IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Televisio ja elokuvat
Perustettu
1.8.2006
Tilastot
Käyntejä: 584 (1.7.2008 alkaen)
Koko
22 jäsentä
Tyttöjä: 4 (19 %)
Poikia: 18 (81 %)
Keski-ikä
32,6 vuotta
Otos: 17 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 30,8 vuotta
Poikien keski-ikä: 32,9 vuotta
Ylläpitäjä
MC5

Jäsenet (22)

-RavenomnlslashDyrothRilithsuskiteeethe_avariMikael-MustawhisperiIncantatorJohnny_RingoREZAAVaginaattoriarzzkaMC5JustisNSFF
« Uudemmat - Vanhemmat »

ArmandThe ThingLuonut: ArmandMaanantai 26.07.2010 19:10

Peli: The Thing

Alusta: PC

Laitevaatimus: 2001 vuoden pelikone riittää

Testikone: pelkällä dvd-asemalla raksuttaa

Sain pelin kaverilta ihan ilmaiseksi, mutta kai tämän parilla eurolla jostakin saa, vaikka netistä.

Kaikille jotka eivät tiedä, peli perustuu vanhaan klassikkoelokuvaan joka on ihan kelvollista katseltavaa vaikka aika onkin syönyt erikoistehosteista parhaimman terän. Peli jatkaa tarinaa suoraan elokuvan jälkeisistä tapahtumista ja onnistuu tehtävästään kelvollisesti.

Yllätyksekseni matalista odotuksista huolimatta peli oli palkitsevampi kuin tusina muuta lisenssipeliä jotka perustuvat jonku elokuvan maisemiin. Peli pisti kampoihin aika hanakasti myös muille toimintapainoitteisille kauhusta selviytymisvirityksille. Lisäarvoa annan myös sille seikalle että tämä teos alkaa olemaan jo melkein kymmenen vuotta vanha ja silti se tuntui aika tuoreelta.

Paikoitellen painostava tunnelma oli saatu käsin kosketeltavaksi ja osa olennoista oli oikeasti häiriintyneen näköisiä pirulaisia joihin ei purrut muu kuin annos "kaiken" tuhoavaa tulta liekinheittimen suusta.

Alati vaihtuvat joukkuetoverit olivat kiva lisä, ja heistä sai ajoittain myös oikeasti apua taisteluissa. Lääkintämies paransi haavani ja teksinkko korjasi rikkoutuneet lukot, sotilas puolestaan ei ollut muuta kuin pelkkä lisä. Joukkuetovereiden Luottamus epäluottamus oli myös toimiva lisä, mutta useimmiten turhan yksinkertaisesti korjattavissa. Riitti kun anto tussarin ja panoksia niin viivasuu muuttu hymypyllyksi. Sekoamisen jälkeen joukkuetoverista tuli ympärille tulittava vaarallinen sekopää, ja yksi peijakas lopetti pistoolilla itsensä silmieni edessä.

Tosin jostakin syystä tiimini soturit välillä jäivät hölmösti seisomaan keskelle pihaa vaikka kuinka yritin käskyttää kaveria seuraamaan. Ehkä hirviö oli vallannut ruumiin tai aivot tipahtaneet lumihankeen. Niin tai näin se aiheutti närkästystä näppäimistön takana.

Saastuneesta tiimiläisesrä kehittyi ajan päälle hirviö jolle piti antaa tulikasate. Yleensä tämä muuttumisprosessi tapahtui aina muutenkin tukalassa tilanteessa ja auheutti äkkikuoleman. Muutenkin äkkikuolemat tulivat pelin edetessä tutuiksi ja tallennuspistejärjestelmän takia uudelleenhinkkaukselta ei voi välttyä.

Sisätilat olivat enimmäkseen innottomia ja tiiviitä palikkatestiluokan labyrinttejä, joissa oli muutama vipu väännettävänä ja tietokone räplättävänä. Ulkotilat puolestaan olivat näkyvyyttä rajoittavasta lumisateesta huolimatta oikeasti hienoja ja loivat kylmyyttä huokuvan tunnelman. Eikä ukko kauaa pysynyt sulilla ellei pinkaissut pihan poikki sisään lämmittelemään. Erikoismaininta täytyy myös antaa lumen narinasta saappaiden alla.

Äänimailma oli minimalistinen mutta toimiva, ymmärtäisivätpä muutkin pelin joskus olla myös hiljaa, ja jättää ne sankarimusiikit soittamatta.

Kuvalliselta anniltaan peli on loistava, harvaa yhtä hionoa jo lähes kymmenen vuotta vanhaa peliä tulee vastaa. Tietenkin äärimmilleen päivitettyjä koneitä hinkkaavat hifimiehet purevat mattojaan ja haukkuvat tyhmäksi kun ukko tällaisia päästelee naamastaan, mutta jätetään heidät omaan arvoonsa.

Pelin räiskintäosuus oli automaattitähtäyksestä huolimatta mukavaa, mutta aseen vaihdossa sekoilin aina ja taisinpa kuolla muutaman kerran ko piti saada käsiin liekinheitin eikä taskulamppua.

Suurin moka pelissä oli ehdottomasti se verikokeenottolaite joka ei oikesti toiminut, oli ihan sama testasko vai ei kaverinsa sillä puhtaan testin jälkeen seuraavassa huoneessa kaveri sai vesikauhun ja hyökkäs kimppuun. Myös eri kranaatit ja taskulamppu jäivät toisarvoisiksi, tavallisella haulikolla pärjäs paremmin ko kranuja nakkomalla ja taskulamppu oli korkeintaankin vain tunnelman tuoja. Ei tosin huono sellainen, mutta olisi sille myös voitu tehdä todellistakin tarvetta.

Puutteistaán ja muutamista mokistaan huolimatta hyvin antoisa vanha peli joka jättää hyvällä tavalla kylmäksi.

Hyvää:
toimiva kokonnaisuus
äänimaailma minimalistisen maukas
vanhakin peli voi olla kaunis
tarina toteutettu elokuvan hengessä
inhimillisellä tavalla reagoivat joukkuetoverit
talvi tuntuu talvelta ja lumi narisee saappaiden alla

Huonoa:
verikokeet ja muut turhat tavarat
sotilaat
tallennus (mutta ei liian häiritsevästi)
Sisätilojen tylsyys
sekoileva ase/tavaravalikko
pihalla paikalleen jäävät ukot

Yleisarvosana:
9/10 vioistaan huolimatta ansaitsee pisteensä (asteikolla 1-10)

kirjoittamani arvostelu perustuu omaan mielipiteeseeni, ja kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand
« Uudemmat - Vanhemmat »