IRC-Galleria

_stubastian

_stubastian

Saa tutustua! (: Heitä hertta, heitän takasi !
Böckin PoV:

- Vanhempainiltaan? Minä vai? Ei. Ei. Missään nimessä ei, älä nyt hulluja puhu, mutisen, katsoen mustahiuksista poikaa. Tuo, 14-vuotias kapinallinen kasiluokkalainen on itse sekoittanut mustat hiuksensa aivan sekaisin, vaaleanruskeiden raitojen kera. No, turha valittaa, tuon näköisenä se menee aina kouluun. Pojan otsahiukset ovat hieman tippuneet silmille, mutta alta paljastuu turkoosit, kirkkaat ja ilkikurisesti tuikkivat silmät. Poika ei ole järin pitkä, puuskaa kätensä ja tuijottaa mua.
- Mutsi ois ilonen, jos sä tulisit. Paitsi että mä en äitiäni edes tunne. Sehän lähti heti kun mä synnyin ja vaan jätti mut sun luo. Paitsi että te ette ees ollu ikinä yhdessä. Kiva. Jos mäki rupeen harrastaa yhdenillansuhteita. Sandran äiti on myös muuten poissa, se kuoli. Mut nyt faija hemmetti soikoon ylös sieltä tai mä räjähdän! Sinisilmäinen poika pälättää kuin papupata, välillä mun on kieltämättä vaikea saada selvää, mistä se puhuu. Pieni virne kulkeutuu mun huulilleni. Kukas väitti, ettei teinipoika ikinä kerro mitään isälleen? Sandra. Sen nimen mä olen tuntenut jo kaksi vuotta, taukoamatta. Eikä se kuulemma ole edes vielä pojusen tyttöystävä. Nykynuoriso on niin kummallista.
- Tobias, sä olet 14, sä et rupea harrastamaan vielä mitään muuta, kuin söpistelysuhteita, sano mun sanoneen. Mennään sitten, mä en halua nähdä, kun sä räjähdät, oma poika sentääs. Mutta et tee mitään tyhmää, mä olen kuitenkin poliisi ja sustakin voisi tulla, mutisen seisomaan nousten ja ulos astellen, syysilmaan. Tobiaksesta voisi tulla poliisi, mutta mä olen aivan varma, että siitä ei tule. Huokaan hieman.
- Ei musta saakeli poliisia tuu, kun rikollinen. Tuleepahan sullekkin tekemistä poliisihommissa, Tobbe vastaa, virnistäen ilkikurisesti, näyttäen kieltään ja istuen nauraen mun autooni. Huokaan syvään, pyöräyttäen silmiäni, laittaen lämmityksen päälle, lähtien ajamaan kohti poikani koulua, naputellen samalla kynnellä autonrattia.
- Kuka toi mies muuten on? Kuulen kysymyksen, vilkaisen Tobiaksen osoittamaan kuvaan. Ahaa. Mä olenkin pitkään jo odottanut, milloin sille juolahtaisi kysyä sitä. Mun auton sisäpuolella roikkuu valokuva, jossa me ollaan. Minä ja Alex. Pudistan vaan päätäni hiljaa, keskittyen siihen, että saisin mustan auton pysymään tiellä. Tää tuottaa mulle toisinaan vieläkin hankaluuksia, sillä aikanaan se oli Alex, joka ajoi, kun jossain kuoli joku.
- Se on Alex. Mä kerron sulle joskus lisää. Yhden asian mä silti voin kertoa. Se on mies, jonka takia kaikki mun suhteet on ollut vaan yhdenillansuhteita, mutisen, enkä välitä poikani kysyvästä katseesta, kun ajelen eteenpäin, pysäyttäen auton täpötäyteen koulun pihaan. Ja täälläkö vain yksi luokka? Tai ehkä tää vaan tuntuu niin täydeltä.

Alexin PoV:

- Mä vihaan sitä, kun herra Tobias Böck ei voi pitää puhelinta päällä ! FAIJA SÄ ET VOI KÄSITTÄÄ! Aina, kun mulla on tärkeetä asiaa, se ei voi vastata. Miks te miehet ootte niin vaikeita? Kuuntelen rauhallisena tyttäreni tuskaista puhetta, istuen tuon pulpetilla luokassa, kun tyttö itse istuu kädet puuskassa tuolissa, on nostanut myös jalkansa pöydälle. Niin mitkä käytöstavat? Vilkaisen tyttäreeni, pitkät, kiharat, vaaleanruskeat hiukset ja ruskeat silmät, kuten minulla. Mä en tiedä tarkemmin, kuka on tää Tobias Böck, mutta mä en voi sille mitään, että aina kun mä kuulen sen sukunimen, tai näen, miten Sandra jälleen näyttää pojan luokkakuvastaan, mä palaan muistoihin uudelleen. Mä en käsitä, miten joku voi muistuttaa niin paljon Christiania. Ihmistä, jota mä en ole koskaan meinannutkaan unohtaa.
- Kyllä mä käsitän, ehkä se ei vaan jaksa kuulla susta. No vitsi oli. Me miehet ollaan vaan miehiä, sori. Paljosta oisit jääny paitsi, jos et ois miestä saanu ittees kasvattamaan, virnistän hieman, pörröttäen tuhahtavan tytön hiuksia. Ovi takanani aukeaa ryminällä, en käänny katsomaan, mutta näen miten iloinen pilke siirtyy tyttäreni ruskeisiin silmiin, tuo pomppaa seisomaan tuolistaan, paiskaten melkein minut samalla lattialle.
- Tobiiiaaas! Tyttö kiljaisee, niin, että koko luokka varmasti kuulee sen. Tässä vaiheessa mun on pakko siirtyä katsomaan, että miten ihmeellinen otus tämä Tobias oikein on, kun ei voi kerta minuuttiakaan olla erossa. Katselen, miten dramaattisesti tyttäreni heittäytyy toisen teinin kaulaan ja tuon teinin näkeminen saa minut värähtämään. Se on kuin sinä, nuorempana. Vaikken sinua tuntenut silloin, voin olla varma, että sinä olit tuonnäköinen. Siirrän katsettani hieman oikealle ja se pysähtyy salamana.

Böckin PoV:

Katselen hetken, miten itselleni vieras tyttö, kai tämä Sandra suoraansanottuna roikkuu kuin takiainen poikani kaulassa, Tobias tosin näyttää vaan onnelliselta, joten mikäs siinä. Alex kuule, olisin minäkin halunnut monta kertaa roikkua sinun kaulassasi, kuin takiainen. Tunnen jonkun tuijottavan minua, se häiritsee. Liikautan katsettani ja kohtaan tutut, ruskeat silmät. Ne ovat täynnä tuttua ilkikurisuutta ja intohimoa. Sanaakaan sanomatta nouset seisomaan tuolilta ja astelet eteeni. Samassa tajuan, miksi Sandra on näyttänyt niin tutulta. En sano sanaakaan, kiedon käteni ympärillesi, sinä teet samoin.. Suljen silmäni ja hengitän taas sitä tuttua tuoksua. Käteni ovat niskasi takana ja nyt vakuutan, että aion roikkua sinussa tämän illan, ja loppuelämäni, kuin takiainen. Aamen.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.