IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Elämänkatsomus ja filosofia
Perustettu
18.12.2005
Tilastot
Käyntejä: 511 (1.7.2008 alkaen)
Koko
1 jäsen
Tyttöjä: 1
Keski-ikä
25,5 vuotta
Otos: 1 jäsen
Tyttöjen keski-ikä: 25,5 vuotta

Jäsenet (1)

Wilkkumina
« Uudemmat - Vanhemmat »
Narsistisen henkilön pintapuolinen toiminta voi näyttää hyvin vähän häiriintyneeltä. Kuitenkin narsististen henkilöiden sisäinen maailma on erittäin sairas, huolimatta heidän päällepäin näkyvästä hyvin sopivasta käyttäytymisestään.
Tämä sairaus näkyy heidän minäkäsityksessään, mielentiloissaan, rakkaudessa ja seksuaalisuudessa, ihmissuhteissa ja kognitiivisessa tyylissä. Viettelevä ja hurmaava esiintyminen, joka on miellyttävää ja puoleensa vetävää, naamioi voimakkaan keskittymisen itserakkauteen ja epätavallisen puutteen olla huolissaan muista.
Narsistiset henkilöt voivat olla energisiä, pystyvät johdonmukaiseen työhön, ja sosiaaliseen menestykseen, mutta tämän kaiken tarkoituksena on vain saada ihailua.
Sairaalloista valehtelua tapahtuu usein.
Narssistiset henkilöt ikävystyvät kun heidän ulkoinen loistonsa himmenee eikä löydy uusia lähteitä ruokkimaan heidän itsetuntoaan, joka on äärimmäisen hauras.
Tunne-elämän syvyyden puutteesta johtuen heillä ei ole aitoja surullisuuden tai kaipauksen tunteita. Kostonhimoinen viha ja kauna ovat tavallisia reaktioita itsetunnon loukkauksiin.
Jatkuva voimakas kateus on aina läsnä, kuten myös puolustautuminen kyseistä kateutta vastaan, etenkin aliarvionti, kaikkivoipa valvonta, sekä narsistinen vetäytyminen.
Puhumista käytetään ennemminkin itsetunnon säätelyyn kuin kommunikointiin tai ymmärtämiseen. Narsistit voivat ilmaista itseään hyvin ja olla erinomaisia esitelmöitsiöitä, mutta heidän tietonsa ovat usein pinnallisia ja näyttämistä.
Ihmissuhteet ovat usein loismaisia, manipuloivia ja hyväksikäyttäviä. He ihannoivat sellaisia ihmisiä joiden odottavat ruokkivan heidän narsismiaan, mutta tuomitsevat ja kohtelevat halveksivasti muita (usein entisiä palvonnan kohteitaan) joilta eivät odota enää saavansa mitään
« Uudemmat - Vanhemmat »