IRC-Galleria

Whitey

Whitey

Urrrrrppåååååååååååt

Selaa blogimerkintöjä

Facebookissa leviää outo virus. 120 miljoonan käyttäjän yhteisössä kiertää Koobface-virus, joka leviää Facebook-viestien välityksellä ja huijaa käyttäjiä heidän kavereittensa avulla. Jos käyttäjä menee halpaan, tietokone on rikollisten käsissä, kertoo Tietokone -lehti.

Kun uhrin tietokone on saanut tartunnan, virus lähettää hyökkäysviestin kaikille käyttäjän Facebook-kavereille. Kavereille lähetetyssä viestissä on sanoma, joka houkuttelee katsomaan videota. Viestissä kerrotaan, että käyttäjä näyttää todella mainiolta ohessa olevassa uudessa videossa.

Linkki ohjaa käyttäjää nettisivulle, jossa elokuvan pitäisi olla. Sivuilla kuitenkin sanotaan, että videon katsomiseksi käyttäjän täytyy ladata uusin versio Adoben Flash-lisäosasta. Tarjottu tiedosto ei tietenkään ole Flash-soitin vaan rikollisten haittaohjelma. Jos käyttäjä asentaa lisäosan, tietokone saastuu, ja hänen Facebook-kavereilleen lähtee taas uusia viestejä.

McAfeen mukaan rikollisten taktiikka on tuttu vuosien takaisista sähköpostihyökkäyksistä. Facebookin tapaisissa suljetuissa sosiaalisissa palveluissa käyttäjät eivät ehkä osaa olla yhtä varuillaan, mikä helpottaa viruksen leviämistä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.