IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Pelit
Perustettu
4.11.2005
Tilastot
Käyntejä: 2 430 (1.7.2008 alkaen)
Koko
25 jäsentä
Tyttöjä: 8 (32 %)
Poikia: 17 (68 %)
Keski-ikä
36,8 vuotta
Otos: 19 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 35,8 vuotta
Poikien keski-ikä: 37,3 vuotta

Jäsenet (25)

MissycatWaarenstrainArmandDyrothWainamoinenLipe666Jadeadore_Ciara_PapupapuKinnyBuccaneer73t0x1c_d0cShubopTurtzikKopiokoBunji
« Uudemmat - Vanhemmat »
Peli: Vampire - The Masquerade Bloodlines.

Alusta: PC

Laitevaatimus: Joillakin kokoonpanoilla toimii paremmin, joillakin huonommin. Pelin koodi nimittäin on todella ronkkelia laatua.

Testikone: Pitkähampaat heittivät tuontuostakin työpöydälle.

Vampire: The Masquarade Bloodlines on vampyyripelien ehdoton kuningas, sen ilmestymisestä on kulunut jo yli viisi vuotta. Eikä edelleenkään ole ilmestynyt edes vähän kuninkaanpallia kallistavaa teosta. Vain tulevaisuus voi näyttää tuleeko kunnollinen haastaja vastaan. Toivon haastajaa hartaasti, sillä loistavuudestaan huolimatta vampire on kaluttu moneen kertaan läpi ja osa luistakin on jo syöty minun osaltani. Sillä olen pelannut tämän noin kerran puolessa vuodessa läpi ilmestymisestään saakka. Yleensä en näin toimi hyvienkään pelien kohdalla.

Mikä minut on saanut pelaaman pelin näin monia kertoja läpi? Siihen löytyy yksinkertainen vastaus. Peliin on onnistuttu saamaan loistava tunnelma ja pitkähampailu tosiaan tuntuu pitkähampailulta. Pelin mustaa tunnelmaa lisäävät oivalliset kentät, vaikuttavat musiikit ja mieleenpainuvat henkilöhahmot. Pelissä ei ole myöskään unohdettu roolipelien peruskauraa, nimittäin toimivaa taistelua, hahmonkehitystä ja keskustelunpätkät vetävät vertoja elokuville.

Tietenkin peli on jo iäkäs eikä enää näytä kovinkaan loistavalta, se on pakko myöntää, mutta kun tarkastelin kyseistä teosta ensimmäistä kertaa vuosia sitten. En voinut kuin ihastella pelin miljöitä. Lisäksi kasvomallinus oli aikalaisten parasta antia.

Tehtävät eivät ole mitään kummoisia mutta muutamat helpolta vaikuttaneet noutotehtävät saattoivat saada yllättäviä käänteitä. Paras esimekki on kaiketi "meritalo" nimisestä hotellista haettava vanha koru jonka tavallinen etistäretki muuttuu vihaisen kummituksen jahtaamiseksi. Pelin tämä osio oli vieläkin pelottava ja säpsähdin muutamassa kohtaa vaikka olen nähnyt ne jipot jo monta kertaa. Pääjuonessa liikutaan omakohtaisen selviytymisen lisäksi vamppyyrimaailman poliittisissa kuvioissa ja on hauska seurata eri tahojen juonitteluja. Ai niin täytyypä tässä erikseen mainita että monista alkupään tilanteista selviää myös pelkällä puheella, mutta niin halutessa tai oman hahmon puhetaitojen käydessä vähiin nyrkit, lyömä ja ampuma-aseet puhuvat. Loppupuolella tosin valinnanvara pienenee ja viimeiset metrit kahlataan muiden olioiden veressä.

Pelin huonoimpiin puoliin lukeutuu ajoittainen kaatuilu ja muut pienet bugit jotka tekevät teoksesta lähes pelikelvottoman. Mutta ei hätää, muutaman päivityksen jälkeen tätä voi jopa pelata. Tosin itse en ole ikinä onnistunut saamaan pois ajoittaista kaatuilua, pelikoneenvaihdoksista ja päivityksistä huolimatta. Lisää kuraa niskaan tulee samojen alueiden ramppaamisesta yhä uudelleen ja uudelleen. Lisäksi kaupunki vaikuttaa pieneltä ja aneemiselta ja Tornionkin kaduilla on öiseen aikaan enemmän väkeä kuin tässä amerikkalaisessa suurkaupungissa.

Vioistaan, vanhahtavasta ulkoasustaan ja keskeneräisestä löhdekoodistaan huolimatta tämä on peli joka täytyy kaikkien tunnelmapelaajien kokea, erityisesti niiden joita sydäntä lähellä ovat ne pitkähampaiset yön olennot joita tämä vanha göötti kutsuu leikkisästi vampyrölleiksi. Tällaista peliä ei ehkä enää toista tule, mutta toivossa on hyvä elää ja siksi toivonkin hiljaa mielessäni saavani vielä joku päivä kokea nykystandartein tehdyn kunnollisen vampyyriroolipelin.

Hyvää:
Vampyyripelien kuningas ja kuningatar.
Tunnelma säväyttää paikoitellen vieläkin.
Alkupuolen valinnanvaraisuus.
Loistavat musiikit lisäävät entisestään tiivistä tunnelmaa.

Huonoa:
Bugisuus ja kaatuilu.
Samojen paikkojen kierrättäminen.
Ikä jo näkyy pelin ulkoisessa annissa.

Yleisarvosana:
8 siitäkin huolimatta että pidin pelistä paljon, en voi antaa täysiä pisteitä se ei olisi reilua muita pelaajia kohtaan. (asteikolla 1-10)

Yhteenveto:
Vampyyriroolipelien harvalukuisen genren toistaiseksi voittamaton kuningas.

Arvosteluni perustuu omaan mielipiteeseen ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand
« Uudemmat - Vanhemmat »