IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Minä ja muut
Perustettu
15.3.2008
Tilastot
Käyntejä: 703 (1.7.2008 alkaen)
Koko
54 jäsentä
Tyttöjä: 52 (97 %)
Poikia: 2 (3 %)
Keski-ikä
28,6 vuotta
Otos: 46 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 28,7 vuotta
Poikien keski-ikä: 26,5 vuotta
Valvojat
Bambi, ^tinttis^^, Elvyren

Jäsenet (54)

Birgit_nrj_-Sari-Ann-Sini-MarikaPipsutinTirlittanemilja88evelinKa_Ma_LaJenBa_Elvyrenhelsku^tinttis^^ChiChingRiikkaaa||^NemO^TvT
« Uudemmat -
Onnin 2-vuotisneuvola

Paino 14kg
Pituus 90,4cm
Pään ymp. 52,5cm

Onni rakentelee mielellään Legoilla, kokoaa muotopalapelejä. Juoksee, potkii palloa. Puheessa 2-3 sanan lauseita. Omaa tahtoa löytyy myös. (VOI KYLLÄ! :D) Kasvaa hyvin, pottatreenit aloitettu. Syö itse. Riisuu vaatteita.

Iinan 1-vuotisneuvola

Paino 10,2kg
Pituus 75,3cm
Pään ymp. 46,2cm

Iina kävelee varmoin askelin. Taputtaa, vilkuttaa. Pinsettiote molemmin puolin. Sormiruokaa syö itse, tavallista kevyttä kotiruokaa, sillä kasvaa hyvin. D-lisä menee. Muutamia sanoja käytössä: äiti, Iina, kakka... Osoittelee tuttuja asioita/esineitä.

ElvyrenHalla 3kk ja Lenni 2v. neuvolatLuonut: ElvyrenPerjantai 22.10.2010 16:13

Halla 62,5cm ja n. 6,6kg. Lenni 90,5cm ja 14,4kg. Hallalla lastenlääkäri ens ke 27.10 klo. 9.15. Kattoo silloin noi silmät et tarviiko lähetettä Kotkaan silmäpolille tms. Kuulemma ilmeistä toi karsastus ja pupillien koko vaihtelu. Ja sit kun näytin kuvaa lennin allergisesta reaktiosta niin sano et ihan selkeetä allergiaa on et tosi voimakas reaktio. Se vaan et mille on allerginen on vielä mysteeri. Kaks vaihtoehtoa on joku lisäaine tai punajuuri. Yöhuutoihin sano et kuulostaa selkeiltä yöllisiltä kauhukohtauksilta. Kuulemma pitää vaan antaa molempien mein vanhempien nukkua päiväunia silloin kun väsyttää. Niistä voi kuulemma puhua myös lääkärissä. Samoin kun siitä et Lenni usein kun on flunssaa niin vetää niin tukkoon et joutuu sitä ventolinea käydä hengittelemässä. Lenni ei kovin paljoa siellä suostunu puhumaan. Kissan tais sanoa ja rakens hienon 7 palikan korkusen tornin vaikkei sellasilla palikoilla oo aiemmin rakennellu. Molemmat sai rokotukset, mut Hallalle sen kolmannen eli pneumokokkirokotteen siirsin seuraavan kertaan kun tuntuu et kolme rokotetta on hurjan paljon. Molempien kehitys vastaa ikäkautta. Halla on pitkä ja jäntevä vauva kuulemma. Siihen kiinnitti myös huomiota et hänen mielestään Halla säpsähtelee aika paljon. Siitä vissiin pitää kans puhua silloin ens viikolla lääkärissä. Ja ite tietty ihan huolesta sekasin... Mut eiköhän tää tästä. Ainakin helpotti jo paljon kun saatiin vihdoin aika lääkärille joka kattoo et tarviiko tutkia enempää ja jos niin missä ja mitä. Ja se vielä että terkan mukaan Hallalla ylhäällä kuultais jo kaks hammasta. :) Saa nähdä missä vaiheessa tulevat sitten läpi. Lenni tais olla 4kk kun eka hammas tuli.
Iinan 6kk neuvola (19.5.) (edellinen 5kk neuvola 19.4.10)

paino 7435g (7040g)
pituus 65cm (64cm)
pää 43,2cm. (42,2cm)

Iinan neuvolakortista: Iina ryömii vauhdilla huoneesta toiseen. Poimii nyrkkiinsä pieniä helmiäkin. Näkö ja suuntakuulo ok. Päivärytmi selkeä, aterioita viisi. Kasvu hyvää, iho ok. Hyvää kesää perheelle!
8kk neuvola/lääkäri 13.7.

Iinakii on jo niin iso, että neuvola enää kahen kuun välein. :')


Onnin 1v 6kk neuvola (6.5.) (edellinen 1v. neuvola 16.11.09)

paino 12,8kg (11.8kg)
pituus 84,5cm, (78,3cm)
pää 51,2cm. (49,4cm)

Onnin neuvolakortista: Ujo poika (No kaikkee muuta! :D). Sanoja n.20, puheen ymmärtäminen hyvä, kävelee nopeasti. Leikki palikoilla. 12 hammasta. Silmät - ei karsastusta, sydän, keuhkot ok. Kivekset alhaalla, iho puhdas. Terve poika.
Seuraava käynti 2v.

Sini-MarikaLapset kasvaa ja kehittyy. :)Luonut: Sini-MarikaKeskiviikko 10.03.2010 15:10

Iina alotti eilen kiinteet, on nyt kolme annosta porkkanaa syöny, yhteensä kokonaisen purkillisen ja hienosti on menny alas! :)
Iina on nyt myös kaks kertaa kokeillu hyppykiikkua ja on tykänny olla. Ei nyt pitkiä aikoja olla tietenkään vielä pidettykkään.
Iina osaa myös jo hienosti tarttua esineeseen.
Ja tänään Iina jo punkes ittensä hetkeks istuvaan asentoon sitterissä. Ei oo tää neiti mikään ihan pikkuvauva enää! :)Onni-poika taas oppii pikkuhiljaa uusia sanoja. Ehdoton suosikkisana on "Anna!" Eli ensin opitaan komentamaan, sitte ehkä jotain muuta. :D
Tänään Onni oppi kiipeemään ite syöttötuoliin, huh, ei tarvi sitäkään enää pöydän ääressä säilyttää.
Ja kyllä se vaan päivä päivältä oppii enemmän ja enemmän noita ison pojan elkeitä.
Mahotonta vauhtia oppii molemmat!

Sini-MarikaOnni 1v 3kkLuonut: Sini-MarikaTiistai 02.02.2010 10:48

Tämän kuun aikana Onni on oppinut tärkeimpänä vihdoin ja viimein liikkumaan ulkovaatteet päällä. Tai osashan se ennenki, jos jotain tarpeeks mielenkiintosta sattu olemaan näkyvillä, mutta nyt se ihan oikeesti oikeesti kävelee ja juoksee ja leikkii jne. Kyllä tuli ulkoilusta _niin_ paljon mukavampaa! :)

Sen lisäksi Onnista on tullut entistä parempi kiipeilijä. Nyt pääsee jo hienosti sohvalle, sängylle jne. ja se ei kyllä ainakaan elämää helpota. Iinaakaan ei enää saa oikeen mihinkään Onnin ulottumattomiin, joten se on vaan vahdittava hyvin tarkkaan, ettei sitä pientä satu, Onni kun tykkää välillä kokeilla aika rajuin ottein. :)

Onni on myös oppinu ainaki kävelemään ja taputtamaan yhtä aikaa, se näyttäis olevan kivaa. :D

Nyt en muista, onko muuta "isompaa" uutta tullu. Jotain pientähän nyt tulee tässä iässä koko ajan. Mutta hienosti osaa joka tapauksessa jo kaikkee. <3

Tämän kuun aikana on myös puhjennu hammas numero 8.

Onnin sanoja:

-isi
-kissa (tarkottaa välillä myös muita eläimiä, kun pelkkää kissaa.)
-Onni tietää myös, että kissa sanoo "mau"
-äiti
-harja (hiusharjaa tarkottaa)
-kalenteri (sanottu vaan kerran)
-vauva
-kaa (=kato)
-mämmäm (=maito)

Nuo viimeset nyt ei oikeita sanoja oo, mutta ne on siis sellasia "vakioilmasuja", mitä Onni käyttää asioista. :) Ja ihan miun omia tulkintoja. :D

Sini-MarikaRistiäisetLuonut: Sini-MarikaSunnuntai 20.12.2009 20:04

Melkosta sähläystä oli koko aamu ja päivä. Pakattiin tavaroita ja tehtiin vielä viime hetken järjestelyjä ihan viimeseen saakka. Meillä ei ollu täällä autoa, koska Harri ja Onni meni sillä sairaalaan, joten piti tilata taksi. Taksissa muistettiin, että Onnin lääkkeet jäi ja oltiin jo puolessa välissä menossa. Soitin siis meiän äitille, että joutuu vielä käyttämään miut kotona, kunhan ne tulee Nummelaan. Mie siis sitte siinä menin vielä KappAhliin ostamaan itelleni juhlapaidan, Cittarista kahvia, kermaa, sokeria ja olohousut Harrille (sairaalaan :D) sekä kukkakaupasta kukan kahvipöytään. Muut meni seurakuntakeskukselle järjestelemään paikkoja. Siinä vaiheessa kun päästiin äitin kanssa lähtemään sitä lääkettä hakemaan, oli ristiäisten alkuun puol tuntia aikaa ja tosi huono ajokeli ja matkaa meillä ajettavana n. 40 kilometriä, joten myöhän sitte tietenkii myöhästyttiin sieltä ristiäisistä.
Onneksi Harrin äiti ja mummo oli jo laittanu kaiken valmiiks paikan päällä. Pöytä oli katettu, lapsilla juhlavaatteet päällä ja Onnilla jopa hiukset laitettuna. :) Onni pääs siis sieltä sairaalasta siskon ristiäisten ajaks "lomille".

Lopulta saatiin juhla alkamaan. Mie säestin pianolla virret, pappi puhu kauniisti, Sirpa-kummi luki evankeliumin ja kummin rukouksen ja Harrin mummo isovanhemman rukouksen. Kaisa oli sylikummina. Niin ja tietysti Onni kuivas siskon pään ja sano "pää" xD <3 Se sanoo niin aina, kun se silittää siskoa. :) Meidän pikku-tyttö sai kasteessa nimen Iina-Helena <3Kahvitustilaisuus suju onneksi hyvin, ilman sen kummempia välikohtauksia. Joku sentäs onnistu, niinkun pitikii. Paitsi että vieraita oli tosi paljon vähemmän, kun oli kutsuttu, kun monet ei Onnin taudin takia uskaltanu tulla. :S Mutta kiitos tosi paljon Harrin äidille, meiän äidille ja Harrin mummolle tarjoilujen järjestämisestä! :)Loppuvaiheessa Onni alko olemaan jo niin väsyny, että huus vaan ja olihan se sen hengitys kamalaa kuunneltavaa. Onni ja Harri lähti sitte Sirpan kyydillä takasin sinne Jorviin ja myö saatiin vauvan kanssa auto käyttöön. Toivottavasti kaikki juhlissa olleet pääsee ehjinä perille tosta kamalasta kelistä huolimatta, meiän äiti ainaki lähti ajamaan Savonlinnaan asti. Miula teki tiukkaa ajaa edes tänne meille kotiin, kun on niin tositosi liukasta.

Ja jottei tää päivä nyt liian hyvin ois sujunu, niin kun viimein päästiin vauvan kanssa kotiin ja mie aloin tyhjentää autoa, niin kuinka ollakkaan, mie kompuroin tossa eteisessä ja tietenkii just se laatikko, missä oli puolikas täytekakku, putos ylösalasin lattialle. Se ei enää kauheesti muistuta kakkua.

Kiitos kuitenkin ikimuistoisesta päivästä teille, jotka ristiäisiin tulitte! :) Ja erityisesti kiitos teille, jotka autoitte niitä järjestämään, ja tietysti kummeille! Eipä siellä tosin tainnu muita ollakkaan xDJa edelleen toivotaan peukkuja Onnille, että pääsis pian kotiin <3

Sini-MarikaOnni on taas kipeenä :(Luonut: Sini-MarikaSunnuntai 20.12.2009 02:48

Tänään vietiin Onni Lohjan sairaalan päivystykseen, kun sen hengitys kuulosti niin pahalta. Siellä sitte pari tuntia vietettiin niin, että Onni kävi välillä lääkärillä ja välillä toimenpiteissä. Onni hengitteli siellä spiralla Ventolineä pari kertaa, minkä lisäks otettiin verinäyte ja nielunäyte ja tietysti lääkäri kuunteli hengitystä ja katto korvat. Onnilla todettiin angiina ja tulirokko ja koska Onnin hengitys ei niillä kahella Ventolineannoksella parantunu, niin se sai lähetteen Jorvin lastenosastolle.
Äitin pieni on nyt siis ainaki tän yön sairaalassa, jatkosta ei oo vielä tietoa.. Toivottavasti se pääsis jo aamulla pois, että se pääsis osallistumaan pikkusiskon ristiäisiin jotka on jo tänään! Onnin tehtävänä piti olla siskon pään kuivaaminen <3
Joten nyt peukkuja Onnille, että paranee pian.
Tosiaan, nyt vasta kirjotan, kun en oo aiemmin ehtiny. :)

Onnin 1-vuotisneuvola 16.11.2009

Paino 11.8kg
Pituus 78.3cm
Pään ymp. 49.4cm

-Touhukas, hyväntuulinen 1-v.
-Kävelee varmoin askelin.
-Muutamia sanoja tulee ; isi, kissa. Ymmärtää yksinkert. ohjeita.
-Kasvu hyvää, tav. kevyt kotiruoka + rasvaton maito, d-lisä päivittäin 3v!

1,5v nla-lääkäri 3/2010

Onni oli niin hyväntuulinen koko neuvolan ajan, kujeili vaan, kun neuvolatäti yritti tarjota helmeä, että kattoo pinsettiotteen. Veti aina käden pois ja kävi nauramaan, kun neuvolatäti tarjos helmeä. Ja neuvolatäti sano, että Onni on niin pikkuvanhan näkönen, kun kävelee ja seisoskelee niin paljon kädet selän takana. On se jo iso poika, ei enää voi oikeen vauvaks kutsua.

Pikkusiskon ensimmäinen neuvola 20.11.2009

Neuvolakorttia ei vielä pienellä ole, mutta hyvin oli paino lähteny nousuun, 3590g paino nyt, kun syntymäpaino oli 3490g, eli hienosti on se jo ylitetty.
Napatynkä irtos tuona samaisena aamuna ja navassa oli aika reilusti sientä, nyt on onneks jo melko siistin näkönen napa.
Iho on vauvalla kuulemma erittäin hyvä.
Muuten ei ollu mitään erityistä, 3.12. on jo seuraava neuvola ton navan takia. :)

Ps. Mie oon tänään ekaa päivää kahen lapsen kanssa yksin kotona, tähän mennessä ainaki sujunu yllättävän hyvin, vaikka aamulla molemmilla olikii nälkä yhtä aikaa. Muuten on vauva oikeestaan nukkunu suurimman osan aikaa ja mie oon saanu touhuta Onnin kanssa. :)

Sini-MarikaONNI 1 VUOTTA!Luonut: Sini-MarikaMaanantai 02.11.2009 11:13

Nyt siitä sitte tais tulla iso poika kerta heitollla, tuolla se nytkii eteisessä kävelee. :)
Hurjan kipee se on vieläki, täytyy kai jättää 1-vuotisneuvola tänään välistä, vaikka oiskii ollu kiva, kun ois ollu oikeena päivänä.
Eilen juhlittiin, kiitos kovasti kaikille vieraille!

Kakut.Me isäsi kanssa seisottiin
käsi kädessä tässä
ja juteltiin ihan hiljaksiin:
"No nyt se on elämässä."

Sinä olit ihan pikkuinen,
ehkä viikon vanha vasta.
Minä sanoin: "Pilvi kukkasten
kai ympyröi tätä lasta,

ja perhoset, lintuset untuvapäät
tuntuu lentävän korin yllä."
Isä kysyi: "Näkyjäkös sinä näät?"
Ja minä: "No ihmeitä kyllä."

Sinä olit se ihme tietysti
- vaikka poruun puhkesitkin.
Imit minusta maitoa nälkääsi.
Minä ilosta nauroin ja itkin.

"Sill' on ripsissä tähden säkeneet",
isäs naurahti ja keksi:
"Sen varpaat on puolukan raakileet."
Ja hän puki sinut puhtoiseksi.

Sinä nukuit. Oli talo hiljainen.
Löi kolmisin sydämemme.
"Tästä tulee kai hyvä ihminen",
me puhuttiin toisillemme.

Äitin iso poika <3

Sini-MarikaRakas päiväkirja.Luonut: Sini-MarikaMaanantai 07.09.2009 02:24

Tänään Onni oppi seisomaan ilman tukea. :)
Onnille tuli myös kolmas hammas. Kulmahammas ylös.
Ja toissapäivänä Onni sano ekaa kertaa "äiti". Ei siis enää "eiti" :)
Onni on niin ihana iso poika! <3

Ja Tilkulla huomattiin matoja perjantaina. Laitettiin molemmat kisut heti Axilur -kuurille. Tänään oli siis viimenen päivä. Tilkulle ne lääkkeet oli ihan helppo antaa, niinkun aina ennenki. Tilkusta kun ottaa kunnolla kiinni, niin se tajuaa, että turha rimpuilla ja nielasee lääkkeen ja sit se on ohi. Leevin lääkitsemisestä miula on molemmat kädet naarmuilla ja maha naarmuilla. Lisäks se puras miulta sormesta palan. Ens kerralla ei tabletteja Leeville. Mutta toivottavasti madot on nyt poissa.
« Uudemmat -