IRC-Galleria

_Lizardus_

_Lizardus_

mun veri vetää itään....

Selaa blogimerkintöjä

Eliksen 1kk neuvolaTorstai 10.01.2008 18:01

10.1.08

Paino 3730g
Pituus 51,3 cm
Py 37,2 cm

Ja näin kirjoitti neuvolan tätsykkä:
"Pontevasti vastutat tutkimista,sylissä rauhoitut hyvin.Kasvua tullut normaalisti,kuulo/näkö norm.Testus +/+ (en saa käsialasta selvää mut ne kivekset kummiski) "

Minun onnekseni neukkutäti olikin ihan mukavan oloinen ja ymmärsi jopa keskostenkin päälle ja vieläpä oli ennen meidän sinne menoa oikein perehtynyt Eliksen taustaan ja muutenki meidän tähän takkuiseen alkutaipaleeseemme,et oli ihan perillä sit asioista :)
Pisti mulle vaa purkkalakon et kuulemma vois ihan silläki loppua Eliksen ilmavaivat jos mie en syö olleskaa xylitolipurkkaa ja sanoi et jatketaa vaa niillä Cuplatoneilla,et jos ei ne auta nii sit ei kyllä mikään Rela tai muukaa vastaava auta,näin on ja siihen minäki uskon...samaa kamaahan ne kaikki on kuitenki loppupeleis :)

Ai juu,ja Elis kasvaa keskoskäyrällä siinä keskikäyrän tuntumissa ja normikäyrällä menee luonnollisesti vähä miinuksen puolella,mut sitä keskosten kasvukäyräähän tässä meillä eniten seurataan...

4 viikkoa kulunut Eliksen syntymästäKeskiviikko 09.01.2008 17:56

Huomenna meillä eka lastenneuvolakäynti (Eliksen 1kk neuvola) jännityksellä odotan et mimmone se neukkutäti siellä puolella on,kummiski joku vanha kurppa joka menee joidenki käyrien mukaa eikä tajua paskaakaa ottaa huomioon et Elis on kummiski keskonen jne.
Tuskin ees tajuaakaa niistä sairaaloiden epikriisesitäkää tuon taivaallista ja ymmärtää sitäkää miten vakavasti Elis on ollu sairas ja mitä kaikkee on saatu pikkumiehen kanssa käydä läpi! oh,sen näkee sitte huomenna...

Eilen kävin faijan luona muutes puntarillaki ja ihana yllätys oli se et painan nyt jo VÄHEMMÄN kuin mitä painoin sillo ku aloin Elistä odottaa...raskauden aikana tuli mulle siis painoa se 10kg josta 7kg jäi synnärille eli hyvin oon laihtunu nyt pelkällä imetyksellä/maidon lypsämisellä sit neljässä viikossa...toivottavasti sama jatkuu :)

Ps.otamme vinkkejä vastaan mikä auttaa masuvaivoihin (ilmavaivoja lähinnä) ku Eliksellä niitä tuntuu olevan,cuplatonia on alettu antaa ja on pumpattu jalkoja ja ties mitä.Pahimmillaa ne ilmavaivat vaivaa sitten tietenki just öisin!

Ekat kaksi yötä pojan kanssa takana :)Sunnuntai 06.01.2008 16:02

Ensimmäinen yö meni lähes valvoessa,itse en oikein osannut nukkua ja poikakin nukkui tosi levottomasti ja heräili kahen tunnin välein syömää ja sitten muute vaa ähis ja puhis menemään...nukuin ekana yönä vissii semmoiset nelisen tuntia,great! eilen päivällä Elis sitten nukkuikin hyvin kaikki syöttövälit sitterissä! totesin et siinä poika nukkuu parhaiten ja toinen mis tykkää nukkua nii meidän sängyssä...eipähä siinä sitte.

Viime yö meniki jo paljo mukavammin,Elis heräsi syömää n.3 tunnin välein ja aamulla kuudelta ei oikein meinannu millää alkaa syötön jälkee enää nukkuu...nyt tuolla kyl vetää sitterissää sikeitä taas tosi hyvin.Onneks Jukalla alkaa nyt tuo isyysloma nii pääsee seki nauttimaa tästä yöheräilystä sitten,pitääki lypsää taas maitoa yöksi pulloo nii saa seki syötellä eikä mun tartte aina heräillä...totesin viime yönä et mukavampi ja nopeempi antaa yöllä maito pullosta ku tissiltä :)

Palaillaanhan taas ystävät rakkaat!

Nyt on pieni ukkeli kotosallaPerjantai 04.01.2008 23:11

Hyvin on tissi maistunu koko illan,melkoiset ruokahalut on pojalla ainaki.Nyt hän tuolla vihdoin ja viimein nukkua tuhisee omassa sängyssään makoisasti.Seuraavan kerran ku heräilee nii pitääki vaihtaa vaippa ja laittaa toiselle yöpuku päälle,ei vihtiny alkaa vaipan vaihtopuuhii edellisen syötön jälkee ku isi häntä röyhtäytti ja niin söpösti pikkuinen nukahti isin olkapäälle :)

Sain ihanan puhelun sairaalasta :)Perjantai 04.01.2008 13:54

Soittivat ja kysyivät et tahtoisimmeko tänään hakea sieltä yhden vauvan pois :) aivan aivan,saamme siis rakkaan pikku poikamme tänään vihdoin ja viimein kotiin!!!!
Johan tuo kerkesi sairaalassa olemaan sen 3 viikkoa ja 2 päivää mitä on elänytkin...hihi.Parikin lääkäriä tänää Eliksen tutkinu eikä pojasta löydetty mitään vikaa....lisähappeakaa ei ole tarvinnu kolmeen päivään ja hyvin menee ruoka alas ja vähän enempikin.

Tää mamma on niin onnesta soikeena nyt ettei riemulla ole rajaa!

Elis voimistuu voimistumistaanTorstai 03.01.2008 22:27

Vieläkää ei oo lääkäri sanonu mitää et millo saadaa poju kotiin,tänää olivat ottaneet sydämen ultraäänikuvat eikä niissäkää ollu mitää poikkeavaa löytyny.Saturoinu on nyt eilisillasta asti todella hyvin eikä ole tarvittu lisähappea,toivottavasti näin jatkuu....

Hyvin heräilee poika itse syömään ja raivokkaasti kuulemma ruokaansa vaatii jossei sitä heti olla tuomassa kun nälkä iskee päälle.Muutenkin Eliksen vointi on huimasti kohentunut...Eilen ovat aloittaneet pojulle Devitol tipat ja silmätkin on nyt ok ku sillä vähä rähnmi ja oli sitte muutaman päivän mittainen silmätippakuurikin.Ai juu ja tänää pojan paino oli muutes jo 3510g :)
Uusi vuosi ja uudet kujeet,näinhän se menee.

Eliksen tilanne pysyny suht ennallaan,eilen olivat ottaneet varulta keuhkokuvat,verenkuvat,tulehdusverikokeet ja astropit joissa ei näkyny missään mitään poikkeavaa.Kaikki siis vallan mallikkaasti eikä tunnu mitään fiksua syytä löytyvän näille saturaatioiden tiputteluille.Lääkäri olikin tänää sit laskenu saturaation tavoitetason 95:sta 93:seen.Eikä oo poika kuulemma lisähappea sen jälkee tarvinnu mitä nyt ihan pelkillä virtauksilla happea viiksien kautta menee....mut varsinaista lisähappea eivät ole joutuneet antamaan.

Mitään tietoa ei edelleenkään kotiinpääsystä ole eikä tiedetä! lääkäri arvio tilannetta aina päivän kerrallaan ja katsotaan mitä tuleman pitää vai pitääkö se mitään?....hehe :)

Kyllä mua vituttaa niin paljon!Sunnuntai 30.12.2007 13:29

Ääh...että mua rassaa ny ja kovasti! tuossa ku sairaalaan taasen kuulumisia soittelin/kyselin nii taas on lisähapen tarvetta ja saturaatiot heittelee,eli eipä taida poika päästä huomenna ainakaa kotia.....tätä menoa tuskin ikinä milloinkaa!!!! luoja et pistää vihaksi,ja mieski jo alkaa äkkäilee ku joudutaa päivittäin ajelee Jyväskylää ja takasi ja matkaa tulee yhteensä 100km ja kun mies työkseenki joutuu ajamaan joka helvetin yö autolla aika lailla....tuntuu et mikää ei edisty taas mihinkää!

Miun mielestä seuraavat ehkä vähän turhanki tarkkaa niitä saturaatioiden vaihteluja ja aina vaa tuputtavat sitä saakelin lisähappea....nyt oli vaa lääkäri sanonu et näillä hoidoilla jatketaa ja jos viel huomenna on lisähapen tarvetta nii katsotaan varulta keuhkokuvat jne.

Mua vaan itkettää ja vituttaa tää touhu ku kaikki tuntuu menevän päin persettä ja miehen kanssa sitte saa kinastella ja riidella sen takia ku kumpiki on nii väsyneitä tähän sairaalas ravaamiseen ja siihe ku mikää ei mee mihinkää päi.....ja seilataa vaa ees taas!

Odottavan aika on niin pitkä!Perjantai 28.12.2007 23:23

Eli viime yönä oli taas saturaatiot heitelly Eliksel vähä alakanttiin ja olivat joutuneet yön ajan pitää happiviiksiä TAAS ja antamaan pientä lisähappea,perkeleen perkele! nyt ei oo päivän aikana ollut tarvista mut saas taas nähä mite on ilta menny ku sinne kummiski viel täs soittelen.Elikkäs taas on vähä auki et millo saadaa poika kotiin,mut edelleen pidetään kummiski uudesta vuodesta kiinni.Kotiutuminen on tosiaan nyt ihan noista saturaatioista ja lisähapen tarpeesta kiinni,et sitten ku ovat täysin varmoja et lisähapelle ei ole tarvetta niin Elis pääsee kotiin :)

Kyllä nää päivät vaan tuntuu niin hemmetin pitkille ku eka sanotaa et loistavasti menee ja sit alkaa saturaatiot hyppimään silmille ja kotiutuminen on siitä kiinni!
Mut parashan se toki on saada poika täysin kuntoon niin uskaltaa paremmin mielin sitten kotonakin olla ettei tartte aivan olla kyttäämässä jne.Muuten on pojalla kaikki mainiosti ja sapuska menee pullolta ja aina ku käydää niin rinnaltaki jaksaa hyvin imeä.
Näin oli siis lääkäri tuumaillu tänä aamuna kun Eliksen vointi näyttää niin hyvälle.Enää ei ole tarvinnut lisähappea lainkaan ja saturaatiot pysyneet hyvinä,kaikki ateriatkin vetelee pullosta ja annosmäärä nostettu nyt 70ml.Riinaltakin jaksaa hyvin imeä ja imuteho on aivan valtaisa :)

Nenämahaletkustakin päästiin tänään jo eroon ja kaikki hoitajat on vesolla ihatelleet ja kehuneet kovasti Eliksen toipumistahtia.....tässä nyt vaan odotellaan et mikä päivä saadaan pikkumies kotiin,eipä tässä kovin montaa vaihtoehtoa ennen uutta vuotta kyl olekaan,alkaa vähä jänskättää :)