IRC-Galleria

shoodi

shoodi

hymy hammast vaille valmis

Korsossa kytee kannabisongelma.Torstai 27.11.2008 19:56

Kannabiksen käyttö on yleistynyt nopeasti alaikäisten korsolaisnuorten keskuudessa. Syksyn mittaan alueella on tehty havaintoja, joiden perusteella kannabista käyttäisi aiempaa useampi alle 15-vuotias. Havaintoja nuorista pilvenpolttajista ovat tehneet nuorisotyöntekijät ja kouluterveydenhoitajat.

– Poliisi selvittää, mistä on kysymys, ja onko kannabiksen käyttö kovinkin laajaa. Poliisin näkökulma on se, että mistään erityisen laajasta tai poikkeuksellisesta ongelmasta ei ole kysymys, rikoskomisario Pentti Kangasniemi Vantaan poliisista kertoo.

Poliisin mukaan nuorten päihteiden ongelmakäyttöä esiintyy tasaisesti Vantaan suurilla asuinalueilla, kuten Myyrmäessä, Hakunilassa ja Tikkurilassa, eikä missään ole poikkeuksellisen pahaa ongelmaa.

Kausittaista vaihtelua saattaa kuitenkin olla. Vähän aikaa sitten nuoriso esimerkiksi suosi imppausta, mutta nyt niin ei ole. Havainnot alle 15-vuotiaista kannabiksen käyttäjistä eivät ole poikkeuksellisia.

– Ei se tavatonta ole, sillä yhä nuoremmat käyttävät päihteitä, Kangasniemi sanoo.

Korsossa on ryhdytty varmuuden vuoksi tuumasta toimeen. Siksi nuoriso-, sosiaali- ja terveysviranomaiset järjestävät yhdessä poliisin kanssa Korson alueen vanhemmille tarkoitetun vanhempienillan Lumossa 3. joulukuuta kello 17.30. Vanhempienillan teemana on kannabis ja muut päihteet.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.