IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Minä ja muut
Perustettu
19.6.2006
Tilastot
Käyntejä: 1706 (1.7.2008 alkaen)
Koko
59 jäsentä
Tyttöjä: 49 (84 %)
Poikia: 10 (16 %)
Keski-ikä
27,0 vuotta
Otos: 35 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 27,0 vuotta
Poikien keski-ikä: 26,7 vuotta
Ylläpitäjä
AlluTallu

Jäsenet (59)

-nunnaPiu\Paudaste-Suzi-Pakastemelba-Cixi-poikasihimosiili^unienkeli^PanopticonpoikaystäväEL_MIGIMARIKAE`sjuvi`HemppaD44tintta-
« Uudemmat - Vanhemmat »

arkiharhaonse raffiaLuonut: arkiharhaSunnuntai 15.12.2013 19:42tarvisin lomaa lomasta,töistä,omasta seurasta ja liioitellun suuresta stressistä stressitekijöiden määrään nähden.
Tehtiin koulussa muutamasivuinen persoonallisuustesti, jota väännetään esimerkiksi suuryrityksissä kun valitaan sopivaa henkilöstöä.

Meikäläisen kohdalle sattui ihmistyypeistä harvinaisin (huimat 1% väestöstä) ja hajoilen näille tuloksille koska tää on ihan minä, hyvässä ja pahassa. Alla pari pätkää kyseisestä, noin kymmensivuisesta analyysistä, jota voi peilata vaikkapa tähän kauppisuraani. Itse nautin eritoten tosta kohdasta "stressikäyttäytyminen".

Lehto -tyyppi "Fiksuille ei tarvitse selittää, ja tyhmille ei kannata"

1. Introvertti
2. Intuitiivinen
3. Päätökset ajattelun kautta
4. Järjestelmällinen

Keskeisimpiä piirteitä
-Itsenäinen
-Päättäväinen
-Keskittymiskykyinen
-Tiedonhaluinen
-Kunnianhimoinen
-Pidättyväinen
-Järjestelmällinen
-Luova
-Määrätietoinen
-Asiakeskeinen
-Kyvykäs organisaattori
-Taivava uudistaja

1. Omaehtoinen ja sisäänpäinkääntynyt

Lehto -tyyppi ei yleensä halua olla huomion keskipisteenä, ja hän viihtyy mieluummin pienessä ja tutussa porukassa. Tutuillekkaan hän ei välttämättä kerro kaikkia ajatuksiaan eikä tunteitaan, varsinkaan jos ne ovat hänestä 'keskeneräisiä'.

Lehto saa energiansa yksinäisyydestä ja rauhasta. Hänellä on erinomainen keskittymiskyky, ja hän pohtii asioita useimmiten perusteellisesti kaikessa rauhassa, ja tuo näkemyksensä esiin vasta, kun ne ovat valmiit.

2. Näkemyksellisyys ja tahdonvoima

Lehto -tyyppi näkee asiat ja tilanteet ensisijaisesti kokonaisuuksien kannalta. Hän sijoittaa sen jälkeen pienet ja arkisetkin yksityiskohdat osaksi laajempaa kokonaisuutta -ikään kuin hän huvikseen ratkaisisi suurta palapeliä.

Tyyppi huomioi toiminnassaan herkästi mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja, jotka eivät ole lainkaan itsestään selviä. Muut huomaavat usein vasta jälkeenpäin, mikä idean perimmäinen päämäärä oli.

3. Suoraan sanoen kriittinen

Lehto -tyyppi ei juurikaan anna sijaa tunteilleen. Hän on kaikessa päätöksenteossaan tiukan looginen ja asiakeskeinen. Faktat ovat faktoja ja henkilökohtaiset mielipiteet vain mielipiteitä.

Tyyppi on usein "epäilevä Tuomas". Hän on kyllä avoin uusille asioille, ja jopa innostuu niistä, mutta hän hyväksyy ja omaksuu ne vasta oman kriittisen arviointinsa jälkeen: päätökset tehdään järjellä, ei hurmoshengellä.

Lehto- tyyppi arvostaa suorapuheisuutta eikä hän epäröi ilmaista mielipidettään, vaikka tietäisi sen loukkaavan muita. Älykäs ja usein sanavalmis Lehto saattaa väittelyssä olla viiltävän ironinen ja joskus jopa törkeän loukkaava. Silti hän on usein sitä mieltä, että keskustelu on ollut rakentavaa ja hyödyllistä. Asiat asioina.

4. Projektit hoidetaan loppuun asti

Lehto-tyyppi on järjestelmällinen ja hänellä on kyky organisoitua hyvin. Hän pystyy työskentelemään pitkäjänteisesti ja kurinalaisesti. Lehto on tyytyväinen työhönsä vasta sitten, kun kaikki tehtävät on suoritettu loppuun saakka: tyyppi hoitaa velvollisuudet ja käsillä olevat tehtävät alta pois ennen kuin hän voi rentoutua ja pitää hauskaa. Hän onkin erittäin velvollisuudentuntoinen ja edellyttää sitä tinkimättä myös muilta.

TAPA TOIMIA

Lehto -tyyppi on äärimmäisen itsenäinen ja riippumaton, ja hän edellyttää, että myös muut kykenevät työskentelemään itsenäisesti sovitun suunnitelman puitteissa. Hän arvostaa yli kaiken tehokkuutta, mutta ei voi sietää rutiineja, joita hän usein pitää alisuorittamisen synonyyminä. Jokaisen on annettava parhaansa tai vähän enemmänkin. Lehtojen ihanneorganisaatio on itsenäisesti ja vastuullisesti tehtäviään suorittavien yksilöiden verkosto. Tyyppi antaa reippaasti tilaa sooloilijoille niin kauan kun he pysyvät toimintasuunnitelman ja konseptin sisällä. Kriittisenä ihmisenä hän antaa kyllä herkästi palautetta, jos soolo lipsahtaa epävireiseksi. Jos työntekijä ei kykene tarpeeksi tehokkaaseen työntekoon Lehto -tyyppi katsoo, että tämä on pettänyt hänen luottamuksensa.

Kommunikaatiokyky

Lehto tyyppi saattaa olla verbaalisesti hyvinkin lahjakas, mutta hän ei välttämättä viitsi nähdä vaivaa selvittääkseen ajatuksiaan muille. Tyypin motto on, että "fiksuille ei tarvitse selittää, ja tyhmille ei kannata". Työskennellessään hän ei halua esittää itsestäänselvyyksiä. Lehto -tyyppi odottaa, että hänet ymmärretään -tai oikeammin, hän edellyttää sitä.

Päätöksentekoprosessi ja motivoituminen

Lehto -tyyppi tekee päätöksensä harkitusti ja loogisesti. Useimmiten päätösten taustalla ovat enemmän tai vähemmän selkeät visiot ja päämäärät. Tyyppi ei tee päätöksiä pelkästään nykypäivää silmälläpitäen, vaan hänellä on taipumus arvostaa selkeitä ja tarkkoja suunnitelmia. Ylioptimismi ja rehvakkuus eivät ole hänen mieleensä; sellaiset ilmiöt hän pudottaa halutessaan armotta.

Lehdot janoavat saavutuksia. Hänessä on sisäänrakennettu mekanismi, joka pyrkii jatkuvasti kohti uusia päämääriä, ideoita, ja parempaa suorittamista. Tämän päivän ekselenssi merkitsee Lehdolle huomispäivän standardia.

Lehto ei itse juurikaan kaipaa työstään kiitosta. Itse asiassa sekä kiitoksen antaminen että saaminen saattaa tuntua tyypistä joskus nololta ja ja hämmentävältä.

Stressikäyttäytyminen

Lehto-tyyppi arvostaa viileää harkintakykyä ja pidättyvää käytöstä. Voimakkaassa stressissä hän saattaa kuitenkin sortua aggressiivisuuteen: vihaiset tunnepurkaukset, ylikriittisyys ja saivartelu ilmeisevat usein, että paine on hänelle liikaa.

Voimakkaan paineen alla tyyppi saattaa kokea koko maailman vaarallisena ja vihamielisenä. Hän voi nähdä ihmisten motiivit omituisessa valossa eikä tuolloin kykene kokonaisvaltaiseen ja rationaaliseen toimintaan. Pakkomielteiset toiminnot, kuten ryyppääminen, ylen- tai alisyöminen tai pelihimo saattavat olla stressaantuneen Lehto-tyypin pakotie todellisuudesta. Lehtojen suorituspaineille voikin toisinaan tulla arvaamaton hinta.

Lehto alaisena

Lehto on vaativa alainen. Hän ei aina tunnusta esimiesasemaa; hänen mielestään se on ansaittava todellisilla meriiteillä, asiantuntemuksella ja osaamisella. Ehdoton asiallisuus ja älykäs argumentointi on Lehdon kanssa tavallistakin tärkeämpää. Kokiessaan esimiehensä itseään alemmaksi Lehto suhtautuu häneen ylenkatsovasti tai jopa suoran halveksuvasti.


Kehitystarpeita

Lehto -tyypin edustaja ruoskii itseään ja muita armotta kohti päämäärää. Joskus tavoitteesta voi tulla hänelle pakkomielteenomainen fiksaatio. Lehto saattaa rynniä yksioikoisesti eteenpäin, vaikka suunnan tarkistus tai jopa päämäärän muuttaminen olisi kaiken järjen mukaan paikallaan. Tällöin hän ei suostu kuuntelemaan kritiikkiä eikä edes keskustelemaan asiasta.

Suunnatessaan kohti päämääriään Lehto unohtaa joskus muut ihmiset. Hän saattaa olla purevan kriittinen ja loukkaava, vaikka tarkoitus olisi vain argumentoida suoraviivaisesti asioita.

Tulevaisuuteen suuntautuneena tyyppinä Lehto saattaa unohtaa asioiden käytännön toteuttamisen. Tyyppi saattaa ihmetellä, miksi matkan varrella tulee eteen käytännön ongelmia, vaikka strategia oli aukoton ja selkeä. Lehto tarvitseekin joskus tuekseen järkeviä, jalat maassa kulkevia ihmisiä.

Lehto tyyppi on usein häikäisevän älykäs ja verbaaliseen keikarointiin asti abstrakti. Hänellä ei aina riitä kärsivällisyyttä työtovereille, joiden ajattelu ei toimi samalla tavoin. Jotkut voivatkin pitää häntä ylimielisenä ja etäisenä.

Pahimmillaan ja parhaimmillaan

Äärimmillään Lehto voi olla lähes sietämättömän vaativa sekä fanaattisesti ja sokeasti toimiva työntekijä, joka elää irrallaan todellisuudesta.

Parhaimmillaan Lehto on suuren luokan johtaja: loistava visionääri, jolla on valtava päättäväisyys ja tahdonvoima viedä asiaansa eteenpäin. Hänen kunnianhimonsa voi nostaa yrityksen alansa parhaaksi. Lehdon karisma rakentuu älyyn, intuitioon ja asiantuntemukseen; menestyksen kiistattomaan synteesiin.

MickeMANGUSTI_Luonut: MickeMANGUSTITorstai 08.12.2011 23:03

I just can't understand you...

toisaalta onneks sun elämäs ei oo enää mun kannateltavana...

and u know what.... 13 is my hero.

GHISaman tienLuonut: GHISunnuntai 02.01.2011 23:57

13: paheesi
14: lempieläin
15: lempituoksu

irvistinsulostaLuonut: irvistinKeskiviikko 03.12.2008 05:55

Pulloposki palleroinen, kulmat poskillaan
etsii muita vaikkei tunne edes itseään.
Liimatukka, töppösormi, venynyt ja valuu.
Päätä särkee, voimat loppu, elämäänsä katuu.

Huomista ei ole - miksi mennä nukkumaan?
Pitäisikö muka jaksaa nousta sängystään?
Jäisi hän vain peiton alle, antaa muiden jaksaa
kun ei ole tarjotakaan teille kuin vain paskaa.

terveisin heta
« Uudemmat - Vanhemmat »