IRC-Galleria

nzl

nzl

heaven ain't close in a place like this

Varsovassa PART 1.Keskiviikko 02.11.2005 00:10

Tulin Varsovaan syyskuussa Suomesta. Sää oli Varsovassa tuolloin erittäin lämmin ja hieno. Ensimmäisen kuukauden sainkin nauttia lämpimistä keleistä mutta nyt lokakuun lopussa, tuli sitten syksy myös tänne. Lunta ei toisin ole vielä tullut, koska ilma pysynyt noin 0-13 asteen välillä. Asustelen siis Varsovassa Sadyban-alueella (10-15min bussilla etelään päin keskustasta).

Asunto:
Huoneeni on 10 kerroksessa, jonne pääsee hissillä. Huone sisältää 2 sänkyä, petivaatteet, pöydän, penkit, radion ja tietenkin suihkuhuoneen & vessan. Vessa oli erittäin siisti ja kokonaan kaakeloitu. Huoneessa käy noin 3 päivän välein siivoja, joka toimittaa vessapaperia (hiukan pihejä), roskapöntön tyhjentää ja tarvittaessa siivoaa paikkoja. Huoneeni jaoin parin ensimmäisen viikon ajan Italialaisen kanssa mutta hän muutti pois, koska tarvitsi kunnon keittiötilat tehdäkseen pizzaa ja pastaa. Harva Puolalainen keittiö sisältää uunin, hella löytyy. Keittiö on yhteinen koko kerroksen kanssa mutta se toimii suhteellisen hyvin, koska moni muutti Radomska opiskelija-asuntolaan ja tilaa tuli esim. jääkaapissa kiitettävästi. Bileitä keittiössä on about joka toinen päivä, jolloin meno voi olla erittäinkin vauhdikasta myös käytävien puolella. Hissin oveen oli eräs kaunis päivä tullut lappu, että käytävät eivät ole jalkapallostadioneita, mitähän sekin tarkoittaa? ;)


Opiskelu:
Opiskelen Varsovan yliopiston School of Management – tiedekunnassa International business – koulutusohjelmassa. Kurssitarjontaa on erittäin mielenkiintoinen ja laaja. Kursseilla käy paljon ulkomaalaisia Professoreita luennoimassa ja montaa eri kurssia veti ulkomaalainen professori. Yksi mielenkiintoinen kurssi oli Pohjois-Floridan yliopiston Professorin pitämä kurssi. Professori piti kurssia samaan aikaan sekä Yhdysvalloissa, että Puolassa. Luennot oli yhden viikon aikana ja ryhmätyötä tehdään yhdessä yhdysvaltalaisten yliopiskelijoiden kanssa sähköpostin välityksellä. Luennoitsijoita on käynyt mm. Espanjasta, Englannista, Yhdysvalloista ja Saksasta. Pisimmillään luentopäivät venyvät yhdentoista tunnin pituisiksi mutta toiset päivät olivat rauhallisempia, jolloin aikaa jää itsenäiseen työskentelyyn ja matkailuun. Olen myös ottanut Puolankielen- alkeet kurssin Yliopiston pääkampukselta, jos vaikka oppisi hiukan paikallista kieltä. Saisi ravintolassa ruokailun jälkeen muutakin kuin soton ;)

Bileet & Viinat:
Kaupungissa bileitä riittää joka päivälle ja ym. häpeningii. Opiskelija-bileet on tunnetusti kovimpia. Eipä niistä sen enempää ;)

Puolalaista laatuviinaa saa about 5eurolla 0,5 litran pullon. Halvinta paskaa suomalaisittain saa toki 3eurolla 0,5 litran pullon. Finlandia 0,5 maksaa about 8 euroa. Baileys maksaa 0,5 litran pullo 8,70euroo. Puolalainen 0,5 pirtu about 10 euroa pullo. Sheridan’s 0,7litran pullo 17,50 euroa. Bacardi Breezerit ja Smirnow Icet about 1,5euroa pullo. Tuontiviinoissa hintaheittoa kauppojen kesken on enemmän, kuin paikallisissa viinoissa.


Shoppailu & Syöminen:
Kaupungissa riittää kauppoja laidasta laitaan. Parhaita ovat tietenkin suuret kauppakeskukset, basaaritorit, hallit ja keskustan kaupat. Paljon löytyy merkkiliikkeitä ympäri maailman. mm. Versacelta jokaiselle ”lajille omat liikkeet: juhla-asut , vapaa-aika ja urheilu. Merkkiliikkeestä saat pulittaa esim. vähintään 200 euroa farkuista mutta esim. basaaritoreilta saa edullisia farkkuja.. laatu tietenkin eri. Hinnat eivät nyt järin paljon suomen hinnoista heitä mutta valikoimat sitäkin laajempia!

Ravintolahinnat taas ovat selkeästi suomenravintoloita edullisimpia. Esimerkiksi Pizzahutissa saat 5-8eurolla koko pizzan. Kunnon ravintoloissa saa mahantäyteen 5-9eurolla, siksi tullutkin paljon käytyä ulkona syömässä. Bigmac-aterian paikallinen hinta 2,69euroa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.