IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Mielipiteet
Perustettu
28.2.2007
Tilastot
Käyntejä: 2 353 (1.7.2008 alkaen)
Koko
34 jäsentä
Tyttöjä: 25 (74 %)
Poikia: 9 (26 %)
Keski-ikä
28,1 vuotta
Otos: 21 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 27,1 vuotta
Poikien keski-ikä: 30,6 vuotta
Valvojat
candy_of_ircnet

Jäsenet (34)

LLeepulipandarrawrrzenadraeskapismihuoraCinttituntuujojosephReitziluzSissyNitaGenderarktiinasnadilosara`McCracken-marmori
« Uudemmat - Vanhemmat »
Olen tätä aihetta miettinyt jo kauan ja pari päivää sitten tulin tällaiseen johtopäätökseen:

Vilkaisu haaroihin auttaa paljon sukupuolen määrittelyssä. Jos siellä heiluu sellainen jännä uloke, olet uros ja jos viiva niiin olet naaras.

Se, miten pään sisällä käsittää oman sukupuolensa on sitten asia
erikseen. Se, miten keho on rakentunut biologisesti ja se, miten
aivoissa yksilö käsittää itsensä voivat tottakai erota toisistaan.
Tällöin aivoissa tapahtuu eräänlainen biologinen häiriö, joka tekee
epäselväksi sen, mitä sukupuolta kyseinen keho on. Toisaalta se voi olla myös sellainen häiriö, jossa esimerkiksi uroksen kohdalla aivot käsittää olevansa naaras ja naaraan kehossa vastaavasti aivot luulevat olevansa uros. Kaikki on kemiaa ja kemiallisia reaktioita.

Voidaan siis puhua kahdesta sukupuolisesta määrittelystä. Fyysisestä ja henkisestä. Yleensä nämä osuvat yksi yhteen (uros/uros ja naaras/naaras), mutta toisinaan tapahtuu häiriö ja tuleekin (uros/naaras), missä toinen on fyysinen ja toinen henkinen sukupuolinen määritys. Näissä yleensä auttaa sukupuolileikkaus, missä "pakotetaan" keho muuttumaan toiseksi (uros->naaras tai naaras->uros). Leikkausta ennen tulee vain varmistaa hyvin tarkasti, että kyseessä oikeasti on "biologinen häiriö", eikä mikään hetkellinen päähänpisto tai median vaikutuksen aiheuttama "koska mä oon uniikki perhonen, siksi" - tilanne.

En puhu tässä käyttäen termiä "häiriö" missään tapauksessa
negatiivisessa sävyssä tai pahana asiana. Se vain oman käsityksen mukaan on normaalista lajillisesta kehityksestä poikkeava tila. Ei sen kummempaa.
Sukupuolet. Mies ja nainen. Maskuliini ja feminiini. Mars ja Venus. Romeo ja Julia. Sukupuolet ovat olleet tärkeä osa ihmistä kauan. Jo ensimmäisissä yhteisöissä johtajaksi nousi poikkeuksetta vahva ja suojeleva mieshenkilö. Naisilla ei ollut paljon muuta asemaa kuin vauvojen poksautteleminen maailmaan ja työnteko. Yksinkertaisesti keskimäärin heikompi fyysinen kunto pakotti naiset alistumaan. Tätä jatkuu muutaman aikakauden ajan, maskuliinisen propagandan saattelemana, kunnes saavutaan nykypäivään.

Tutkimusten valossa nainen ja mies ovat ajattelultaan suunnilleen samantasoisia. Useimmat miehet ajattelevat eri tavalla kuin naiset, mutta ero ei ole niin suuri etteikö yksilö voisi sitä ylittää. Itse esimerkiksi koen olevani jonkin verran enemmän feminiinen henkilö miehen ruumiissa. Selitän tästä lisää kohta.

Transsukupuolisuus on mielenkiintoinen tila, jossa henkilö kokee olevansa henkisesti vastakkaista sukupuolta kuin mitä hänen biologiansa hänestä kertoo. Varmastikin suurin ongelma, josta transsukupuoliset kärsivät, on kohtelu, jota he sukupuolensa takia saavat. Se ei osu yksiin heidän persoonallisuutensa kanssa, vaan keskittyy vain biologiseen puoleensa.

Itse en ole transsukupuolinen. Koen vain olevani paljon feminiinisempi kuin keskivertomies. Olen kuitenkin biologisesti mies, eikä se itsessään minua haittaa juurikaan. Tuon asian kuitenkin esille edellisen kappaleen syyn takia. Monet pitävät minua stereotypisenä poikana vain ja ainoastaan kroppani takia, vaikka käyttäytymiseni kertoo aivan jotain muuta.

Pohjimmiltaan sukupuoliroolit ovat samanlaisia stereotypioita kuin kaikki muukin. Ongelmana on se, että ne yleistetään niin laajalle, että monet eivät pysty irrottautumaan stereotypian tuomista ajattelutavoista, vaikka ne olisivat kyseisessä tilanteessa täysin turhia ja jopa valheellisia. Jotkut kuvittelevat sukupuoliroolien olevan universaaleja totuuksia.

Onneksi ihmisten, erityisesti monien nuorten, ajattelumaailma alkaa tukea näkemystä androgyynimmästä maailmasta. Sukupuolistereotypioissa itsessään ei ole mitään vikaa kunhan ne muistetaan jättää pois tilanteista, joihin ne eivät sovi. Androgyynisessä ajattelutavassa tätä ongelmaa ei ole, koska siinä ihmisiä kohdellaan sen mukaan, keitä he ovat, ei sen mukaan, mitä sukupuolta he biologisesti edustavat.
Olet nainen. Sinulla on naisellisia persoonallisuuden piirteitä ja toiminnan tyylejä. Sinulla ei juurikaan ole miehekkäitä persoonallisuuden piirteitä tai toiminnan tyylejä. Osaat nauttia naisellisuudestasi.

Haluat liittyä naisten ryhmään sekä jonkin verran erottautua miesten ryhmästä. Mieheytesi ja naiseutesi eivät ole täysin tasapainossa, vaan feminiinisyys hallitsee persoonaasi. Jos haluat olla sukupuolisesti harmonisempi ja tasapainoisempi, sinun on syytä kehittää maskuliinisia puoliasi.

Tulet hyvin toimeen naiseutta ja mieheyttä itsessään yhdistävien androgyynien sekä sukupuolineutraalien ja miesten kanssa, koska sukupuolinen profiilisi ei ole niin kovin kaukana muista ryhmistä.


http://www.transtukipiste.fi/pelit/ttp0902.php
« Uudemmat - Vanhemmat »