IRC-Galleria

Vasempaan kehykseen sijoitan linkkivalikon tai pari tms.., myös kuvakategorioille siinä lajittain linkkivalikko, jotka aukeaa ryhmittäin, pikkukuvina oikean puoleiseen kehykseen, joista ne voi valita varsinaisesti katsella keskikehyksessä.

Alakehykseen tulee pitkä liuta linkkejä perusteluineen, jotka on aiheittain päävalikosta tarkoitus siirtyä lajeittain, tai sitten vasempaan kehykseen gategorioittain ja siitä lajittain alakehykseen.

Keskelle avautuu kuvat isoina, olisi kätevää mikäli saisi zoomin käyttöön.
Kuvat kooltaan 640x640 katselussa keskikehyksessä & pikkuisina kaksi sävyisinä sivukehyksessä max. 70x70 kokoisina (koska sivukehyksen mitta on 152pix.) sekä isoina 1280x1280 avattavina popup-ikkunaan tai omaan itsenäiseen ikkunaan.

Oikeakehys - pikkukuville, jotka on kaksi osaisia ja ihan pieniä kooltaan (eli kun hiiri menee päälle, ne tulee värillisiksi. Muutoin ne on sivun sävyiset) jospa vaan osaan sen tehdä, koodit on tiedossa, en ole testannut sellaisia kylläkään vielä.

Käytetty sivun leveys on 999 pix, eli ne joilla on 1024 resoluutio, näkevät hyvin kaiken, ja kaikki keskittyy hyvin paikoileen, samoin kuin ne joilla on 1280 resoluutio, myös näkevät sivut täydellisen hyvin. Fontit on kovin pieniä, mutta paljon pitää saada mahtumaan, niin että sivun ulkonäkö säilyy kuitenkin harmonisena ja siististi kasassa.

Näin voi olla useampikin kehys aktiivinen yhtäaikaa, voi vaikka kuvia samaan aikaan selata, kun lukee linkkejä ja kirjoituksiani. Tv7 olisi kiva laittaa keskelle, se sopii kooltaan, mutta ikävä kyllä se on liian sininen pohja sävyltään. Ellen keksi mitään keskityssysteemiä, en kyllä usko siihen kykeneväni, mutta voihan sitä pähkäillä ja suunnitella. Saahan tuolla CSS-tyylillä mitä vaan aikaa.

Kun vaan joskus saa käsiinsä tarvittavan määrän esimerkkejä ja suomennettuja ohjeita koodeihin ja apuohjelmiin. Parhaat vinkit saa nimeomaan foorumeilta, missä on erilaisia kyselyitä ja niihin vastataan ja myös pätkiä koodeista, korjattaviksi, niitä on mielenkintoista tutki, ennen ja jälkeen muutoksen.. Onneksi tuota css- koodia voi mielin määrin soveltaa tavallisen minkä tahansa html ja scripti-koodin sekoitteena.

Aloitin siis kolme päivää (30.03) sitten tämän projektin. Hyvin sujuu, kun vain tuon etusivun targetin saisi toimimaan oikein kunnolla, kyllä siihen vielä keksii keinot. Jos ei muuta niin laitan sen sitten kehykseen, eli upotan myöskin iframeen sen jolloin se toimii, koska pitää olla "name / nimi" , joka on kehyksen nimi. Mutta silloin alasvetovalikko on vain max. nelikerroksinen. Laitoin tablellekin "namen /nimen", mutta ei tuo noteerannut sitä. Periaatteessa menisi viisikin kerrosta, mutta frame ehkä vie hieman siltä tilaa. Mieluiten en laittaisi viidettä kehystä etusivulleni.

Edelliset suht´ laajat sivustoni tein alusta valmiiksi kahdessa viikossa. Tähän varaan aikaa pari kuukautta, mutta luultavasti olen vikkelämpi, kuten tammikuussakin tein ne arvioitua reilut puolet nopeammin. Mutta tällä kertaa, nämä on leejemmat, ja enemmän käytän erilaisia koodeja hyväksi, ja laajennan isolla määrällä linkeillä, jotka ei ole vain linkkikuvia, tai otsikoittain lyhyesti perustelutu. Vaan teen kaiken erittäin perusteellisesti, tutkien kaiken huolella, ja mahdollisman monipuolisesti kaikki linkit perustellen.

En jäljittele ja matki ketään, minulla on aivan oma tyyli, ja oma näkemys, millaiset näistä tulee lopulta. Tietenkin tarvitsen kaikki mahdolliset elementit ja johtolangat toteuttaakseni ne kunnollisesti. Unelmani on että sivuni on erittäin suositut uskovien keskuudessa. Ja erittäin vahva alue voisi tulevaisuudessa olla rukous ja sielunhoito keskustelu, myöskin on muuta, mutta siitä kirjoitan erikseen sitten.

Myös tähän tulee omat kaikki hengelliset ja yleensäkin elämistä käsittelevät kirjoitukseni. Mitä ei aikaisemmin ollutkaan. Lisäksi on tarkoitus laittaa se vieraskirjakin kuntoon. Vaikka ikävä kyllä se ei ole tarpeeksi, vielä minulle. Vaan haluan toteuttaa myös jonkinlaisen palstan, missä voi vastata ja kirjoittaa lajittelemieni gategorioden alaisiin ryhmiin. Mutta jospa ensin saisi nämä kuntoon. En tiedä tulee kaikesta mitään. Mutta olen erittäin järjestelmällinen, minulta ei jää keskeneräiseksi tälläiset asiat.

Oikeastaan 28.02 tuli lähtölaukaus projektille, kun silloin tein taustakuvan. Mutta aloin torstaina pilkkomaan sitä ja tekemään ensimmäisiä frameja huonolla onnella. Olen tehnyt eniten tästä ajasta tutkimusta internetissä, ja poimien sieltä sitä ja tätä sovellettavaa. Itse koodaaminen on vienyt hieman aikaa. Ja tulen myös etsimään sieltä hyvin paljon tietoa jatkossakin.

Mutta taidan tähän blogiini kirjoitella nyt työni vaiheesta sitä mukaa kun sitä kehitän ja toteutan. Nyt todellakaan en saa hengellistä kirjoitettavaa, mutta tulee varmasti senkin aika joskus. Nyt teen tämän Herran kunniaksi, sillänämä sivut on erittäin hyödylliset, ellei muille, niin ainakin minulle itselleni.

Loin ensimmäisen nyt sivuilla olevan toimivan menuvalikon ohjelmalla, mutta huomasin, että siitä ei tullut todellakaan käyttökelpoista, ellen itse sitä koodia hienosäädellyt. Nyt tunnen tuon koodin jo tosi hyvin, olen veivannut, säädellyt ja lisännyt sitä ja tätä. Ja ylämenun, tein siitä keskimenusta, vaihdellen kaikki määritelmät sopiviksi siihen sellaisena kuin se on. Käsin tekeminen on paljon kivempaa kuin jollain ohjelmalla. Mutta usein se ensimmäinen versio josta kaikki lähtee, edellyttää ohjelman kautta tutustumisen sen periaatteisiin.

Eli uudet sivuni ei ole enää galleria sivut, vaan ne on paljon laajemmat, niiden sisällöstä kolmasosa on kuvagalleriaa, loput kaksi kolmannesta tulee kertomaani käyttöön. Myös minulla on tietty graafinen ulkoasu sivuillani, mutta voin toteuttaa helposti, eli vaihtaa toisen ulkoasun grafiikalta korvaamalla nämä niillä, lisäksi muutan vaan valikkojen ja vierittäjän sävyn yhteensopivaksi. Sellainen asian hoitaa vuorokaudessa, ellen monimutkaista sitten sitäkin.

Taidankin tehdä niin, että en laita linkkikuvia.Tarkoitus on siis kuvailla ne niin hyvin ja seikkaperäisesti, että kuvia ei tarvita houkuttimena. Voin kyllä laittaa niihin, vaikka arvioni mukaan symboleita, esim, 1-5 tähteä laadun mukaan, tai teeman mukaan jonkun värisen symbolin. Minulla ei kyllä ole sitten tilastoa, että mitkä linkit on avatuimmat, eli itse ne arvioin oman näkökantani mukaan. Ellen sitten saa jotenkin sellaista ominaisuutta, että avatuimmat linkit rekisteröityisi tietokantaan. Niin ja eihän mulla ole muuta tietokantaa, kuin yksi cgi. Silläpä ei pitkälle pötkitä.

En halua liikaa sivustoilleni grafiikkaa ja värejä. Vaan kaikki pitää olla toisiinsa sulautuvaa grafiikan puolsesta, samoin asettelulta. Tosiaan voisin myös päivätä uudet linkit, eli milloin olen ne lisännyt kokoelmaan. Mikäli joku ei näe pieniä fontteja, niin voi suurentaa selaimen zoom / tekstikokoa, ainakin jos on 1280 resoluutio, 100%:n prosentin muutos 120%:iin vastaa noin suurinpiirtein sitä vähimmäisresoluutiota, joka on 1028, jolle nämä sivut on suunniteltu vähimmäisesti.

Kun julkaisen sivustoni, kaikki linkit siinä ovat julkistettuja sinä päivänä, eli päivätty sille päivälle, sen jälkeen lisätyt, mainitaan kulloinkin kysesssä olevilla lisäyspäiväyksillä. En tiedä mikä sivustoni pääteema on, mutta nimimerkki HeavenHeart on ainakin otsikko, lisäksi oikea minä, myös on esillä allekirjoittaneena julkaisusta eteenpäin.

Uskoisin että nämä uudet sivustoni eivät tule olemaan lopulliset muodoltaan, vaan niiden värikylläisyys kevenee, ja ehkä myöhemmässä vaiheessa, kiinnostaa yhtenäisempi ja kevyempi ulkokuosi. En yleensäkään kovin montaa kuukautta pidä samanlaisuudesta, aina ulkokuosia uudistaessa, jotain tulee lisää, esimerkiksi lisää laajennusta ja sekä monipuolisuutta.

Huomaan nykyistä kuvagalleriaani ylläpitäessä, että se on todella laajennut ja levinnyt. Mutta aina kun tulee uusi iso uudistamisen aika, niin tulee aloitettua alusta kaikki. Entistä uuden aloittamisessa on vain karttunut taito. Myös aina kun uusi kausi tai projekti alkaa, tulee todella runsaasti karsittua pois sellaista mikä on erittäin levinnyttä. On erittäin konstikasta ajatella että edellisiä sivujani karsisin ja yhä ylläpitäisin niitä samalla, sillä joutuisin tekemään koko osastoon silloin samalla muutoksen, eli suunnattoman suuren työn ja samalla se vaatisi uudistamaan yhtenäisen linjaiseksi ne loputkin osastot.

Siinä menisi kauemmin aikaa, kuin tässä uudessa projektissa kaikenkaikkinensa. Purata ja rakentaa, on vanhan perustalle on vaivalloista ja innotonta. Samat raaka-aineet ei innosta. Mutta uusi on kiinnostavaa, haastavaa ja motivoivaa. Siinä on uusi näky, uusi kaava, uusi perustus ja uusi on myös toteutus ja tulos. Aiemmissa sivuissa en tosiaankaan käyttänyt scriptejä, ellei päivämäärä tai hiiren kontorolli ominaisuus - koodia oteta huomioon. Eli joka tavalla nämä on paljon laajemmat ja monipuolisemmat.

Mutta nämä uudet, mitä nyt aloitan, niitä on paljon vaivattomampi yllä pitää myös niiden osalta. Mutta linkkikokelmien ja kansioiden pitäminen on myös tosi jännää ja uutta. Voi olla että muutaman kuukauden päästä siinäkin mopo karkaa käsistä, ja on sen pohjalta aloitettava alusta, ja tulee taas mukaan uusia elementtejä, ehkä niitä - mitä tässä jo suunnittelin, sillä eiväthän kaikki toteudu välttämättä tämän kehityksen kuluessa.

Joskus ajattelin että teen gallerialleni eri sivut ja kirjotelmilleni eri sivut. Mutta tässä ihan kuluneina lähipäivinä kaikki kloksahti vain mieleeni, miten kaikki tulee olemaan, mitä kaikki ominaisuuksia mukana. Kuitenkin tahdon olla oma itseni toteutuksessa, tehdä sellaiset kuin itse haluan tutkia ja lukea. Eli mikäli netissä olisi jonkuntekemät sivut löydettävissä, niin haluan että sivuni olisi sellaiset, eli täydelliset.

Osaan tehdä vaikka mitä, tiedän sen. Vaikka en osaa kaikkea käyttää, muistaa ja soveltaa, mutta omalla tyylillä osaan siltikin toteuttaa aina kaikki suunnitelmani, rajaa ei tule vastaan, niinkauan kuin on luomisintoa. Tavalla tai toisella haluamani lopputulos toteutuu, ja aina se on paljon parempi kuin kuvittelinkaan aikaan saavani. En osaisi tehdä toisille sivuja, teen aina oman näkemykseni ja taiteellisuuteni pohjalta. En osaa tehdä toisen luovuuden mukaan, ellei sitten hänellä olisi samanlainen näkemys kuin itselläni.

Yleensä on niin että taiteellisempi ja tarkkanäköisempi ei voi koskaan saada teetettyä itseään miellyttävää tulosta toisella, koska sen joka luo hänelle, kykyjensä mukaan, ei voi yltää hänen näkemystensä ja mielikuvituksensa tasolle. Hyvin taiteellinen ihminen sitä paitsi, ei toimi ennaltatietäen. Vaan aina tulee yllätyksiä, ja monia suunnan vaihdoksia. Siksi taiteellisempi voi ollakin toteuttaja teettäjälleen, jolle kaikki on unelmien täyttymystä. Oho olempa kirjoitellut. Tämä on alustuspuhe tai vaikkapa ns. perustuspuhe projektille.

03.04.06 00.22

Seuraava projekti voisi olla 13 x 10 tyhjää linkkiä sivua kyhätä, helpoilla otsikoilla. Ja kun ne on tehty, niin koodata ne myös menuihin. Ja sen jälkeen voin aina joitakin linkkejä sinne listata, että ei ole liian ykspuolista tuohuskelua sivujen kanssa. Myös etusivun valikon tulen lienee hyvlkäämään. Tai sitten teen imagemapin, tai yksirivisen menun ainoastaan. Ja aina pari sivullista täältä silloin tällöin pastaan ja asetan sille nimen, joudun rivittämäänkin ne uusiksi.

Myös niitä voin yhdistää kyseiseen menuun valmistumistahtiin, muutama onkin jo kytkettynä valmiina. Tiedän että noissa javavalikoissa on hieman ongelmaa, ne jää päälle, siis alasveto letka jää päälle. Siksi laitoin tilapäiväisesti aina välillä sen kyseisen sivun päivittävän käskysarjan, jolla kyseinen koodi on.

Huomasin että on vallan hienoa että se menu voi kellua siinä kehyksessä, samalla kun sitä lukee ja selaa. Tuollasita ominaisuutta en halua hukata. Sitten tosiaankin ne linkkisivt pitää minun arvioida, jonkun määritelmän mukaan. Ja tehdä tai löytää minikokoisia 3-d tähtiä. Linkit on myös sävytettävä. Ai niin, noista minun kirjoituksistani on myös Raamatun kohdat sävytettävä erotettaviksi, joka vaaleammalla, tai jollakin symmetrisellä sävyllä.

Teen aina kaikki työt monistaen ja urakalla. En yhtä jakso kerrallaan, vaan yhtä koko laajaa sektoria samalla kertaa, samassa vaiheessa ja tahdissa edistyen. Joten valmistan ne 130 sivua ja sitten ne kytken menuun, sitten kerään kaikkiin ainakin yhden tai pari linkkiä, että on mukavaa nähdä ne toiminnassa.

Samoin sitten kun teen kuvat joskus, niin teen nekin sarjatyönä, kuten ihan kaiken. Monistan niin paljon kuin voin, asetuksia, koodin pätkiäni ja mitä vaan yleisyödyntävää toimintamallia toteuttaen. Onneksi sain nuo valikot nyt tuohon kuntoon, kuten ne nyt on. Voin joskus tutkia muutakin ja harjoitella, ja huomaamatta vaihdella, jos löydän sopivamman, Nuo valikoiden sisällöt on lähes valmiit. Lisää valikoita en nyt tee, paitsi jossain vaiheessa myöhemmin kuville oman.

En ole täysin tyytyväinen kuitenkaan noiden valikoiden asetteluun, ne kummatkin on itsenäisinä sopivia paikoileen. Mutta yhdessä, ne jotenkin ei sovi. Ne pitäisi olla toisia tasapainossa, mutta ne on eri suuntaan ja kulmikkain. Jos tuo toinen olisi keskikehyksen yläpuolella, vastapäätä toist, samoinen merkkikokoinee, se loisi tasapainon. Mutta niin on mahdotonta laittaa. Ja yhden kehyksen siälle ei voi saada toista samanlaista menua laitettua tai targetoituakaan.

Eli luultavasti kytken ne eri aikaan näkyviksi, koska lähteet on erit, siis toiset johtaa suoraan kirjoituksiin, ja toiset avaa linkkisivuja, ja ovat muiden sivustoja sitä paitsi. Juu, ja tuohon uudistettavaa ylävalikkoon laitan nuo valikon avauslinkit, kuten muutakin lyhyttä ja selkeää. En ole täysin tyytyväinen. Mutta näin toimin kuitenkin, onhan sitä aikaa parannella tosiaankin jälkeenpäin vain scriptiä, ei valmista sivustoa ollenkaan, kuten nykyisessä galleriassani, johon löytyy linkki tuosta Profiililinkkirimpsulan letkasta, eli siitä ylimmästä logosta.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.