IRC-Galleria

miskil

miskil

on kolminkertainen Suomen Mestari (2011, 2012 ja 2013)
paljastetaan tämä nyt kaikille, kun ottelussa kävi hyvin ja joulusta tuli valkoinen... <tuuletus> <cool>

(Julkaistu: http://www.urheilukanava.fi/index.php?id=11&nid=852 21.12.2007 10:00)

Espanjan La Liga

Sunnuntai-iltana 23.12. klo 19.45 alkaen Urheilukanava esittää suorana lähetyksenä jalkapallon seurajoukkueiden upeimman klassikko-ottelun, kun vastakkain asettuvat liigan kärkijoukkueet FC Barcelona ja Real Madrid. Kyseessä ei ole vain jalkapallo-ottelu, vaan näytelmä, joka käydään kahdesti vuodessa. Camp Noulla ja Bernabéulla, Barcelonassa ja Madridissa. Selostaja Tuomas Virkkusen sanoin "kyse muustakin kuin jalkapallosta; on kyse identiteeteistä, historiasta, kulttuurista, politiikasta. On kyse menneisyyden haamuista, taituruudesta, tunteen palosta; on kyse kolossaalisista näyttämöistä, ottelujen ottelusta".

Ottelussa on paljon panosta, sillä kotikentällään Barcelona yrittää voitolla kaventaa Real Madridin neljän pisteen etumatkaa La Ligassa. Toisaalta voitolla Real saisi selkeän etumatkan pahimpaan uhkaajaansa ja arkkiviholliseensa. Mielenkiintoista on myös se, että vastakkain ovat sarjan kaksi eniten maaleja tehnyttä joukkuetta. Real on kuluneella kaudella tehnyt 36 ja Barcelona 32 osumaa, mutta myös päästäneet vähiten omaan verkkoon (Real 14 ja Barcelona 12). Barcelona on voittanut kaikki kotiottelunsa tällä kaudella, joten erittäin mielenkiintoinen ottelu on nyt luvassa kun sarjakärki saapuu tähän poikkeukselliseen otteluun Camp Noulle.

Mielenkiintoisia nimiä tässä huippukamppailussa vilisee roppakaupalla. Vaarallisimmat maalitykit ovat sarjaykkösen Real Madridin Raul ja Ruud van Nistelrooy sekä sarjassa toisena olevan Barcelonan Lionel Messi, jotka kaikki ovat osuneet kahdeksan kertaa tällä kaudella. Messi on tosin tästä ottelusta sivussa loukkaantumisen vuoksi. Barcelonan Ronaldinhon maalisarake näyttää kuutta osumaa 16 pelatun ottelun jälkeen. Samuel Eto'o on jälleen Barcelonan vahvuudessa ja maalejakin syntyi Valenciaa vastaan kaksi.

Suora lähetys klassikko-ottelusta Barcelona vastaan Real Madrid alkaa Tuomas Virkkusen selostamana sunnuntaina 23.12. kello 19.45.


Ystävällisin terveisin,

URHEILUKANAVA

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.