IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Terveys ja elämäntavat
Perustettu
12.10.2006
Tilastot
Käyntejä: 5 936 (1.7.2008 alkaen)
Koko
175 jäsentä
Tyttöjä: 57 (33 %)
Poikia: 118 (67 %)
Keski-ikä
34,1 vuotta
Otos: 96 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 34,8 vuotta
Poikien keski-ikä: 33,8 vuotta
Ylläpitäjä
TeHoCekoitin

Jäsenet (175)

-Mariah-miikamoiJouze-kinoneneimousan4-tinkehann-katrinAllu47Irkku79jjuusou`-paskajalka-elämäahdistaaÄkelsiekkaahPEDOANKKA
« Uudemmat -

SanePass the weed maneLuonut: SaneTiistai 11.11.2014 20:55

Tää kirjotus koskee elämäm koululaisten keskuudessa suosittua päihdettä kuningas kannabista ja sen käyttämistä, joten jos sul on kukkii hatussas tai oot fobba, gtfo

Kokeilin lauantain ekaa kertaa, koska halusin ottaa selvää mitä se kaikki hype tän kasvin ympäril on ja koska tiesin et mitä huumeisii tulee, tää on se kouloukiusattu nörtti joka kastelee sänkyää viel 12-vuotiaanaki ja ettei tähän kuole.
No nyt sen olotilan kokeneena voin sanoo että 0/10, siin ei oo mitää niin hienoo et jengi taistelee hampaat irves sen laillistamiseks tai ylipäätään hehkuttaa sitä.
Ehkä se vaikutti muhun jotenki epätavallisel taval emt ku jouduin muutenki ottaa aika mont imuu ennen ku pääsin zoneen, mut ainakaa mun seuraavat 3-4h substanssien nauttimisten jälkee ei ollu mitää niin ihmeellist etten malttais odottaa ku pääsen seuraavan kerran olee pilves.
Aluks en tuntenu mitää, mut sit hitaasti alko hiipii pientä särkyä niveliin ja lihaksiin ja sit jäin tuijottaa pöydäl olevaa vessapaperirullaa useiks minuuteiks, kunnes sain mun katseen siirrettyy sen vieres olevaa teemukiin, joka vuorostaan sai osansa mun tuijotuksesta useiden minuuttien ajaks.
Sen jälkee mun kaveri sano mulle jotain mitä en muista, muistan vaa et nauroin sen kommentille, koska mulle tuli sellane tunne et oltii sketsisarjas ja käsiksee kuulu et nauran.
Kannabiksest mulle tuli yliluonnollisen rento olo, joka on verrattavis voimakkaasee väsymyksee, joka oli perseestä koska ilta oli viel nuori, eikä mua enää huvittanu lähtee tekee aktiviteettei.
Halusin vaa lagaa sohval ja kuunnella musiikkii...ja tää on itseasias se joka tekee budist vaarallisen viettelijättären: se kaksinkertaistaa kuulo- ja makuaistin (kuulin mun pipon ku se hankas korvaa vasten).
Pössyis Petri Nygårdiki kuulostaa Michael Jacksonilt. Kaikki musa, jota mun kaverin stereoist tuli oli hysteerisen hyvänkuulost, vaik samal tajusin, etten normaaliolois ikinä kuuntelis tällast musiikkii.

Sit kans vedin pizzan, 0,5l cociksen ja karkkipussin tunnin sisää, koska kaikki makee maistu 10x paremmalt ku normaalisti. Siin oli itsehillintä lujil. Yäk.

Must tuli myös sosiaalisempi, itsevarmempi ja sanavalmiimpi pilves, mut mult katos puhefiltteri kokonaa.
Saatettii istuu kamun kaa 10min hiljasuudes, kunnes yhtäkkii sanon: "onks sul syyllinen olo?" wtf
Ja toinen kaveri oli pyytäny tuomaa röökii ku olin viel matkal kämpille, en saanu, käytii kaupast ostaa, heti ku tää frendi vetää sätkän esii kysyn silt: "sori ei sul sattuis olee rökii heittää, mun kaveri tarttee"

Kaikille jotka epäilee ja kauhistelee kannabiksen kokeiluu sanon: jos tekee mieli, go for it. Se on täysin harmiton kasvi. Se ei aiheuta krapulaa, pitää mustin ennallaa, eikä tee aggressiiviseks tai anna sulle vammasii ideoit raiskaa ympäristöös, kuten eräs toinen valtion laillistama päihde
Se saa musiikist ja ruoast taivaallist ja rentouttaa ja tekee sosiaalisemmaks, eli yksinkertasemmin sanottuna: hyödyt pieksee haitat.

MUTTA siitä huolimatta: ne on kaikki vaa illuusioo. Se saa sut tykkää asioist, joist et oikeesti tykkää.
Istut sohval, kuuntelet musiikkii jointti kädes ja luulet et sul on hauskaa, mut oikeesti istut vaa sohval ja kuuntelet paskaa musiikki.
Jos haluut hauskaa, mee Linnanmäelle.

En tiiä sust, mut ite en tartte mitää kukkaa ollakseni hauska ja sosiaalinen ja pizza maistuu hyvält selvänäki

Sanokaa mitä sanotte kannabiksest, mut kaikki tietää et käytätte sitä vaa koska se on kiellettyä lol ootte ku jotain lapsii uhmaiäs.
Siit tosin pitäis tehä laillist et nää egdy cuntit lopettais sen ylistämisen ja kaikki alkais suhtautuu siihen niin ku kuuluiski: harmittomana kukkana, joka saa sut trippaa, mut silllee et pysyt himas, etkä kulje kaduil haastamas riitaa ja kusemas seinille (valtio siin vaa säästäis)

mun ilme lauantaii-iltana:

TeHoCekoitinsemihapokasLuonut: TeHoCekoitinTorstai 26.09.2013 13:03

mörökulli[Ei aihetta]Luonut: mörökulliSunnuntai 09.06.2013 21:22

large.jpg

SorinHuumetta vai lääkettäLuonut: SorinKeskiviikko 28.09.2011 16:50

Mikä erottaakaan huumeet lääkkeistä? Karkeasti jaettuna huumeet ovat laittomia ja lääkkeet laillisia. Alkoholista tai tupakasta ei puhuta huumeina, koska ne ovat laillisia. Lisäksi voidaan lääkkeiden kohdalla ajatella, että niiden tarkoitus on parantaa ihmisen vointia tai fyysistä kuntoa. Huumeilla taas on tarkoitus saada aikaan parempi olo. Sikäli särkylääkkeiden tai masennuslääkkeiden ja huumeiden välillä ei ole juuri eroa. Sekä lääkkeet että huumeet ovat useimmiten kemiallisia valmisteita, jotka vaikuttavat ihmisen kehoon sisäisesti. Molemmissa esiintyy mahdollisia ikäviä sivuvaikutuksia mm. psykoosilääkkeissä kuten Ketipinor ja Abilify mahdollisina sivuvaikutuksina on äkkikuolema.

Samoin kuin lääkkeissä, myös huumeissa on toistensa välisiä eroavaisuuksia. Heroiini on vaarallisempaa kuin vaikka ekstaasi, jonka vähäisellä hallitulla käytöllä ei ole havaittu sivuvaikutuksia. Abilify taas on vaarallisempaa kuin vaikka Burana.

Silti usein kansanpuheessa ja huumevalistuksessa huumeet luokitellaan samaan luokkaan. Kaikki huumeet ovat pahoja ja niistä on pysyttävä kaukana, tai koko elämä on pilalla. Ei ihme jos tuntee tulleensa huijatuksi kun kannabista poltellessa tuleekin vaan rento tai ilonen olo. Jos tässä kohtaa ollaan kusetettu, niin ehkä myös kokaiinin kohdalla. Rehellisyys olisi valttia tässäkin asiassa. Huumevalistus on jees, mutta yleisen tuomitsemisen sijaan olisi ehkä parempi jakaa tietoa. Lääkkeissäkin on tuoteseloste ja käyttöohje. Huumeissa vastaava tieto kulkee lähinnä epämääräisenä suullisena perimätietona.

Yleiset huumekäsitykset kansankeskuudessa luultavasti ovat seurausta valistuksesta, ja valistus luultavasti kumpuaan laista. Huumausaineiden suhteen laki voidaan nähdä melkoisen tekopyhänä. Tupakka ja alkoholi sopivat ominaisuuksiensa mukaan täysin huumeiden joukkoon, mutta silti ne on eroteltu laillisiksi, koska ne synnyttäisivät enemmän ongelmia laittomina. Nytkin huumeiden suurimmat ongelmat liittyvät niiden laittomuuteen. Järjestäytynyt rikollisuus rahoittaa toimintaansa huumeilla. Meksikossa käydään huumesotaa. Huumeina voidaan myydä lähes mitä tahansa myrkkyä valvomattomuuden vuoksi. Mutta mitä pahaa onkaan tehnyt perheenisä jolla kasvaa kasvihuoneessa pari kannabis kasvia?

-Huumeiden vaarallisuus taulukko http://blogit.helsinki.fi/aivomassaa/huumeet.htm
-Ketipinorin tuoteseloste http://spcam.orion.fi/laakeluettelo/Tiedosto/KETIPINOR%2818784%29.html
-Abilifyn tuoteseloste http://www.laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m=12942&d=19201&i=BRISTOL-MYERS+SQUIBB_ABILIFY_ABILIFY+5+mg%2C+10+mg%2C+15+mg+ja+30+mg+tabletit
-Ekstaasi traumaterapiassa hoitovälineenä http://www.youtube.com/watch?v=aTilan5DkTM
-Tupakka tappaa http://www.ts.fi/teemat/terveys/120999.html
-Alkoholi tappaa http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/3819-alkoholi-tappaa-joka-kuudennen
-Meksikon huumesota http://fi.wikipedia.org/wiki/Meksikon_huumesota

PS. Huumeiden laillistamisen plus ja miinus
+rahat pois järjestäytyneeltä rikollisuudelta => valtion kassaan
+huumerikollisuus vähenee => vähemmän väkivaltaa
+laatu valvonta => käytön haitat vähemmälle
+käyttö ohjeet ja kunnon selosteet => valistuneempia käyttäjiä
+-hinta laskee/nousee (riippuu verotuksesta. laittomista aineista pyydetään riski hintaa)
(+)-saatavuus paranee => käyttö lisääntyy (jos mietojen huumeiden käytön lisääntyminen on pois tujumpien huumeiden kuten tupakka tai alkoholi käytöstä niin plussaa)
(+)-asenteet pehmenee => käyttö lisääntyy(jälleen riippuu mitä huumeita käytetään enemmän)

penisnäinLuonut: penisSunnuntai 30.05.2010 14:42

meen muuvaan noit saatanan puita ulkona et sais vähä massii hasiin. eikuuuu :D .. joo. äkkiä se ohi on. ja täs kunnos vieläää, join eilen iha vituustiii iik, no en yhtää ja silti on iha krapulafiilis kiitti eilisten pelien.
paikat iha jumis. VENYTTELEEEEN PERKELE

EnkelitomuSAUUH.Luonut: EnkelitomuTorstai 13.05.2010 14:08

nukuin sitte tiistaista tähä aamuu asti...hiukka ollu maailman paskin olo, niin henk. ku fyys. Heräsinku ni rupesin itkee samantie, iha yybertoivoton olo...

mutta hieman edes piristää ja helpottaa kipuja kun tässä erästä nimeltämainitsematonta kassvia nautiskelen..yksinäistä aamubajauttelua...aah..


olis oikein toimelias ni laittas ittesä pihalle kaverinsa kans ihmettelemään lämmintä säätä..

....vaan meinaa kummasti nälättää...


......ja tämä sohvakin niin tuntua paremmalta...

thesilutotuuksia !Luonut: thesiluLauantai 27.03.2010 06:52

Seuraavaksi esittelemme viisi viimeaikaista tarinaa, jota nykypäivän media ei halua sinun tietävän kannabiksesta:

schizophrenia_258785

1. Kannabiksen käytöllä ei ole yhteyttä skitsofreniaan

Parin viime vuoden aikana kansainvälinen media on kernaasti julkaissut tutkimustietoa, jonka mukaan kannabiksen käytöllä on yhteys mielenterveyden ongelmiin.

Kenties kaikista näkyvimmin kerrottiin vuoden 2007 raportista, jonka mukaan kannabis “voi lisätä riskiä psykoosihäiriöihin myöhemmin elämässä 40 prosentilla”. Tätä korostivat etenkin Yhdysvaltain huumevastaiset virastot.

Onko siinä siis perää, että kannabiksen käyttö lisää mielisairauksia? Ei laisinkaan, kertoo heinäkuinen tutkimusartikkeli Schizophrenia Research -lehdessä.

Brittiläisen Keelen yliopiston lääketieteellisen koulukunnan tutkijat vertasivat kannabiksen käytön ja skitsofreniatapausten suhdelukua Briteissä vuosien 1996 ja 2005 välillä. Tutkijoiden mukaan “skitsofrenian ja psykoosien esiintyvyys ja yleisyys olivat joko vakaita tai laskusuunnassa” kyseisen ajanjakson aikana, vaikka kannabiksen käyttö kansalaisten keskuudessa oli noususuhdanteessa.

“Skitsofreniadiagnoosien ja psykoosien odotettu nousu ei toteutunut yli 10 vuoden ajanjaksolla”, tutkijat päättelivät. “Tämä tutkimus ei siten tue erityistä syy-yhteyttä kannabiksen käytön ja psykoottisten häiriöiden välillä. – – Tämä tukee aiempia olettamuksia, joiden mukaan kannabiksen käyttäjien määrän kasvu ei aiheuta mielenterveysongelmien lisääntymistä”.

Tämän artikkelin kirjoitushetkellä muutama kansainvälinen uutistoimisto on raportoinut tutkimuksesta. Sen sijaan yksikään yhdysvaltalainen (tai suomalainen -toim.huom.) uutiskanava ei ole julkaissut tutkimusta.

keuhkot

2. Kannabiksen savu ei vaurioita keuhkoja kuten tupakka

Kaikki tietävät, että pilvenpoltto on ainakin yhtä vaarallista, ellei jopa vaarallisempaa keuhkoille kuin tupakointi. Vai mitä?

No ei ole, kertoo uusiseelantilainen tutkimus elokuulta European Respiratory Journalissa.

Uusiseelantilaisen Otagon yliopiston tutkijat vertasivat kannabiksen ja tupakan polttamisen vaikutuksia keuhkojen toimintaan yli 1000 aikuisella.

He raportoivat: “Kumulatiivinen kannabiksen käyttö assosioitui suurempaan vitaalikapasiteettiin (se määrä ilmaa, joka voidaan voimakkaasti puhaltaa ulos täysistä keuhkoista), keuhkojen kokonaistilavuuteen, toiminnalliseen loppukapasiteettiin (keuhkoissa oleva ilmamäärä passiivisen uloshengityksen lopussa) sekä jäljelle jäävään tilavuuteen.”

“Kannabiksella todettiin yhteys myös suurempaan hengitysteiden vastustuskykyyn, mutta ei uloshengityksen tilavuuteen sekunnin mittauksella (maksimimäärä ilmaa, joka voidaan puhaltaa ulos ensimmäisen sekunnin aikana vitaalikapasiteettitestissä), nopeutetun uloshengityksen suhdelukuun tai siirtokertoimeen. Sitä vastoin tupakan käyttöön liitettiin alempi uloshengityksen tilavuus (sekunnin mittaus), alempi nopeutetun uloshengityksen suhdeluku, alempi siirtokerroin sekä suurempi staattinen keuhkotilavuus, mutta ei hengitysteiden vastustuskyky.”

Heidän loppupäätelmänsä oli, että “Kannabiksella näyttäisi olevan tupakkaan verrattuna erilaiset vaikutukset keuhkoihin”.

Kuten ennustaa voi, tiedemiesten “epämiellyttävä totuus” ei saanut palstatilaa yhdessäkään mediassa.

brains

3. Kannabiksen käyttö ei vahingoita, vaan voi jopa suojata aivoja

Tuhoaako pilvenpoltto aivosoluja? Alkoholi varmasti tuhoaa, ja monet kannabislainsäädännön muuttamista vastustavat tahot väittävät, että kannabiksen tuhoisat vaikutukset aivoihin olisivat jopa pahemmat. Ovatko he oikeassa?

Eivät, ainakaan tänä kesänä ilmestyneen Neurotoxicology and Teratology -julkaisun artikkelin mukaan.

Kalifornian yliopiston tutkijat San Diegossa tutkivat valkoisen aineen eheyttä nuorilla, joilla on historiaa ylenpalttisen juopottelun tai kannabiksen käytön osalta. Raportin mukaan alkoholin suurkuluttajilla (pojat jotka joivat yli viisi annosta, tytöt jotka joivat yli neljä annosta kerralla) näkyi vaurioita valkoisessa aineessa kahdeksalla aivojen osa-alueella.

Sen sijaan alkoholin suurkuluttajilla, jotka käyttivät myös kannabista, näkyi vähemmän vaurioita seitsemällä alueella kahdeksasta.

“Juopottelijat, jotka käyttivät myös kannabista, eivät näyttäneet yhtä yhdenmukaisia poikkeamia verrattuna raittiisiin, kuten pelkkien juopottelijoiden ryhmässä oli”, tutkijat päättelivät. “On mahdollista, että kannabiksella saattaa olla joitakin hermoja suojelevia ominaisuuksia, kun kyse on alkoholiin liittyvän hapettavan stressin tai glutamaatin tai vastaavien aineiden aiheuttamien hermosolukuolemien vähentämisistä”.

Tähän päivään mennessä, ainoastaan kourallinen Yhdysvaltojen uutiskanavista (eikä yksikään suomalainen -toim. huom.) on raportoinut tutkimuksesta.

gate

4. Kannabis on päätepysäkki, ei niinkään portti koviin huumeisiin

Hälyttävät väitteet siitä, että kannabiskokeilut väistämättä johtavat muiden laittomien huumeiden käyttöön jatkuvat yhä mediassa, vaikka tilastotiedot osoittavat, että valtaenemmistö kannabiksen kokeilijoista ei koskaan siirry esim. kokaiinin tai heroiinin käyttäjiksi.

Tämän lisäksi, on valmistumassa uusi tutkimus, jonka mukaan kannabis saattaa myös hillitä käyttäjän halua siirtyä ns. koviin huumausaineisiin.

Neuropsychopharmacologyn kesäkuun numerossa pariisilaiset tutkijat päättelivät, että suullisesti nautittu THC eläimillä hillitsi taipumusta opiaattiriippuvuuteen.

Lisäksi tänä kesänä, New Yorkin osavaltion Psykiatrisen instituutin tutkijat raportoivat American Journal on Addictions -julkaisussa, että vieroitushoitopotilaat, jotka käyttivät kannabista ajoittain, pysyivät todennäköisemmin mukana opiaattihoidossa loppuun saakka.

Vaikka lehdistötiedote ensinmainitusta tutkimuksesta julkaistiin physorg.comissa heinäkuun seitsemäntenä, kumpikaan näistä tutkimuksista ei saanut huomiota valtamediassa.

hasispiikki

5. Hallituksen kannabiksenvastaiset mainokset eivät hillitse, vaan ennemminkin kannustavat kannabiksen käyttöön

Tokihan monet meistä tietävät, että Yhdysvaltain hallituksen 2 miljardin dollarin mainoskampanja kannabista vastaan epäonnistui vakuuttamaan katsojat kannabiksen haitallisuudesta, mutta kukapa olisi arvannut, että tulokset olivat näinkin huonoja?

Health Communication -julkaisun verkkoartikkelin mukaan Pennsylvanian yliopiston Annenbergin tiedonvälityksen laitoksen kyselytutkimus osoittaa, että hallituksen yleisötiedotteet vain kannustivat kannabiksen käyttöön.

Tutkijat mittasivat yli kuudensadan 12–18-vuotiaan nuoren asenteita sen jälkeen, kun he olivat katsoneet 60 hallituksen rahoittamaa kannabisvastaista mainosta televisiosta.

He kiinnittivät huomiota erityisesti siihen, oliko kannabisaiheisen kuvaston käyttäminen (marihuanasavukkeiden käsittely, kannabiksen polttamisen kuvaaminen) yhteydessä katsojien kannabiksen käytön rohkaisemiseen.

Viestit, joissa kuvattiin teinejä yhdistettynä kannabikseen, olivat “selvästi vähemmän tehokkaita kuin muut”, tutkijat kertovat.

“Mainosten kannabiskohtausten negatiivinen vaikutus ei poistu, vaikka mukana olisikin voimakkaita kannabiksenvastaisia argumentteja, ja vaikutus koskee etenkin nuorisoryhmiä, jotka usein ovat tällaisten kannabisvastaisten mainosten kohderyhmää (varsinkin korkean riskin nuoret)”, tutkijat päättelivät. “Näille nuorille kannabisvastaiset mainokset eivät välttämättä ole hyvä strategia”.

Lienee tarpeetonta sanoa, että yksikään valtamedian uutiskanava – varsinkaan ne, jotka lahjoittivat mainosaikaa useille näistä ahdistavista mainoksista – ei ole julkaissut tätä tutkimusta.

Lähde:

http://www.alternet.org/media/142815/5_things_the_corporate_media_don%27t_want_you_to_know_about_cannabis

Kommentit : 22 Kommenttia »
Avainsanat: aivosolu, aivovaurio, American Journal on Addictions, Erich Goode, European Respiratory Journal, Health Communication, Kalifornian yliopisto, kampanja, Keelen yliopisto, keuhkot, mainoskampanja, Neuropsychopharmacology, Neurotoxicology and Teratology, New Yorkin yliopisto, Opiaattiriippuvuus, Pennsylvanian yliopisto, portti, porttihuume, psykoosi, Schizophrenia Research, Science, skitsofrenia, tupakointi, valkoinen aine
Aiheet : kannabiksen laillistaminen, kannabistietous, politiikkaa
Se On Suomen Laki Joka Tekee Musta Nistin!

markuzziHahahahhaahha<3Luonut: markuzziPerjantai 23.10.2009 00:25

markuzziTimo HaaraLuonut: markuzziMaanantai 12.10.2009 22:16




© Voima.fi / Teksti: Jukka Vuorio, Kuva © Klaus Welp
Hamppuministeri


Keskusrikospoliisin vuonna 2007 tekemän arvion mukaan Suomessa on hamppuviljelmiä noin 10 000 kodissa. Valtaosa viljelmistä on poliisin käsityksen mukaan pieniä, 5–15 kasvia käsittäviä.

Timo Haaralla oli kasvamassa kahden hehtaarin pelto hamppua, eli kannabista. Keiteleen kunnassa lähes kaikki tiesivät minkälaisia kasveja Haaran pellossa kasvoi, mutta silti kesti yllättävän pitkään, ennen kuin Iisalmen poliisi teki ratsian. Hamppuviljelijä sai syytteet kannabiksen kasvatuksesta, välityksestä ja myynnistä. Maaliskuun lopussa Haara aloitti oikeudenkäyntiprosessin, jonka toisessa päässä häntä odottavat mahdollisesti kahden vuoden vankilatuomio ja 90 000 euron suuruiset valtion korvausvaatimukset.

”Keiteleellä hamppua kasvaa vähän joka paikassa, liikenteenjakajissa ja kunnantalon pihallakin”, Haara kertoo.

Ensimmäisellä kerralla poliisiratsian yhteydessä Haara päätyi vangituksi 30 vuorokaudeksi. Toisella kerralla mies otettiin kiinni hänen ollessaan automatkalla Helsinkiin, ja silloin hän oli vangittuna 24 vuorokautta. Silloin autosta löytyi kannabis-kasvin pistokkaita ja yksi kasvi.

”Minulla ja asianajajallani on valmisteilla 12 kantelua poliisin toiminnasta, koin muun muassa kuulustelut epäinhimillisiksi. Minua saatettiin kuulustella esimerkiksi kuusi tuntia putkeen”, Haara sanoo.

Huumausainerikollisuudesta syytetty Haara ei pidä itseään kovin suurena, jos ollenkaan, rikollisena. Hänen kasvattamansa hampun thc-pitoisuus vaihteli poliisilaboratorion tutkimusten mukaan prosenteissa 1,5–1,7, kun esimerkiksi hasis lähtee aina vähintään kahdesta ja ”kukaksi” kutsuttu marihuana noin 25 prosentista.

”Huumausaineena minun hamppuni ei ole kovin realistinen tuote. Omaa kannabistani poltettuani en koe olleeni huumaantunut. Siinä pikemminkin vain ajatus selkeni ja järjenjuoksu helpottui, kun yhden hamppusavukkeen päivässä poltti. Enkä pätkääkään kadu tekojani. Hamppua pitäisi kasvattaa kaikkialla Suomessa, ja siinä mittakaavassa, että sitä korjattaisiin pelloilta leikkuupuimureilla”, Haara kommentoi.

Muutamalle tuttavalleen Haara kertoo antaneensa hamppua lääkkeeksi, ja saaneensa positiivista palautetta esimerkiksi tuotteen niveltulehduksen kivut poistavasta vaikutuksesta. Erityisesti on kiitelty sivuvaikutusten puuttumista, toisin kuin niveltulehduksen virallisessa lääkityksessä.

Keiteleen kannabiskasvattaja kertoo tuttavistaan, jotka ovat painiskelleet alkoholiongelmien kanssa. Haaran ehdotuksesta kannabista kokeilleet alkoholistit ovat hampun avulla pystyneet vähentämään merkittävästi viinanjuontiaan.

”Minun mielestäni hamppu olisi mitä mainioin korvaushoito alkoholisteille. Viina aiheuttaa kaiken muun lisäksi semmoista, että murehtii paljon menneitä, mutta kannabista polteltuaan miettii paljon tulevaisuutta ja tekee suunnitelmia”

Vaikka Haara onkin aloittanut valtion kanssa oikeusprosessin, jossa hän joutunee maksumieheksi, ei viljelijä silti epäröi ehdottaa valtiolle lisätuloja ja enemmän kontrolloitavaa.

”Minun ehdotukseni olisi, että kannabiksen kasvatus laitettaisiin kokonaan valtion haltuun. Kotona saisi laillisesti kasvattaa muutamia kasveja, jos ostaisi vaikka 100 euron lupalapun. Laskujeni mukaan siitä kilahtaisi aika nopeasti sellaiset kolme miljoonaa euroa valtion kassaan, ja myöhemmin tietysti lisää”, Haara miettii.

Ja koska kannabista joka tapauksessa poltetaan, oli se kiellettyä tai ei, samalla voitaisiin käyttäjille taata tasaisempi laatu.

”Ja se olisi kannabiksen käyttäjillekin paljon parempi homma. Aina tietäisi mitä saa, nykyäänhän jengille myydään marihuanana kaikkea aina autonkumista lähtien. Esimerkiksi tullilaboratorioiden tulokset pitäisi saada julkisiksi, että ihmiset näkisivät mitä sontaa oikein polttavat”, Haara sanoo.

Haara ei tunnu kuitenkaan olevan erityisen katkera siitä, että vankila uhkaa. Enemmän miestä näyttää ärsyttävän hampun syrjintä kasvina, ja varsinkin bioenergiakasvina. Suomessa eräs yleisimmistä energiakasveista on ruokohelpi, jota kasvaa kaikkialla Oulun alapuolella. Haara haluaisi kaikki pellot täyteen hamppua.

”Suomen bioenergiapolitiikka on menossa päin helvettiä. Ruokohelpistä on turvallista keskustella milloin ja missä vain. Mutta hampusta ei voi oikein missään puhua järkevästi, koska se on kamala huumekasvi, josta vain narkomaanit ovat kiinnostuneita. Äitini meni muuten aikoinaan vanhaan kansakouluun keittäjäksi, ja sain sieltä vanhoja oppikirjoja, joissa hampusta puhutaan vielä täysin avoimesti, ihan eri tavalla kuin nykyään”, Haara sanoo.

Huumekasvi tai ei, hamppu on kiistatta myös esimerkillinen bioenergiakasvi. Hehtaari hamppukasvia tuottaa parhaimmillaan jopa 30 000 kiloa biomassaa.

”Hamppu on eräs monikäyttöisimmistä kasveista mitä on olemassa. Jos ajattelee ravintoarvoja, niin hampussahan on tosi paljon kuitua ja esimerkiksi omega-rasvahappoja. Hamppuöljyä pystytään käyttämään polttoaineena, hamppuköydet ovat lujia ja hampusta voi tehdä vaatteita ja muita kankaita. Olen jutellut muutamien nuohoojien kanssa, ja he ovat kehuneet todella paljon hamppupellettejä, niissä on paras polttoarvo”, Haara kertoo.

Kolmisen metriä korkeaksi kasvava heinäkasvi ruokohelpi ei Haaran mukaan ole osoittautunut kokonaisvaltaisesti erityisen käyttökelpoiseksi kasviksi.

”Ruokohelpillä ei ole mitään näistä ominaisuuksista. Vähän aikaa sitten luin uutisen, että ruokohelpiä voi käyttää kuivikkeena. Se ei ole kovin paljon se”, Haara kommentoi.

Kannabiskasvin jalostuksesta kiinnostunut Haara kertoo keskustelleensa toisten viljelijöiden kanssa ruokohelpistä ja hampusta. Kun keskustelu kääntyy kannabiksen kasvattamiseen, sanovat isännät hyvin äkkiä, että muistuikin juuri eräs tärkeä meno mieleen.

”Monet viljelijät ovat kommentoineet, että mikäs sitä ruokohelpiä on kasvattaessa, kun Euroopan unioni maksaa niin hyvin tukia. Mutta miten ne ei ymmärrä sitä, että me maksetaan se eu? Ja mistä sen tietää, milloin ne tuet loppuu? Jos kotimaassa tulee viljapula niin me ollaan ihan kusessa, kun pellot on täynnä ruokohelpiä, jota on muuten tosi vaikea saada pois pellosta”, Haara miettii.
_______________

Timo Haara ennen & jälkeen

Ennen haastattelua ajattelin, anteeksi lokeroiva aivotyöni, olevani menossa haastattelemaan aivonsa aavistuksen usvaiseksi polttanutta hippiä. Heti tavatessamme kävi kuitenkin selväksi, että Timo Haara oli ihan toisesta puusta veistetty. Haara on lähes parimetrinen, hyväkuntoinen ja kaljuksi päänsä ajellut mies parhaassa iässään. Kädenpuristus oli vahva ja katsekontakti tiukka.

Haastattelun aikana Haara antoi vaikutelman kaverista joka tietää paljon bioenergiasta, kansalaisoikeuksista ja edustamastaan asiasta, hampusta. Olin sen verran vakuuttunut kannabisviljelijästä, että ajattelin jopa kesäisen vierailun Keiteleelle olevan hyvä idea.

Voiman toimituksessa juttua kirjoittaessani kelasin, että miehen nimen ja hamppuasioiden etsiminen netistä voisi kuitenkin vielä olla hyvä idea. Ensin törmäsin Pohjois-Savo-lehden uutiseen, jossa kerrottiin, että hampunviljelijä joutui oikeudessa vastaamaan myös syytteisiin ampuma-aserikoksesta ja pahoinpitelystä. Seuraavaksi oli vuorossa Suomi – Isänmaa –nimisen kansallismielisen poliittisen ryhmittymän sivut, joista löysin Haaran kirjoituksen. Lisäksi löytyi video, jossa Haara kavereineen ammuskelee itse tehdyllä aseella, perunatykillä.

Olin hämmentynyt. Minun tapaamani Timo Haara oli vaikuttanut ei-pahoinpitelevältä ei-rasistilta. Pakkohan hänelle oli vielä soittaa ja kysyä mistä on kyse.

Terve taas Timo Haara. Mikäs tämä ampuma-aserikos oikein tarkoittaa?

”Ampuma-aserikossyyte koostuu siitä, että todistajien ja asianosaisten mukaan lähes puoli Keitelettä on käyttänyt metsästys- ja harrastusaseitaan viime aikoinakin minulla kohdistettavana ja kunnostettavana koska minuun on luotettu vastuullisena tuon alan henkilönä ja jonkunhan metsästysaseet täälläkin on kohdistettava, että puhtainta mahdollista suomalaista ruokaa metsästämällä hankkiessaan metsästäjät eivät syyllistyisi tarpeettomien kärsimysten eläimille aiheuttamiseen.”

Ampuma-aseista puheen ollen, mikä on perunatykki?

”Perunatykki on niin sanottu 'luomuase', jolla ampuessa ei tarvitse syyllistyä ympäristömyrkkynä tunnetun lyijyn ympäristön pintakerroksiin kylvämiseen, vaan ammuntaa voidaan harjoittaa tavallaan mahdollisimman luonnonmukaisin menetelmin ja peltoalueella ammuttaessa voidaan jopa samalla istuttaa perunoita.”

YouTube-videolla näkyy kuinka perunatykin ammus lävistää vaivatta henkilöauton ikkunan ja tekee auton peltiinkin isoja lommoja. Videon taustalla soi aggressiivinen Rammsteinin musiikki.

”Peruna-ammus lentää paineesta ja lajikkeesta riippuen 450–500 metriä ja lähtönopeuden on arvioitu olevan vähintään 300 km/h. Yllättävän hyvin se mäjähtää.”

No entäs kun sinua syytetään pahoinpitelystäkin?

”Eräs paikkakuntalainen nainen käytti raskaana ollessaan erittäin runsaasti alkoholia. Kävin Keiteleen sosiaaliviranomaisten luona kysymässä eikö tätä päihdeäitiä voida laittaa pakkohoitoon raskauden ajaksi jos ei muu auta, ja päihdeäiti teki minusta kostoksi pahoinpitelyilmoituksen. Oikeudessa puolueeton todistaja kuitenkin todisti minun puolestani asiassa.”

Ok, no mitenkäs tämä maahanmuuttokriittinen poliittinen ryhmittymä sitten?

”Olen itsekin kiinnostunut siitä että kuinka oma nimeni ja tekstini on pujahtanut keskelle kyseisen ryhmittymän sivuja, en tosin näe mitään syytä sieltä lähteä sitä poistattamaan koska pääpiirteissään kyseisillä sivuilla on keskusteltu monista aivan tarpeellisista ja asiallisista asioista. Ehdottomasti allekirjoitan edelleenkin tuon näkemyksen siitä, että maassa tulee olla maan tavalla koska näkisin että näin asia pähkinänkuoreen laitettuna on.”

Suomi – Isänmaa -ryhmän sivuilta löysin muun muassa Väinö Kuisman kirjoituksia. Kuisma tunnetaan parhaiten entisen ”valtakunnankanslerin” Pekka Siitoinin kakkosmiehenä ja Arjalaisen Germaaniveljeskunnan perustajana.

”Ehdottomasti myös olen maahanmuuttokriittinen, koska mikäli maahanmuuttoa ei voida tarvittaessa kritisoida, voivat hallitsemattomaan maahanmuuttoon liittyvät asiat aiheuttaa konkreettisia kriisiuhkia kuten jo negatiivisimmat esimerkit muualta Euroopasta ovat jo todistaneetkin.”

Olen edelleen hämmentynyt, jopa kasvavissa määrin. Taidan lykätä matkaa Keiteleelle.

Jukka Vuorio

Haaran hampunviljelyyn voi tutustua osoitteessa www.youtube.com/watch?v=WyDc0EjIOEM
Perunatykin esittelyä www.youtube.com/watch?v=12OeiVd3UX0
_______________
Jukka Vuorio

*******************************************************
"häntä odottavat mahdollisesti kahden vuoden vankilatuomio ja 90 000 euron suuruiset valtion korvausvaatimukset. "

!! Mitä se on valtiolta vieny?? Onko tämä muka niin vitun vakava rikos että joutuu maksamaan 90 000 euroa?!!
*******************************************************

Verrataan tätä tapausta esimerkiksi raiskaukseen? kumpiko on vakavempi rikos? Omasta mielestäni raiskaus ja millaisia rangaistuksia raiskauksista on annettu

"Raiskauksesta tuomittiin Suomessa vuonna 2002 yksittäisrikoksena 23 tapausta. Näistä 11 (48 %) sai ehdollisen tuomion ja 12 (52 %) ehdottoman. Ehdollisten keskipituus oli 16,2 kuukautta ja ehdottomien 18,8 kuukautta." (© Wikipedia / http://fi.wikipedia.org/wiki/Raiskaus)
« Uudemmat -