IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Terveys ja elämäntavat
Perustettu
21.5.2008
Tilastot
Käyntejä: 350 (1.7.2008 alkaen)
Koko
3 jäsentä
Tyttöjä: 2 (67 %)
Poikia: 1 (33 %)
Keski-ikä
19,1 vuotta
Otos: 2 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 19,1 vuotta

Jäsenet (3)

Tuutikki^^^^suuuvi^
« Uudemmat - Vanhemmat »
Tupakkakuoriaiset
Apua! Humidöörissäni on elämää! Tuliko sikareilleni noutaja?!

Ei suinkaan. Vaikka tupakkakuoriainen on perkeleellinen otus, on sitä vastaan taisteleminen suhteellisen helppoa.

Mutta mikä on tupakkakuoriainen? Tupakkakuoriainen on nimensä mukaisesti hyönteinen, joka syö tupakkatuotteita, mutta myös muita elintarvikkeita, kuten rusinoita ja erilaisia pähkinöitä.

Ulkonäöltään tupakkakuoriainen on n. 2,5 mm pitkä rusehtavan punainen kuoriainen. Sillä on kovat ja sileät peitinsiivet ja jyrkästi alaspäin taipunut pää. Kuoriaisen nististäminen käsin on hankalaa, pehmeä peukalo ei tahdo riittää sen taltuttamiseksi.

Tupakkakuoriaisen pesiytymisen humidööriin voi havaita paitsi näkemällä itse otuksen, niin myös sikareihin ilmestyvistä reistä. Hyönteinen syö sikarin peitinlehteen halkaisijaltaan noin nuppineulan pään kokoisia reikiä. Hoitamattomana kuoriainen valtaa koko humidöörin ja tekee sikareista selvää jälkeä niin, että ne menevät lopulta polttokelvottomiksi.

Miten tupakkakuoriaista vastaan sitten taistella? Vastaus on yksinkertainen: pakastamalla ja huolehtimalla oikeasta sikarien säilytyskosteudesta ja lämpötilasta.

Tupakkakuoriainen, sen toukat ja munat kestävät suhteellisen huonosti pakastamista. Saastuneet sikarit laitetetaan tiiviisti muovipusseihin pakattuna muutamaksi päiväksi pakkaseen. Joidenkin lähteiden mukaan kolme päivää pakkasessa ei vielä riitä, joidenkin mukaan riittää.

Pakkasesta sikarit siirretään päiväksi pariksi jääkaappiin. Tämä tehdään siksi, että sikarit sulaisivat hitaasti. Nopea sulaminen saattaa vaurioittaa sikareita. Sulattamisen jälkeen kannattaa kosteutta tarkkailla jonkin aikaa. Yleinen mielipide on, että pakastaminen ei vaikuta sikarien makuun tai laatuun.

Kuoriaisen toukat kuoriutuvat n. 24 celsiusasteen lämpötilassa. Näin ollen hyvä keino kuoriaista vastaan on säilyttää sikareita riittävän viileässä.

Vaikka sikarin sisus olisikikin tuholaishyökkäyksen jälkeen kunnossa, kuoriaisen tekemät reiät käärinlehdessä haittaavat polttamista oleellisesti. Reiät voi tukkia kahdella tavalla: Joko soittamalla huilua tai peittämällä reiät. Huilun soittaminen on siis sitä, että sikaria poltettaessa reiät tukitaan sormilla. Tämä ei ole hauskaa, paitsi ehkä seurueen muiden jäsenten mielestä. Mikäli reikiä on paljon, näyttää sikarin polttaminen vähintäänkin hauskalta. Toinen parempi keino on reikien peittäminen paikalla. Paikan saa esimerkiksi pois leikatusta hatusta ja sen voi liimata paikalleen samalla kasviliimalla, jota käytetään vöidenkin kiinnittämiseen.

Kuoriaishyökkyksen jäljeen humidööri pitää puhdistaa huolellisesti. Puhdistusaineita puupinnalle ei voi käyttää, ne pilaavat sen. Sensijaan nihkeä liina ja imurointi ovat hyviä välineitä humidöörin puhdistamiseen.
« Uudemmat - Vanhemmat »