtia esimerkiksi nettipuhelujen tietoturvasta.

Raha ei tahdo kaikkien uusien palveluiden rakentamiseen ja turvaamiseen. Niinpä haluttuun tietoturvaan ei aina ole resursseja.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.