IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Harrastukset
Perustettu
21.8.2005
Tilastot
Käyntejä: 6523 (1.7.2008 alkaen)
Kommentteja: 3
Koko
211 jäsentä
Tyttöjä: 170 (81 %)
Poikia: 41 (19 %)
Keski-ikä
37,0 vuotta
Otos: 133 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 36,5 vuotta
Poikien keski-ikä: 39,0 vuotta

Jäsenet (211)

belidonna-]J|V|J[-StooriMIRJAMI^MissSpring_Mia^heidiwMaryanaLumikenelilviHotasiceAsuhama\Shadow\NeinualuaPYenniH92
« Uudemmat -

HannabellaKirjallisuusbloginiLuonut: HannabellaMaanantai 16.03.2015 18:02

http://hannabellankirjallisuusblogi.blogspot.fi

Hannabellan salonki toimii Buduaarini-lifestyleblogista tutun parikymppisen synkesteetikon fanifiktio- ja originaalisanataiteen arkistona, kirjallisuushöpinäblogina, työpäiväkirjana ja kannustimena sanataiteen luomiseen.

vadelmavalasjos kirjat innostaaLuonut: vadelmavalasMaanantai 22.04.2013 23:15

UtawanareRed MoonLuonut: UtawanareTiistai 26.02.2013 02:13

Alettiin Autumin kanssa kirjottamaan kirjaa.
Tahtoisitteko te sneak peaks?
en voi kauheena kertoa juonesta. koska for obvious reasons. Mutta voin sanoa et se on hyvin mielenkiintoinen
ja mindfuck
ja se liittyy uniin
ja sieluihin
ja yhteiskuntaan
ja *w*
writing.jpg

Ehkä tärkein kaikista harrastuksistani on kirjoittaminen. Fanficcejä (joita lähes koskaan en valmiiksi asti saa) kirjoitan melkeinpä eniten, mutta kirjoitan myös sähköposteja ja kirjeitä muutamalle ulkomaiselle kaverille, sekä tietysti randomeja blogimerkintöjä täällä, LJ:ssä harvemmin, ja sitten tweettejä Twitterissä. Kirjoittaminen auttaa mulla myös ahdistukseen.

movie_night.jpg

Leffojen katselua harrastan myös. Joskus tulee aikoja ettei jaksa katsoa mitään eikä pysty yhtään keskittymään siihen että vahtaisi jotain leffaa about kaksi tuntia putkeen, joskus taasen katson monta leffaa per päivä. Se on vähän kausittaista mulla.

pile-of-books.jpg

Lukemisesta pidän ja paljon olen lukenutkin, mutta aina se koulun aikana varsinkin jää kun on muuta kiirettä eikä ehtis lukea edes sitä kouluun vaadittavaa kirjallisuutta. :/ Tosin nyt mulla on taas menossa HP 7 enkunkielellä, sen jälkeen haluaisin siirtyä lukemaan taas Sherlock Holmesia. Niin, ja fanficcejä luen tietysti aina. Jopa silloin kun muulle ei mukamas olisi aikaa. :'D

wedding-music-ideas1.gif

Musiikkia kuuntelen päivittäin, ja genrestä ei niin väliä saati vuosikymmenestä. Mulla menee melkein kaikki aina Elviksestä Beatlesin kautta 80-luvun takatukkarokkiin ja siitä aina vaikka europopin kautta iskelmään ja Lady Gagaan ym. Mikä tahansa mikä mun korvaan kuulostaa hyvältä, käy. Parasta tietysti jos kaikki kolahtaa eli lyriikat, musiikki ja lauluääni, mutta jopa vain jos yksi noista kolmesta yltää taivaisiin ja kaksi muuta on keskinkertaisempaa, en valita.

Ja viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä.......

fangirl7.png

Mä lasken sen, että pakkomielteen omaisesti "ihkutan" aina milloin mitäkin näyttelijää, bändiä, kirjaa, tv-sarjaa, mangaa ja/tai milloin mitäkin kuvitteellista tai todellista hahmoa, harrastukseksi. Olen häilyväinen kiinnostuksenkohteideni suhteen, ja oikea fangirl siinä mielessä, että olen sitten ihan oikein kunnolla "obsessed" aiheeseen kuin aiheeseen liittyen, mikä mua sitten ikinä kiinnostaakin. Fanittelen perusteellisesti aikani, sitten keksin jotain uutta, ja suosikkifandomeihin palaan takaisin taas sitten joskus uudestaan. Esim. HP-fandom on mun ikuinen kestosuosikki josta en koskaan kokonaan taida päästä yli.

day 25| jokin mitä kammoat
day 26| joku jota ihailet
day 27| ensimmäinen kuva googlesta sukunimestäsi
day 28| toive ammattisi
day 29| huonoin näkemäsi elokuva

Wyckedday 05| kirja jota luetLuonut: WyckedSunnuntai 10.07.2011 15:51

zeppelinbook.jpg

Tämän kirjan suomenkielelle käännettyä versiota luen tällä hetkellä, sain tämän siis synttärilahjaksi. Yli viisisataa sivua juttua Jimpasta, Robertista ja kumppaneista. <3 Ellun lähes oikein kirjoittama nimi "Ropert Platu" sai myös alkunsa tämän kirjan lueskelusta. XD

day 06| mitä mieltä olet uskonnosta
day 07| suurin asia jota odotat tulevaisuudessa
day 08| suosikki hedelmä
day 09| mitä mietit
day 10| mitä tällä hetkellä odotat
day 11| viimeisin herkku jonka söit
day 12| kappale jonka viimeksi kuuntelit
day 13| lempi vaate/asuste
day 14| tämän hetkinen sää
day 15| viimeisin auton väri jonka näit
day 16| tunne tilasi
day 17| mitä eniten inhoat maailmassa
day 18| mikä on viimeisin kieli jonka aloitit
day 19| asia jonka viimeksi unohdit
day 20| päivittäinen rituaali
day 21| maa jossa haluaisit asua
day 22| viimeisin katsomasi elokuva
day 23| mitä ulkonäössäsi on eniten kehuttu
day 24| mitä harrastat/aiot harrastaa
day 25| jokin mitä kammoat
day 26| joku jota ihailet
day 27| ensimmäinen kuva googlesta sukunimestäsi
day 28| toive ammattisi
day 29| huonoin näkemäsi elokuva

AieLol lol lol lol lolitaLuonut: AieTiistai 08.02.2011 19:51

Kaikille huolestuneille lolitoille, jotka pelkäävät Nabokovin kirjan vääristävän ihmisten käsitystä tyylistä:

Ainakin Akateemisella bongatun uuden painoksen kannessa oli aivan oikea siluetti, ja hamekin oli sopivan pituinen.

Kiitos ja näkemiin.

PS. WTF? :D

Firestarter13KirjahankintaLuonut: Firestarter13Torstai 27.05.2010 22:36

Ostin sitten Paulo Coelhon kirjan Voittaja on yksin.
Ehdotelkaahan ihmiset (tutut ja tuntemattomat) miulle kirjoja mitä voisi lukea, semmoisia mitä olette lukeneet ja joita haluatte suositella. :D
Ja mielelläni haluaisin tietää mistä kirja kertoo, mutta eiköhän sekin selviä googlella. xD

Teen itselleni tässä vähän isompaa listaa kirjoista, joita voisi tässä elämän aikana lukea. Siinä on jo varmasti päälle 150 kirjaa, mutta aina riittää tilaa uusille ehdotuksille! :3
ja tuskin tuun koskaan joitain noista ite listaamistani kirjoista lukemaan, ihan sen takia kun ei kiinnosta aihe tms. :D

Kaiken aiheiset kirjat käy, vaikka pakko myöntää ettei mitään sci-fi ja romantiikka kirjoja tule paljoa luettua... mutta eihän sitä tiedä! että siitä vaan ehdottelemaan xD

kiitoksia kaikille ehdottajille! \o/ jee!


*** / *****

Tavallinen mies tavallisessa työpaikassa (Starbucks), tavallisilla kavereilla, tavallaan-tunnen baaritutuilla, asunto suoraan Designin keskiaukeamalta, vaatevarasto kopioitu muotilehtien sivuilta, pitää mistä muutkin pitävät, ei pidä mistä muutkaan eivät pidä.

Kirja kertoo oman identiteettinsä kyseenalaistamisesta, pelosta menettää se jollekin toiselle, menettää itsensä, ajatuksensa, elämänsä. Jos tapaa jonkun joka käyttäytyy, puhuu ja näyttää täsmälleen samalta kuin sinä, niin mitä itsestä on enää jäljellä? Mikään ei ole omaa, koska joku muu, joku joka näyttää sinulta, on sinä, on jo ajatellut samat ajatukset kuin sinä, ostanut samat vaatteet kuin sinä, lukenut samat kirjat kuin sinä, puhunut samoille ihmisille kuin sinä.

Kirjan päähenkilö, nimeämättä jäänyt vajaa kolmekymppinen mies, kohtaa tämän ongelman. Tuntemattomat ihmiset tulevat puhumaan hänelle aivan kuin he tuntisivat hänet, koska he ovat puhuneet toiselle hänelle joka näyttää, käyttäytyy samoin kuin hän. Hän menee kotiinsa ja paikka on jynssätty puhtaaksi, koska joku joka näyttää, käyttäytyy samoin kuin hän pyysi talonmiestä avaamaan oven ja päästämään itsensä sisään. Baarikaverit sanovat, ”Luulimme, että olit suuttunut jostain kun et tullut pöytäämme istumaan. Aivan, kuin et olisi tunnistanut meitä.” Mutta he puhuivat toisesta hänestä joka näyttää, käyttäytyy aivan samoin kuin hän.

Aluksi mua ärsytti koko kirja; päähenkilö murehtii identiteettinsä menettämistä, mutta mitä identiteettiä? Se luki vain kirjoja, jotka olivat top 10-listalla, osti vain albumeita, jotka olivat top 10-listalla, kävi katsomassa vain näytelmiä, joita kaikki muutkin kävivät katsomassa, pukeutui vain vaatteisiin joita muotilehdet käskivät pukea päälle, sisusti asuntonsa niin kuin sisustuslehdet käskivät sisustaa. Mikään mitä se teki, mistä se piti, ei ollut sen omaa. Samanlaisia ihmisiä kuin se löytyy maailmasta tuhansia, niitä jotka pukeutuvat niin kuin muoti käskee, pitävät vain asioista joista muutkin pitävät. Jos se menettää identiteettinsä, niin kuka tahansa muu näistä laumassa kulkijoista voisi tulla sen paikalla, eikä kukaan huomaisi eroa.

Se aluksi veikkaa, että syynä on avaruusoliot; sen työpaikan (Starbucksin) vakioasiakas, mies joka tilaa aina ”Just Plain Coffeen” kertoi sille teoriasta, että avaruusoliot haluavat elää ihmisten keskuudessa, mutta eivät pysty koska eivät näytä lainkaan samalta kuin me. Joten ne tarkkailevat, valitsevat ihmisen joka syystä tai toisesta miellyttää niitä, ja muokkaa itsensä täksi ihmiseksi; opiskelee puhetavan, kävelytyylin, eleet. Varastaa ystävät, rakastajat, asunnon. Syrjäyttää ihmisen omasta elämästään, omii sen itselleen.

Olihan se kaikki hyvin mielenkiintoista, ja määrätietoisesti puskin itseni lukemaan kirjan loppuun, koska halusin tosissani tietää, että mistä tässä loppujen lopuksi oli kyse.

Ihan luettava kirja, ja paikoitellen aivan helvetin ahdistava. Kirjoitustyyli pisti välillä turhauttamaan, koska jotain kolmen lauseen pituista sanomaa saatettiin käyttää uudelleen ja uudelleen, kahteen kertaan samalla sivulla viiden sivun ajan. Loppuun päästessä toiston idea alkoi käymään järkeen, mutta tuli siinä vähän sellainen olo, että joko M. Christian pitää lukijoitaan tyhmänä ja näkee tarpeen toistaa joka helvetin asiaa kymmeniä kertoja, tai sitten se on vain mielikuvitukseton ja toisto on sen tapa korvata keksimättömiä lauseita.

Mutta jos pääsee yli toiston aiheuttamasta turhautumisesta, niin huomaa, että sillä koitetaan hakea ahdistavuuden tunnetta. Ja kyllähän mäkin sen sieltä muutamaan otteeseen löysin.

(Spoilereita pisterivin jälkeen. Don't wanna know - don't read.)

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Voin sanoa, että olin hyvin yllättynyt kun loppuratkaisuksi paljastui juuri se asia, mikä mua aluksi ärsytti; ideana oli juuri se, että samanlaisia ihmisiä on miljoonia, niitä, jotka pitävät täsmälleen samoista asioista, leikkauttavat hiuksensa täsmälleen samalla tyylillä kuin muutkin, ostavat täysin samoja vaatteita kuin toiset, ajattelevat samoja ajatuksia kuin toiset, koska kaikki mielipiteet mitä niillä on tulevat populaarikulttuurista, mielipiteitä, jotka media on määrittänyt.

Eli kukaan ei yrittänyt varastaa sen elämää. Se vain alkoi huomioida näitä muita ihmisiä, jotka ovat täsmälleen samanlaisia kuin se. Niin samanlaisia, että tutut eivät pysty kertomaan niitä erilleen toisistaan. Niin samanlaisia, että toinen erehtyy luulemaan toisen asuntoa omakseen, koska se on aivan samanlainen kuin itsellä, ja ihmetellessään mikseivät avaimet sovi lukkoon pyytävät talonmiestä päästämään sisään. Niin samanlaisia, että ajatuksenjuoksukin täsmää, joten ne päätyvät käymään samoissa kahviloissa, vaatekaupoissa, huoltoasemilla..

[Suora lainaus kirjan loppupuolelta]

"It’s always been kind of like this, but it’s different now. Worse, I think. Things used to travel slowly. But now it just rushes at you doesn’t it? TV, the Internet, magazines, books. Life - all of it. Sometimes you feel like it’s too much, right? It’s too loud, too crazy, too angry. So you try to find ways not to feel tense, outside, alone: you listen to the top ten, watch the top ten, think the top ten are sexy, want to look like the top ten, want to become the top ten, because everyone else does. It’s safe. It feels good to know what you’re doing is what everyone else is doing. ...

... They’re succesful when they get the most number of people to read the same thing, become the same thing - and they keep getting better and better at it. Something’s a hit because it was made to be a hit - and we make it a hit because if we don’t watch it, listen to it, be like it then we won’t be like everyone else. ...

... Even people who don’t think they’re not the same are - the same, I mean. They think they’re special but they’re not. They’re types too - just different types. They think they’re beyond all that shit but they’re not - they’ve all read the same books, seen the same flicks, listened to the same music. They all want to be accepted, but accepted by people like them, so they wear their costumes and put on their act. Just like us. Just like all of us."
« Uudemmat -