IRC-Galleria

Maun1o

Maun1o

Külli hyvä sulle? Kiva jos gommasit, gommaan takaisin mahdollisimman pian.

MunaakokkeliTiistai 26.06.2012 02:10





Rakas Blogi.




Kuten jo otsikosta ilmenee on blogimerkintä virheellinen sillä teinkin munakkaan. Tarkemmin jos aletaan aihetta hutkimaan niin voitaisiin jopa melkeinpä puhua espanjalaisesta munakkaasta. Tekemäni munakashan oli niin maukas, etten sanois jopa maittava, että ehdin syömään siitä jopa puolet ennenkuin muistin ottaa kuvamateriaalia siitä sinulle rakas blogini. Mutta kuvastahan tuli ihan havainnollistava kuitenkin.

Reseptinkin voisin sinulle kertoa, niin voit sitten itse tekasta samanmoisen.

Manen-munakas yhdelle:
  • Munamassa
75 ml Valio Homogenomauniota maitoa
5 kpl Sen kokosia munia kun kana on sattunut munimaan
soppalusikallinen Meiran grillimaustetta siittä "saranakannellisesta" 105 ml:n lasipurkista*
soppalusikallinen Knorr aromisuolaa
  • Paistamiseen
Soppalusikallinen voita
  • Täytteeksi
2-3 siivua Korpelan suussasulavia savusaunapalvi viipaleita
2-3 siivua Arlan kermajuustoa
loraus Felixin AKT-ketsuppia
4 teelusikallista Philatelphia ruohosipulituorejuustoa
  • Pinnalle
Täplyjä Felix AKT-ketsuppia
ripsaus Knorr aromisuolaa
  • Muu materiaali
Hyvä teflonpannu halkasijaltaan 28cm
Isohko ja ohkanen muovilasta
Syväkö puolenlitran mittakippo/palkkarisheikkeri
Haarukka
Soppalusikka
Laakia lautanen

* (kyllä niissähän on kaikissa eritavara sisällä, riippuen satsin tekijästä ja eri maustepartikkelien jakaantumisesta ja sitte ihan jopa reseptistäkin)
  • Toiminnallisuus ohjeistus
1. Laita hyvä teflonpannu lämpenemään liedelle, joka on iha täysillä(jos omistat jonkun induktiohärpäkkeen, ni koita saaha se palautettua maahantuojalle ja vaadi rahat takasi ko on niin paska ja osta kunnon wanaha ElectroHelios tilalle)
2. Kaaja homomaito mittakippoon ja kaaja perään massan mausteet ja sekota(tämä sen takii jotta mausteethan paakkuuntuu jos ne kippaa munan päälle ja sit joutuu vatkaamaan munan pilalle)
3. Lisää munia mitta-astiaan niin jotta mauste-maidon ja munien yhteistulos on 300ml, eli noin 5 kpl munia. Ja sitten vain sekoitat haarukalla keviästi homman sekasi.
4. Kun et saa pannua enään nostettua ilmaan kahdeksi sekunniksi neljällä sormella ja kahdella kädellä sen reunoilta kiinni pitäen, on pannu tarpeeksi kuuma, jotta siihen voi laittaa soppalusikallisen voita tirisemään. Ja voitahan ei härpitä siinä vaan sen annetaan olla paikoillaan niin kauan jottei siitä kuulu tirinää ja sitte vasta heilautetaan se suhteellisen tasasesti pannulle.
5. Sittes kaajetaan muna pannulle. Käyään sitte tiskaamassa sheikkeri, jotta sei ala haisoo iha munalle, ja mansikkaprotskut maistuu sitte hyvälle.
6. Kaaviloidaan munamassaa leviällä lastalla pannun keskustaa kohden, niin, jotta raaka massa valahtaa keskelle kaavitun massan tilalle ja edetään järjestelmällisesti ringissä niinkö kello menis 10min kerrallansa etiäppäin.
7. Voidaan toistaa kohta 6. mutta ei kaaviloida massaa ihan niin pitkälle keskustaan kuin edellisellä kerralla. Ja taputellaan reunat hyvin kiinni pannuun, niin niistä tulee rapeita. Ja pistellään hyytymättömiä kohtia hiukan lastalla ja hytkytellään.
8. Lisäillään täytteitä kun munamassa on vielä pinnasta hyytymätöntä. Toiselle puoliskolle juustot ja toiselle kinkut, ja ihan maapallon toiselle laidalle turskautetaan AKT-ketsuppia. Ja keskelle nakellaan pari nokaretta filatelphia tuorejuustoa.
9. Sittes kö juusto alkaa olemaan hiukan sulaa kipataan munakas lautaselle sillätavalla jännittävästi jotta se taittuu niinkö tavallaan kahteen kerrokseen keskeltä. Siitä tulee niinkö sellanen tasku jossa on täytettä.(kts. kuva)
10. Sittes vaan ruikitaan päälle kans vähä AKT-ketsuppii ja aromisuolaa ripsutellaan iha hiukan vaan ja tiskataan paistinpannu, ni munakas on sillä välillä kypsyny täysin siinä lautasella ja juustoki on täysin sulannutta.




Namnam hyvää oli kylläh.


Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.