IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Koulu ja opiskelu
Perustettu
25.3.2008
Tilastot
Käyntejä: 4 485 (1.7.2008 alkaen)
Koko
169 jäsentä
Tyttöjä: 58 (35 %)
Poikia: 111 (65 %)
Keski-ikä
33,8 vuotta
Otos: 67 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 34,2 vuotta
Poikien keski-ikä: 33,6 vuotta
Valvojat
HSE_tutor, TiinaSaukko

Jäsenet (169)

ZtubaHurmerazcal-|-|-^Mat|te^anttumoGrettesi``ALIENPERUNAMaZe`RaBB|TMikemake_jjonituss^_adääm^_kiki2008`Lärppä`Ch_Ristian
« Uudemmat - Vanhemmat »
Kokoomuksen iskulauseet on varsin jänniä. "Jos vanha ei toimi tarvitaan korjausliikettä" ja "työ etusijalle". Mihin kokoomus on tekemässä korjausliikettä? Kokoomuslaiseen politiikkaanko? Kokoomus on johtanut hallitusta viime kaudet, joten jos homma ei toimi, niin syyllistä on parasta etsiä peilistä. Lisäksi Suomi on seurannut 90-luvulta asti hallituksesta riippumatta kokoomuksen ihannoimaa uusliberalistista talousoppia. Joten siitäkö kokoomus tahtoo nyt tehdä korjausliikkeen? Ei suinkaan. Todellisuudessa kokoomus ei halua tehdä korjausliikettä, vaan tarjoaa lisää samaa. Kokoomuksen näkökulmasta ratkaisu kokoomuslaisen politiikan puutteisiin on lisää kokoomuslaista politiikkaa.

Entä sitten mitä kokoomus tarkoittaa työllä? Ei ainakaan julkisen sektorin työtä, jota kokoomus tahtoo kovasti ajaa alas. Etusijalle asetettava työ on nimenomaan yksityisen sektorin työtä, joka on kaikkein alttein talouden suhdanteille. Lisäksi uusliberalististen oppien mukaan työntekijän on tehtävä työtä mahdollisimman halvalla, jotta talous kukoistaa. Eli työn etusijalle laittaminen tarkoittaa sitä, että työtä on tehtävä mahdollisimman halvalla. Lisäksi kokoomus haluaa heikentää tukia, jotta tämän mahdollisimman halvan työn tekeminen olisi ainoa keino selvitä hengissä. Kun tähän yhdistää vielä taantumat, niin työntekijät on helppo pakottaa tekemään työtä millä tahansa sopimuksilla.

Kuka tästä sitten hyötyy? Ne, joilla on varaa palkata eniten työntekijöitä. Eli rikkaat ja suuret yritykset. Uusliberalistisen logiikan mukaan, kun työntekijöille tarvitsee maksaa mahdollisimman vähän palkkaa, niin voidaan palkata mahdollisimman paljon työntekijöitä. Työn hyödyt kerää yrittäjä.

Uuskeynesiläinen puolestaan sanoisi tähän, että kun kaikilla on varaa kuluttaa, niin silloin syntyy myös kysyntää palveluille ja sitä kautta työlle. Uuskeynesiläinen näkee kotimaan markkinat talouden perustana, jossa kuluttajat ovat tärkein työpaikkojen lähde. Uuskeynesiläinen pyrkii siis jakamaan varallisuuden tasaisemmin. Siinä missä uusliberalisti näkee yritykset ja pääoma kasautumat työpaikkojen luojana ja pyrkii keskittämään varallisuuden harvoille.

GHIBurning question of my lifeLuonut: GHIKeskiviikko 30.03.2011 02:29

Tänään olivat vuorossa Paul du Gay ja valkoisten miesten homogeenit.

Niin siis pyrinkö mä DTM:ään vai Drag-clubille?
Olipas kerrassaan jännittävät yhdeksän tuntia vaihtoehtokustannusten ja rajatulojen seurassa. Onneksi etenin "jopa" 50:n sivun verran. Ja se ihanainen, joka keksi joustot: fuck you with something hard and sandpapered ♥

MIKSI EDES YRITÄN 8'''''''''D
Joo, siis, APUA.

GHIKapitalismin kutsuLuonut: GHITorstai 15.07.2010 01:23

Suunnittelua, luomista, paremmaksi muokkaamista ja asiakkaiden analysointia, ryhmätöitä, yksilötöitä, asiakaspalvelua ja kaikkea missä tunnun olevan hyvä. Kauppiksella ois mulle paljon annettavaa, ja epäilemättä myös toisinpäin. Mutta miten mun pienelle idealistille kävisi kapitalistisessa, julmassa oppilaitoksessa?

Ps. Palkkaa saisin IHAN VITUSTI.
Toimitusjohtaja pitää yhtiön operatiivisen johdon langat käsissään. Hänen keskeinen tehtävänsä on hoitaa päivittäistä hallintoa yrityksen hallituksen linjausten mukaisesti. Siis mitä? Käytännössä toimitusjohtaja on fiksumpi kuin muut (tai osaa hyödyntää muiden osaamista), ajelee firman isoimmalla autolla ja herättää olemuksellaan kunnioitusta.

Miten sitten pääsee toimitusjohtajaksi? Tehtävään ei ole mitään tiettyä koulutusta, mutta hankkimalla yrityksen toimialan ja ydinosaamisen kannalta syvää tietämystä ja kokemusta olet askeleen lähempänä ”toimarin” uraa.

(TEIN HSE:N jonku testin)
« Uudemmat - Vanhemmat »