IRC-Galleria

Kepulinuoret-chat..Keskiviikko 22.10.2008 23:21

Hetko...


Huh, kävin antamassa ylen. Olin puhdasta uteliaisuuttani seuraamassa Kepuli-nuorten vaalichattia, jossa sattui olemaan Mauri Pekkarinen vastaamassa _politiikkaa_ koskeviin kysymyksiin. Siis monien mielestä politiikkaan kuuluvat sellaiset kysymykset, kuin "Moi Mauri, mitä kuuluu??? :)" etc.

Hetken päästä nostettiin esille, että 16-17-vuotiaille olisi luvassa äänioikeus. VOI HYVÄÄ PÄIVÄÄ, sanon minä. Ei ikinä, over my dead body! Äänestysperusteet vaihtuisivat suurelta osin pinnallisiksi -> seuraavaksi meillä olisikin kasa malleja ja entisiä bb-kisailijoita eduskunnassa. Miettikääpä huviksenne, mitä siitä seuraisi. Ylipäänsä, mitä tavallinen kadun tallaaja (saatika esim. bb-kisaaja) tietää mm. taloudesta, ja vaikkapa mahdollisen laman torjumisesta/sen läpi luovimisesta? Ei mitään.
Suomesta tulisi seuraava case Islanti..

Ok, ehkä yleistin hieman 16-17-vuotiaiden henkistä tasoa, mutta surullinen tosiasia chatia seuranneena on, ett heitä kiinnosti enemmän mm. Maurin harrastukset sekä saada Mauri sanomaan heille moi, kuin se, mitä asioita hän ajaa poliitikkona. Jos siis koet olevasi kypsä 16-vuotias, niin älä ota itseesi, perustan kirjoitukseni vain omiin kokemuksiini tämän ikäisistä henkilöistä..


Pekkarinen mainitsi sivumennen, että mielestään yksityisautoilun verotusta pitäisi (kaupunkiseudulla) korottaa ja haja-asutusalueilla laskea. Toteutus kuitenkin lienee lähes mahdoton, ja sit paitsi uskallan arvata, ett moinen järjestely sotkisi entisestään elintilansa olemattomiin syönyttä autokauppaa. Autojen verotuksen kanssa on jo nyt perseilty ihan liikaa. Kauppa ei käy liian sekavien tulevaisuuden näkymien vuoksi.

Myös jotain satunnaista keskustelua ydinvoimasta oli, lähinnä kannatatko/vastustatko ydinvoimaa yms. kysymyksiä. Yksi päivän legendaarisimmista lohkesi, kun keskusteluun osallistunut sivullinen henkilö lohkaisi näin: "oooo, pekkarisen mauri<3' älkää tuoko tänne maaha enää yhtää ydinvoimaa, kaikki muu on iha sama::D"

^ Kaikki muu, paitsi ydinvoima, on "ihan sama"? Eli Suomessa voisi vaikka vallita anarkia, kunhan lisää ydinvoimaa ei tulisi? Ok.. suorastaan häikäisevän loistava toteamus. Ihan sama, vaikka Suomea hallitsisi diktaattori, kunhan hän ei rakennuttaisi ydinvoimaa. Yksinkertaisesti ihan sama.

Kaikenkaikkiaan keskustelutuokio oli lähinnä tragikoominen.. Niin surullista, että teki mieli nauraa mielipuolisesti yksin pimessä huoneessa koko loppuilta.


BTW, mielenkiintoista asiaa mamuista: http://www.halla-aho.com/scripta/
Mamu-politiikkansa pohjalta tekisi mieli äänestää kyseistä henkilöä.


Over and out.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.