IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Blogimerkintä

« Uudempi - Vanhempi »

HÄRKÄVAUVALauantai 24.11.2007 14:29

"Olen rento ja rauhallinen ja ehkäpä maailman hymyilevin vauva. Annan sinulle helpot oltavat niin kauan kuin sinä annat minulle myös!"

KATSOKAA MINUA

Tässä pienessä enkelissä on päättäväisyyttä ja sisäistä voimaa enemmän kuin päällepäin näkyy. Levollisena, unisena ja myöntyväisenä yksinkertaisiin rutiineihin tämä maanläheinen vauva pitää kaikista kodin mukavuuksista. Härkäpäinen itsepintaisuus tulee esiin siihen mennessä kun hänet on vieroitettu rintaruokinnasta. Alat ymmärtää että kun hän haluaa jotain tarpeeksi paljon, hän saa sen tavalla tai toisella.

Fyysiset aistimukset ovat hänelle hyvin tärkeitä ja hän reagoi hyvin vauvahierontaan, musiikkiin, lämpöön, kauneuteen ja luontoon. Pikku-härkä on turvallisuustietoinen ja vakailla perhesuhteilla on hänelle todella merkitystä. Rutiinit, jatkuvuus, läsnäolo ja asioiden suunnittelu eteenpäin auttavat häntä kehittymään sellaiseksi kuin hänet on luotu, eli lämpimäksi, aistilliseksi, kauneuden, ihmisten ja luonnollisten asioiden rakastajaksi. Tämän pienokaisen sydän on kultaa: hän on uskollinen, rakastava mutta tarvitsee myös arvostusta. Tue hänen valintojaan ja suo hänelle yksinkertaisia elämäniloja. Palkkioksi saat vahvan, rakastavan ja realistisen lapsen.

NUKKUMINEN

Alkuvaiheessa voit ihmetellä miksi vauvasi nukkuu niin paljon. Yksinkertainen vastaus on, että härkä-vauva rakastaa Höyhensaaria. Vaikka hän haluaakin säännöllistä nukkumisrutiinia, hän on taipuvainen torkahtamaan silloin kun sitä vähiten odotata. Hän ottaa nokkaunia usein autossa tai rattaissa. Paljon ennen kuin uskot mahdolliseksi, hän nukkuu läpi yön kun vain on saanut kunnon aterian ja paljon halauksia sinulta. Rutiinien muuttelu saa hänet pahantuuliseksi, koska rutiinit antavat hänelle turvallisuuden tunteen ja niistä poikkeamisen hän kokee uhkana. Älä häiritsee nukkuvaa vauvaa, saat tyytyväisen lapsen.

SYÖMINEN

Jos vastasyntyneesi voisi nauttia gourmet-aterioita heti ensimmäisestä päivästä lähtien, hän tekisi sen. Härkä-vauvaa ei ole vaikea vierottaa rinnasta ja hänet kannattaa tutustuttaa kiinteään ravintoon muita vauvoja aiemmin. Härkä-vauvat löytävät suurimmat ilot elämän perusasioista: kunnon ruoka on tärkeää. Ruoan ulkonäkö on myös härkä-vauvalle tärkeää, yritä asetella uudet ruoat kauniisti esille vedotaksesi hänen vahvaan kauneudentajuunsa.

HÄRKÄTYTTÖ

Pieni tähtesi on onnellisimmillaan kun häntä ympäröi luonnonmateriaalit ja sievät esineet. Jopa vastasyntyneenä hän reagoi lastenhuoneen väreihin, niiden tulee olla pehmeitä ja lämpimiä. Toisiinsa sopivat aiheet vuodevaatteissa, verhoissa ja huonekaluissa saavat hänet rauhalliseksi nukkumaanmenoaikaan. Härkä-vauva rakastaa suunnattomastiu pyöriviä mobileja tai pörröisiä olentoja.
Ensimmäisten vaatteiden tulisi olla väriltään pehmeitä pastellin sävyjä, jotta ne täydentäisivät hänen maanläheistä ja rauhallista luonnettaan. Kun hän osaa kiskoa jo itse sukkia jalkaan, hän haluaa näyttää hyvältä näteissä vaatteissaan. Härkä-vauvalla on hyvä maku, joten anna hänen tehdä myös joitain omia valintoja.

LEIKKIMINEN

Härkä-vauvan mielestä on hauskaa kosketella omia korvia, varpaita ja viskoa jalkoja vaipanvaihdon yhteydessä. Pyyhkeen, vaipan ja vaatteiden fyysinen tunteminen voi joskus olla liikaa hänen herkälle iholleen, joten annan hänen olla syntymäasussaan. Kun hän oppii kävelemään, hän rakastaa tepsutella ympäriinsä nakupellenä. Hän rakastaa luovia leluja, rakennuspalikoita, maatilan ääniä ja hiekkalinnojen tekoa. Hän heiluu musiikin tahdissa jokellellen, laulaen, tanssien ja käsiään taputellen. Hän ei ole yksineläjä, mutta pitää enemmän pienistä ihmisryhmistä kuin suurista joukoista. Kestää kauan ennen kuin hän alkaa luottaa ihmsiin ja hän ei voi sietää sitä, että tuntemattomat ihmiset tulevat liian lähelle.
"Se on minun" on ensimmäisiä asioita joita tämä pienokainen haluaa sanoa. Hän saattaa olla itsekäs tavaroista ja omista leluistaan.

RAIVONPUUSKAT

Tällä pienellä nyytillä on rajansa ja hän huutaa jos rutiineja rikotaan. Rauha palaa heti kun elämän nautinnot on palautettu entiselleen. Hän kiehuu ja kuohuu jos hänestä tutnuu ettei elämä ole helppoa. Rauhoittava musiikki, hellä hieronta ja isot halit saavat hänet jälleen hymyilemään. Kun hän alkaa nousta istumaan, hän oppii nopeasti murjottamaan.

VAIPANVAIHTO, PESU

Vaipanvaihto on hyvä hetki vauvan omalle jumpalle. Omien varpaiden koskettelu ja erilainen ääntely tutustuttaa härkä-vauvan omaan kehoonsa. Hän nauttii kylpyajasta täysillä. Tässä sinulla pieni vauva, joka rakastaa tulla käärityksi suureen, muhkeaan pyyhkeeseen kylvyn jälkeen ja saada kunnon halauksen ja kuivauksen samalla.

TÄHDEN SALAISUUDET

Miksi olen ihana: minusta on ihana painautua lähellesi, pidän luonnosta ja eläimistä, silmissäni on aina pilkettä

Miksi olen mahdoton: olen omistushaluinen leluistani, minulla on hyvin voimakas tahto, minua on mahdoton saada pois sängystä

Minä pidän: siitä että minut peitellään yöksi, nallekarhuista, tuutulauluista ja musiikkileluista

Minä en pidä: meluisista ihmisjoukoista, rutiinien muuttamisesta, matkustelusta tai kodin vaihtamisesta

Salattu puoleni: pelkään eniten uusia tilanteita, tarvitsen paljon unta, haluan vain yksinkertaisia iloja elämääni

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.