IRC-Galleria

Matti ja Sanni<3Sunnuntai 24.08.2008 21:45

Biletettii kolmestaa Sannin ja Matin kaa mökillä.Saunottii ja sillee.
Sit nukuttii johokkii kaheksaa ja käveltii Matille nukkuu. Sit mentii riparinmuisteluiltaa.
"Ari Koivusta. JOOOOOOOOKO?:)"
"Yks biisi viel. JOOOOOOOOKO?:)"
"TUOMAS! MIKÄ SIULLE TULI?!:o"
Osataa myös aakkoset Sannin kaa. "aa, bee, cee, VEE"
Sit mein teki mieli nuolla lattiaa.

[Ei aihetta]Keskiviikko 20.08.2008 01:04

Kirjoita Googlen hakuun "[nimesi] tarvitsee":
Iira on sympaattinen nuori tamma, jolla on vähän väliä metkut mielessä. Iira osaa olla myös todella hellyyttävä, mutta älä anna kauniin ulkokuoren hämätä kaikissa asioissa.

Tallissa iira on aika inhottava. Saattaa luimia muille hevosille ja näykkäistäkkin vähäsen. Jos Iira ei saa tarpeeksi huomiota, niin neiti rupeaa potkimaan karsinan ovea. Harjatessa on aina joku jekku mielessä. Kannattaa pitää kiinni sinun turvallisuutesikin vuoksi ja toiseksi Iira on myös hyvä karkaamaan. Ei kannata pelästyä vaikka Iira nosteleekin jalkoja, huiskii hännällä ja yrittää näykkäistä. Täytyy vain näyttää sille että sinä et pelkää ja sinä olet pomo. Kaviot Iira antaa puhdistaa kiltisti, mitä nyt joskus repii jalan irti otteesta. Vesiboxissa Iira on vähän levoton. Vesiletku on aivan kammottava ja ei, shampootahan ei minuun laiteta! Kannattaa olla parikin ihmista mukana tässä kauheassa pesuoperaatiossa. Satuloidessa Iira on ehdottomasti pidettävä kiinni. Muuten Iira pyörii ympäri karsinaa ja kääntää takamuksen sinua kohti. Ei juurikaan pullistele, mutta uhmaa kyllä. Suitset antaa laittaa ilman kummempaa härdelliä.

Ehei, kentällä Iira ei ole paljoa helpompi kuin tallissa. Ratsatajan täytyy olla kärsivällinen, vakaa mutta päättäväinen ja napakka. Tiivis istunta ja joustava käsi ovat hyödyksi. Iira ei ole tottunut potkimiseen joten se on erittäin herkkä ja kevyt ratsastaa kunhan ratsastajan pää pysyy kylmänä niin ratsastus on mukava kokemus molemmille. Iira kuumenee eikä siis sovi hankalan luonteensa takia pienille lapsille tai aloittelijoille. Monesti ratsastaja lumoutuu liikaa Iiran persoonan että unohtaa kumpi on pomo. Silloin useasti Iira riistäytyy ja ratsastaja löytää itsensä tantereesta. Iira ei saa vetää suusta. Jos yrittää vetämällä iiran pysäyttää niin vauhti vain kasvaa. Täytyy istua kunnolla alas ja tehdä pieniä mutta näpäköitä pidätteitä. Iira pitää maastoilusta vaikka aina näkeekin jotain mörköjä pusikossa. Joten jos maastoon aiot niin et saa säikähtää pikku pompuista. Esteillä Iiraa ei voi oikeastaa kuvailla mitenkään. Tarvitsee olla kokenut ratsastaja että saa iiran kunnon rytmiin, muuten estetunti on päätöntä juoksentelua ympäriinsä. Sinun täytyy olla aina niskan päällä, etkä saa Iiran antaa päättää askel-lajista. Muuten se muuttuu äkisti kiitolaukaksi. Kyllähän Iira hyppää hyvin, isot, ilmavat hypyt ja kapasiteettia on jopa 110cm asti.
Koulua Iira ei millään malttaisi vääntää, mutta kärsivällisyys palkitaan.

Kilpailuissa Iira esittää kilttiä tyttöä. Kyllähän verkka-alueella kaikki hevoset kiinnostavat mutta Iira on erityisen keskittynyt tehtäväänsä. Radalla suoritus menee yleensä hyvin, Iira rakastaa olla huomion keskipisteenä. Näyttelyissä Iira poseeraa hyvin ja mielellään, kantaa häntänsä korkealla ja pitää pään ylväänä ylhäällä.


Kirjoita Googlen hakuun "[nimesi] näyttää":
Iira Halttusen esikoisnäytelmä kuvaa pienen paikkakunnan, Ähtärin, elämää vuonna 1994. Se on raivokas ja rakkaudellinen näytelmä sisaruudesta, läheisyydestä ja grunge-musiikista. Sisarusten Sadun (11 v.) ja Aleksin (16 v.) elämät muljahtelevat paikoiltaan, kun ystävyys ja rakkaus vaihtavat paikkaa ja sukupuolet sekoittuvat. Halttusen näytelmä on ailahtelevien tunteiden vuoristorata, omintakeinen pienoismaailma ja mustan, yllättävän huumorin läpitunkema tragikomedia. Iira Halttunen on tamperelainen 14-vuotias koululainen. Joulukuussa 2006 hän lähetti näytelmäkäsikirjoituksensa KOM-teatterin avoimeen tekstihautomoon KOM-tekstiin, missä se valittiin jatkokehittelyyn. Vuoden 2007 ajan Iira Halttunen on työstänyt tekstiä valmiiksi käsikirjoitukseksi apunaan KOM-tekstin dramaturgit Okko Leo ja Pipsa Lonka. Näytelmän ensi-ilta on Helsingissä 28.2.


Kirjoita Googlen hakuun "[nimesi] sanoo":
14-vuotias Iira kirjoitti näytelmän grungeajan Ähtäristä

Kirjoita Googlen hakuun "[nimesi] haluaa":
Iira oli ensimmäinen koira Grailienissa, mutta nykyään asuu siis Copelissa. Sain sen kennelistä nimeltä Hilarity's. Tämä oli vasta Hilarity'sin toinen pentue, ja pentuja ei syntynytkään kuin kolme. Sain Iiran, joka oli pentueen ainut narttu. Kasvattaja oli tarkka siitä, että pennulla kisattaisiin ahkerasti ja lupasin käyttää sitä lajeissa valioksi asti. Kun pennut tulivat luovutusikään kävin hakemassa oman karvanaamani ja sitten piti keksiä lempinimi. Aluksi sen keksiminen tuntui vaikealta, mutta lopulta Iira nimi tuntui sopivalta rauhalliselle ja oppivaiselle pennulle. Iira siis muutti meille. Se osoittautui hyvin aktiiviseksi ja oppivaiseksi. Iira tulee varmasti menestymään tulevaisuudessa. Siitä olen varma.

Iira on yllättävän rauhallinen koira, joka viihtyi ihmisten kanssa. Sen energisyys pysyi hyvin hallinnassa pahoissakin paikoissa. Iira on helppo hallita, joka paikassa. Neiti tuntui ottavan muista koulutuksissa näkemistään hyvin kouluteitusta koirista mallia. Iiralle ja minulle kävi kuitenkin onnettomuus kerran koulutuksissa. Iira haki noutokapulaa, kun sen päälle syöksyi tervu uros, joka ei tuntunut olevan omistajansa hallinnassa. Iira säikähti ja juoksi pakoon kuin hullu. Iira sai jonkinlaisen kammon näitä ruskeita tervuja kohtaan silloin. Onneksi tutustuin paremmin muihin tervujen omistajiin ja Iira pääsi nopeasti eroon pelostaan, vaikka väläyttääkin joskus tervu uroksille hampaitaan näyttäen, että sen päälle ei varmana käy enää kukaan sen lainen. Muuten se keskittyy hyvin tilanteessa kuin tilanteessa.

Iiran kanssa kokeiltiin vaikka mitä, ennen kuin se oikea laji alkoi pikkuhiljaa löytyä. Jälki tuntui sopivalta ja harjoittelemmekin silloin tällöin sillä tätä lajia, vaikka kisaamaan ei päästäkään vielä vasta kun BH-koe on suoritettu hyväksytysti. Varmasti senkään läpäiseminen ei tule olemaan mikään iso ongelma. Paikallo-olo sujuu hyvin Iiralta, mutta vieläkin huomaa pientä epävarmuutta siinä. Parasta se on hioa todella hyväksi, eikä mene kisoihin ennen kuin se on tarvittavan varma. Iira onkin vähän ujo ja varovainen välillä, vaikka se on yleistä nuorena. Iiran mieli saattaakin vaihdella joskus rajustikin. Joskus päivä on paras mitä koskaan, ja Iiralta tuntuu sujuvan kaikki. Yhteistyö pelaa ja molemmilla on hauskaa. Joskus taas niitä pahojapäiviä, jolloin Iira ei ole kiinnostunut mistään ja haluaa päättää itse kaiken. Ruokahaluun nämä päivät eivät ole kyllä ikinä vaikuttaneet. Tyttö syö aina hyvin ja yleensä kupin tyhjäksi asti.

Kirjoita Googlen hakuun "[nimesi] tekee":
HEI!Tyttäreni joka täyttää jouluna 8-vuotta aloitti peruskoulun ensimmäisen luokan kahden esikouluvuoden jälkeen eli hän on meidän vanhempien toivomuksesta lykkäyslapsi. Hän sairasti pienenä paljon korvatulehduksia ja opetellessa puhumaan häneltä puuttui kaikki konsonantit. Nyt keväällä loppui puheterapia. Lisäksi hänellä todettiin parivuotta sitten uneaikainen epilepsia, ja hän saa raivokohtauksia, jotka vaikeuttavat mm. koulukäyntiä ja jokapäiväistä elämäämme.

Iiralle myönnettiin kouluun henkilökohtainen koulunkäyntiavustaja, joka on koulupäivät iiran kanssa. Olen itse tällähetkellä lomalla, mutta palaan 20.9 omaan työhöni, joka on kolmivuorotyö joensuun kaupunkin sairaalassa sairaanhoitajana. Olen hakennut Iiralle hoitopaikaa, mutta kävimme siellä tutustumassa viime viikolla ja hoitaja ei halua hoitaa lastamme hänen hankaluutensa takia. Ymmärrettäävää tietysti, kun on 7 muutakin lasta ja hänen palkansakin pienenisi, kun tulisi vain puolikas hoito. Muuten kunnassamme kaikki vuorotyöläisten lapset kerätään yhteen päiväkotiin klo 17.00 jälkeen illalla. Eli tyttärelleni tulee kolme eri pistettä esim. niinä päivinä, kun olen iltavuorossa ensin koulu, perhepäivähoitaja ja sitten päiväkoti. Vielä on hoidon järjestämin aivan kesken. Odotan kauhulla töiden alkua. Olimme kesällä sopeutumisvalmennuksesssa jossa sain tietää, että henkilökohtaista avustajaa voisi hakea myös kotiin. Iiran isä tekee matkatyötä ja on 3-4 päivää viikosta matkoilla.Olen varma,että lapsi väsyy siihen, että joutuu olemaan monessa paikassa. Lisäksi joudun herättämään Iiran klo 5.30 aamuvuoroihin mennessäni, ja koulu alkaa maanantaisin klo 10, tiistaina ja torstai klo 9 , keskiviikko ja perjantaina klo 8. Huomasin, että peruskoululaki 31 § antaisi jotakin ohjeita, että avustaja voisi olla myös kotona.

Miten voisin viedä asiaa eteenpäin. valitukseni kunnan perusturvalautakunnalle olen tehnyt. Iira ei kuulu edes kuljetuksen piiriin vaikka hän tarvitsee erityistä huomiota. Oli viime viikollakin karannut koulusta. Mitä siis tuo pykäpitää sisällään ja mihin voisin vedota. terveisin eijaKirjoita Googlen hakuun "[nimesi] inhoaa":
Luonne: Iira on kiltti, ja tottelee melkein jokaista käskyä. Saattaa silti joskus olla pahalla päällä. Iira on koulutettu todella hyvin. Iiran kanssa voi harrastaa VePeä, Tokoa, agilitya ja jälkeä. Iira osaa ne kaikki! Iira rakastaa kun sitä pestään. On kyllä aika nirso, ja siksi sen syömistä pitää vahtia. Iiran kanssa voi mennä ilman talutinta lenkille. Iira tulee hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa. Paraskaveri on tietenkin Aatu!

Muuta: Iiralla on kolme pentua!

Hoitaja: Vattu


Kirjoita Googlen hakuun "[nimesi] kysyy":
Cinderella! Kyllä se sullakin koittaa varmasti pian onnen päivä!
Iiralle onnittelut jo etukäteen

Kirjoita Googlen hakuun "[nimesi] menee":
Teini-ikäisen Iira Halttusen näytelmä KOM-teatteriin

Kirjoita Googlen hakuun "[nimesi] tykkää":
Olen Mannan: Nettikaveri
Nimi: Cotton Cloud's Miss Scarlett
Kutsumanimi: Iira
Rotu: Coton de tuléar
Syntymäaika: 06.09.2004
Kotikaupunki: Haapajärvi
Omistaja: Sonja K.
Sähköposti: elovena_@hotmail.com

Korkeus: 22cm (tällä hetkellä...)
Paino: n.2.2kg
Väri: valkoinen
Tuntomerkit: pieni shampanjanvärinen läikkä korvassa.
Luonteeni: Iloinen ja ylipirteä :)

Harrastukseni: Lelujen kantaminen ympäriinsä, ihmisten perässä kulkeminen, ison koiran härnääminen, ulkona riehuminen.
Lempiruokani: Siankorvat :D
Lempileluni: Kake-krokotiili ja Vilma-kirahvi.
Lempileikkini: Se että omistaja heittää minkä tahansa lelun ja minä saan juosta sen hakemaan. Ja en tietenkään tuo sitä takaisin omistajalle vaan menen omia teitäni :)
Rakastan/
tykkään: Leikkimisestä, siankorvista, ihmisistä, muista koirista.
Inhoan/
en tykkää: Siitä kun kuivataan föönillä ja harjataan samaan aikaan.
Paraskaveri: Bella-sammari.
Minusta tulee isona: Iso ja karvainen.Kirjoita Googlen hakuun "[nimesi] syö":
Kiitos Parkkonen ja Pia. Kiitos kaikki supersuloiset lapset! Kiitos Iira ja Iiran koira, kiitos Anne ja Pampula. Kiitos Linda ja Kreivi, kiitos koko L:n perhe. Kiitos Marianne ja Veikko, kiitos Ilona ja Nicke, kiitos charmantti Roger. Kiitos Arto! Kiitos ravintolat Neljän Tuulen Tupa, Casino, Makasiini ja Origo, kiitos kahvila Hangon Pulla ja Magnuksen kalapuoti. Kiitos SunFun, Ulla-Dress, Mixanna ja Vonne's. Kiitos kaikki pojat ja tytöt!Annika<3Tiistai 19.08.2008 23:24

Annika: "Hyi ko ton uuet hiukset on iha hirveet!" oisha se iha jees repliikki, jos sil tyypil ois hiukset. :D

ST79<3Tiistai 12.08.2008 01:54

Mein luokkalaiset tulee päiväkodista! :D

[Ei aihetta]Perjantai 08.08.2008 22:24

HYVÄÄ 08.08.08!

ST79<3Perjantai 08.08.2008 18:54

opettaja: "Mite tervehitte semmosii nuorii joille ootte tullu pitää käytäntötuntii..no vaik seksuaalisuudest?"
nätisti kaikil piti pokka :):D:DD

ST79<3Torstai 07.08.2008 23:08

Tänää alko koulu. Iha jees. 20 oppilast samal luokal ja niist neljä on poikii. Tunnen vaa Annikan :D
Ilmaisin myös fiksuuteni tunnilla:

opettaja: "mitä empatia on.."
mie: "no sitä, et osaa asettuu toisen asemaa"
opettaja: "joo, hyvä, mut se luki jo tuol taulul"

ooho! :D no en lukenu sielt taulult mitää :D ja luulin, et se oli kysymys eikä semmone alotushomma.

Ja nyt mein luokal onki 5 poikaa. Ja kolme tyttöö lähti pois, eli meit tyttöi on nyt 13 :D

Nyt enää tyttöi 11 :D

4 poikaa ja 12 tyttöö

[Ei aihetta]Maanantai 04.08.2008 04:57

Joo,ei päästy mökille,mut soudettii silti Vitsais kirkkoveneel.Ja täytettii Peten autoo :D Soudin kahel airol ja sit olin aina mukamas epätahissa :D Vaik siirsin vaa airoo, ko se hakkas miun sormii. Ja pölysetä oli liian RIVAKKA soutamaa!

Nyt on menos hymyily.Enää 3min ni oon hymyilly ½h :D Hymyilen nii kaua, ko sukelteleva-superhero-porho tulee linnotuksee :D

[Ei aihetta]Lauantai 02.08.2008 03:28

Tänää ehkä mökilleeee jos se on vapaana<3
Ja myös vierailuu Vitsaihi.