IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Pelit
Perustettu
19.8.2009
Tilastot
Käyntejä: 10 481
Kommentteja: 40
Koko
516 jäsentä
Tyttöjä: 247 (48 %)
Poikia: 269 (52 %)
Keski-ikä
32,5 vuotta
Otos: 329 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 31,3 vuotta
Poikien keski-ikä: 33,5 vuotta

Jäsenet (516)

masa84cyusanidesaundearmaisiejonde``NjauEmmmasd^Lumppu^JustukkiRazorNova_|mari|_Kat|sinobiRiy4jonzsalakudippipeikkku
Peli: The Elder Scrolls V Skyrim: Hearthfire

Alusta: PC

Muut alustat: PS 3, Xbox 360

Julkaistu: 2012

Pääpelissä olin koko ajan enemmän tai vähemmän sotajalalla ja tappopuuhissa. Joten ajattelin pelata tämän DLC-sisällön ensimmäiseksi läpi sen rauhallisen luonteen vuoksi. Vaikka tämä ei olekaan ensimmäinen pelin lisäosa.

Toisin sanoen on aika siirtyä eläkkeelle miekkatouhuista. Ostaa kappale maata ja rakentaa talo, mennä naimisiin ja saada lapsia. Idea tuntuu ensi alkuun ihan kelvolliselta ja pytingin rakennuskin sujuu ilman sen kummempia ongelmia. No tietenkin talonrakennusmateriaalin hankkimisessa meni jokunen tovi. Kaiken kaikkiaan maata ja taloja saa rakennettua kokonnaiset kolme kappaletta. Käytännössä mitään muuta sisältöä tässä ei ole ja jotenkin tuntuu siltä että eikö tätä olisi joko voinut sisällyttää johonkin toiseen isompaan lisäosaan tai julkaista ihan ilmaiseksi. Taitaapa ilmaismodeistakin löytyä paljon monimutkaisempaa tekemistä vaikka kuinka paljon.

Jos totta puhutaan niin aika turha lisäosa jonka hankkimiseen en näe suurtakaan pointtia, tietenkin tämän saa legendary editionin mukana ja ei siitä paljoa haittaakaan silloin ole, mutta jos olet vain peruspelin omistaja ja harkitset tämän hankkimista mieti toistamiseen. Ellet sitten ole totaalinen perfektionisti ja tahdot nähdä kaiken tästä teoksesta. Lyhyesti voisin tätä luonnehtia pikkukivaksi puuhasteluksi jota ilmankin Skyrimissä pärjää.

Seuraavaksi taidankin sukeltaa vampyyreiden maailmaan, jokseenkin alkoi kyllästyttämään tuo talojen kanssa puuhastelu ja virtuaalikoti-isänä hääräily. Parempiakin simulaattoreita moiseen löytyy, kuten eräs pikkupeli nimeltä Sims.

Arvosana:4 (asteikolla 1-10)

Arvosteluni perustuu omaan mielipiteeseen ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

ArmandThe Elder Scrolls V SkyrimLuonut: ArmandMaanantai 27.10.2014 21:53

Peli: The Elder Scrolls V Skyrim

Alusta: PC

Muut alustat: PS 3, Xbox 360

Julkaistu: 2012

Aloitan tämän pelin arvostelun syvällä huokauksella. sillä olen hyvin huojentunut että pääsin 234 tunnin pelaamisella tämän pelin pääjuonen ja tärkeimmät sivujuonenkäänteet läpi. Pääjuoni koostui lähinnä lohikäärmejumalan surmaamisesta ja oli jo itsessään ihan kohtalaisen pitkä tarina, mutta ne sivujuonteet vasta aikaa veivätkin. Onkin ehkä ihan sulaa hulluutta yrittää tämänkaltaista peliä pelata yhdellä hahmolla kaiken näkien. Jo pelkästään siitä syystä että roolitukset menevät aika pahasti ristiin kun edellisessä tehtävässä olet oikeutta puolustava soturi ja toisessa pimeydestä selkään hiipivä salamurhaaja. Sitten seuraavalla pelikerralla tiirikoit lukkoa päästäksesi varastamaan jonku rikkaan typeryksen aarteen ja seuraavaksi ryntäätkin pohjoisen miesten joukoissa vapauttamaan Skyrimiä pahana pitämäsi valloittajan otteesta. Eli toisin sanoen en suosittele sitä pelitapaa jolla itse pelin pelasin. Parempi vaihtoehto on luoda useampi hahmo ja käydä heidä näkemyksensä kautta läpi pelin maailmaa.

Pelitavastani huolimatta valitsin omaksi pelihahmokseni Nordirotuisen ihmisen lähinnä sen vuoksi että olen itsekkin osaksi viikinkiverinen ja jotenkin peliympäristö puhutteli sen asian puolesta. Ympäristö onkin roolipelimaailman hienoimpia teoksia sitten Oblivionin ja valitetavasti bugeistä kärsivän Gothic 3:sen jälkeen. No tietenkin jotku nostavat esimerkiksi mustan sielun ja noiturikortin esiin, mutta ne kumpikin teos kuuluvat ihan toisenlaiseen lähestymistapaan roolipelien saralla. Nyt puhutaan totaalisen avoimeen maailmaan sijoittuvasta massiivisesta teoksesta. Ehkä jopa liiankin massiivisesta ja kädestä pitelemättömästä taidonnäyteestä ropejen saralla. Samalla tämä teos on varmasti ehkäpä se viimeinen todella suuri roolipelieepos jo edesmenneelle konsolisukupolvelle.

Graafinen anti ei ehkä vedä vertoja alan kaikkein massiiivisimpiin efektitykityksiin mutta maailma on realistisen uskottava ja hienoa pohjoista fantasiaa tarjoava. Vaihtelua riittää ruskaisista lehtimetsistä, synkkiin kuusistoihin ja välillä voi liian kesäisten maisemien keskeltä sukeltaa lumiselle tundralle. Pelin äänet ovat uskollisia tarinalle ja musiikkiraita on eeppisiin mittoihin paisuvaa pauahantaa. Pelasin oman pelini vain ja ainoastaan Xlaatikkolle tarkoitetulla ohjaimella enkä edes kaivannut näppäimistö ja hiiri parivaljakkoa. Mikä on saavutus sinänsä roolipeliltä.

Pääjuoni on eeppisyydessään vertaansa vaille ja pääjuonesta poikkeavat sivujuonetkaan eivät jää kakkoseksi, tarkoitan lähinnä kiltatehtäviä ja "jumalten" palveluksessa seikkailemista. Löytyyhän näiden parempien tehtävien lisäksi myös tusinoittain niitä tyypillisä poimi 10 metsämarjaa, tapa 13 sutta tai louhi 5 kultakimpaletta tehtäviäkin, mutta niitä ei halutessaan tarvitse huomioida ollenkaan. tietenkään tehtävärakennetta ja muuta yleissälää ei ole keksitty todellakaan uudelleen tässä pelissä vaan kaikki on jo tuttua edellisistä roolipelisarjan osista. Kaikkea sitä vain on yhtenäistetty ja parannettu entisestään. Eli joillekkin tämä voi tuottaa tietyiltä osa-alueiltaan pettymyksen.

Alussa tarina ja ympäristö ja mahtava tarinankerronta suorastaan huumaa mielen, mutta kun olet pelannut sen 150 tuntia alkaa vastaan kävelemään ärsyttävyys jos toinenkin. Eniten minia häiristi skyrimin maassa riehuva sota jota ei muuten huomannut ko kaupunkilaisten puheissa, muutamissa penissä sotilasleireissä kummankin puolella ja valinnassa joko vapautta skyrimi tai orjuuttaa se keisarin nimissä. No valitsit sitten kumman puolen tahansa niin sotatehtävissä on jonkin aseteen yhteenoton makua, mutta muutoin et oikeastaan ole koko sotaan mitenkään sidottu. Toiseksi ärsyttävin seikka on tehtävien perässä juoksentelu. Toisinaan kun saat jonku tehtävän niin sen kohde on ihan toisessa päätä karttaa. Tokihan voit kävellä tai ratsastaa sienne saakka maastoa tutkien, mutta jos sinulla on myös mahdollisuus pikamatkustaa lähemmäksi kohdetta kumman valitset? parin tunnin samoilun vai yhden napinpainalluksen karttanäkymässä. Ajoittain myös vastaan tuli ikäviä bugeja joista eteneminen vaati tallennusten latailua ja uudelleenyritkisiä kun kyseinen npc-hahmo ei toiminut toivotulla tavalla. Toisinaan koneeni teki täystiltin ja se piti käynnistää uudelleen.

Viosta, puutteistaan ja uudelleenkierätyksestään huolimatta minun täytyy julistaa Skyrimi tämän pelisarjan parhaimmaksi tuotokseksi ja toivoa sopii että näinä tulevina muuttuvan pelibisneksen aikoinakin saadaan aikaiseksi jotaikin yhtä hienoa. Olet todellakin ansainnut kruunusi ja paikkasi kaikkien aikojen myydympien pelien top 20-listalla. Skyrim onkin ainoa roolipeli joka on päässyt tuohon lähinnä kasuaalipelaajien pelilistan ytimeen.

Pelaan myös mielelläni pelin lisäsisisällöt ja jaan omat mielipiteeni niistä tänne.

Arvosana: 9 +++, piirua vaille 10 (asteikolla 1-10)

Arvosteluni perustuu omaan mielipiteeseen ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

ZimurFus Roh DAH!Luonut: ZimurLauantai 10.05.2014 01:12

Heissan taas

Pitkästä aikaa kirjoittelen taas tänne. Täytyy ihan iskeä heti kärkeen äijämusaa!:

https://www.youtube.com/watch?v=UsnRQJxanVM&list=PLgJpE-Xxm8T1oPxRTeRBQFYkDxtQvTq9L&shuffle=22655

Ja sen lyriikat heti perään. Huomioikaa, että kyseessä on sanoitukset käännettynä englanniksi. Internetistä löytyy alk.per. sanoitukset, jotka ovat lohikäärmeiden kielellä!:

Dragonborn, Dragonborn, by his honor is sworn,
To keep evil forever at bay!
And the fiercest foes rout when they hear triumph's shout,
Dragonborn, for your blessing we pray!

Hearken now, sons of snow, to an age, long ago,
And the tale, boldly told, of the one!
Who was kin to both wyrm, and the races of man,
With a power to rival the sun!

And the voice, he did wield, on that glorious field,
When great Tamriel shuddered with war!
Mighty Thu'um, like a blade, cut through enemies all,
As the Dragonborn issued his roar!

Dragonborn, Dragonborn, by his honor is sworn,
To keep evil forever at bay!
And the fiercest foes rout when they hear triumph's shout,
Dragonborn, for your blessing we pray!

And the Scrolls have foretold, of black wings in the cold,
That when brothers wage war come unfurled!
Alduin, Bane of Kings, ancient shadow unbound,
With a hunger to swallow the world!

But a day, shall arise, when the dark dragon's lies,
Will be silenced forever and then!
Fair Skyrim will be free from foul Alduin's maw!
Dragonborn be the savior of men!

Dragonborn, Dragonborn, by his honor is sworn,
To keep evil forever at bay!
And the fiercest foes rout when they hear triumph's shout,
Dragonborn, for your blessing we pray! [1]


Katsotaas, jos jaksaisin jatkossa enemmän kirjoitella tänne. Tykkään kirjoittaa ja opinnäytetyöni valmiiksi saatuani tuntuu, että välillä jaksaa vieläkin kirjoittaa :D

KoGe-FUS RO DAHLuonut: KoGe-Maanantai 04.11.2013 23:33


Xbox360 haettu takas kanista (panttilainaamo tietämättömille) ja nyt kun kerran on netti kännykässä ja känny millä sen voi jakaa langattomasti niin pistin sit ladaten Skyrimin :) latauslipuke tuli xboxin mukana eikä kukaan ostanu sitä ni mitä vittua miksen sitte ite upottais TAAS 800h tähänki peliin

HeadBangerQueen!Luonut: HeadBangerQueenTiistai 25.12.2012 13:32

59 min.......... SKYRIM LATAIS JO SAATANA! D:D:D::D:D:D
Ja nyt en tiiä oliko se sikahyvä ja hauska vai olinko mä vaan tosi kännissä.
Päivän wtf-moment:
2012-07-11_00005.jpg
Kävin kaverien kanssa retkellä lumimyrskyssä! Ammuin pupun makuupussini viereen - siitä jäi läiskä lumeen! Pupu on tangolla roikkumassa! Ja mörkö on kaveri! 8D

+

2012-07-10_00022.jpg
Tää peli on sikäli ihan kaunis. (Ainakin RCRN:n kanssa.)

nanawblog update check it out broLuonut: nanawKeskiviikko 30.05.2012 03:55

LeprapotilasJaa siitä DesustaLuonut: LeprapotilasSunnuntai 20.05.2012 16:10

Olen jo pitkään aikonut kirjoitella tänne galleriaankin omia suunnitelmiani kesällä vastaan loikkaavaa Desuconia varten. Mitä cossaan, miten ätn hetken projektit menee, kenen kanssa pyörin ja mitä ajattelin conissa tehdä. Haluaisin vastata näihin kysymyksiin ihan vain siinä tapauksessa, että joku maailman ihmisistä voisi olla kiinnostunut tapaamaan tms! ( olisi oikeastikkin ihanaa jos joku vain ihan ex temporena tulisi tapaamaan ilman kummempia suunnitteluita! )

Mutta siis aloittakaamme cosplaylla. Mitä siis cossaan? No, Skyrimistä tuttua maagia! Kaikki jotka ovat pelailleet kyseistä peliä tietävät mille näyttää aloitteleva pikkuinen noviisi maagi, jonka asun saa jo teloituspaikalta paetessa. Kyseistä asua on pykätty itku kurkussa ( ainakin välillä ).. etenkin silloin kun tajuaa että kaikki pitää ommella uudestaan! Mutta ihan hyvin on mennyt ainakin tähän saakka.

Tuollaiselle näyttää! Toki joitakin asioita jää pois, koska tuo oli vain alustava referenssi peliin. Itse teen suoraan pelissä olevan hahmon asun, vaikkakin joitakin asioita pitääkin tehdä johtopäätöksien avulla ( kuten aluspaita ja kengät ), mikä ei ole cosplayssa suotavaa.. mutta sillehän ei voi mitään, sillä etenkin tälläisissä peleissä asujen tekeminen vaatii aina hiukan omia ideoita ja johtopäätöksiä.


Pyydän anteeksi joidenkin kuvien laatua, mutta joo.. Ei voi mitään :c Siis tuossa on nyt jos jonkin sortin korua ja proppia ja huoneen sekasortoa, plus paita ja kuva huppu systeemasta. Kaula-aukko tosin tulee olemaan isompi, sillä tuota.. mitälie viittaa vedetään etiäpäin! Cossiin tulevaa kaulakoruviritelmää en tosin löytänyt.. Huone on ihan ku sotatantere, eikä mitään löydy :ccc

Paljon on vielä tehtävää, mutta onneksi taidan saada asun ihan järkevästi valmiiksi ennen conia. Ainakin jos mitään kauheampaa ei tapahdu!
1. Toogan teko
- Pitää vielä leikata ruskeat sivukankaat säkkikankaasta ja ommella koko höskä kokoon. Ei vaadi kauheasti aikaa, saa jossakin päivässä ihan helposti valmiiksi. Kai.
2. Housujen ompelu.
- Kaavat on ja samoin kankaat. Menee ehkä päivä? Tehdään ihan narusysteemalla, vyötärön läpi pujotetaan naru ja kaikki on onnellisia.
3. Hansikkaat
- Onnistuin käyttämään koulun varoja näiden tekoon. Näiden mokomien takia ei tarvitse tehdä hirveän vaikeita hihoja, mutta on nääkin kyllä vaikeet! Eka huovutusta ja sitten karvakankaalla leikkimistä.
4. Kengät.
- Nää tehdään onneksi sideharsosta vanhojen kenkien päälle ( niin kummalle kun kuulostaakin ) ja sitten taas leikitään karvoilla.
5. Kaiken vanhennus.
- Jep, se pakollinen osa. Valepistoja ja maalailua, kahvitahroja ja ties mitä. Eihän skyrimiläinen voi mitään uutta pitää, jumalauta!
6. Ruuat ja viimeiset propit
- Jep, leivon coniin ruokaa kaverin kanssa !! Tulee olemaan mahtavaa. Ja proppeihin kuuluu vielä muunmuassa jääpuikko, joka odotteleekin tuolla hiomista. Huh. Toivottakaa onnea!!

Tällä hetkellä cossi sujuu ihan kiltisti, vaikka väsyttääkin ja ahdistaa ettei saa etenkään noita propeja valmiiksi. Laukun etsimisestä luovuin, mutta jos nahkaa riittää, niin teen itse laukun. lähinnä kuitenkin aikakysymys, sillä olen laiska ja hidas ja koeviikot painaa päälle ihan saatanasti !! Tosin, myös monta muuta asiaa on tehtävänä. * ramble *

Ja sitten seuraavaan asiaan. Mitä teen conissa ja kenen kanssa olen? Siis tosiaankin, olen paikalla lauantain ja sunnuntain vaikka lippu kattaakin kaikki kolme päivää. Pysyskelen hotellissa äiteen kanssa, ehkä joku muu kaveri voi mahtua mukaan ( VINK VINK ESSI ), mutta näin ensisijaisesti mutsi vain. Ja mä, totta kai, sekä kilo tavaraa joka pitää mahduttaa mukaan.

Conissa tosin olen varmaankin Pablon ja näiden tuttujen porukoiden kanssa, ja taidekujalta mut voi bongata ostelemasta kaikkea! Pyörin sekalaisesti, mutta ajattelin jotain piknikkiä ulkona, sillä säät ovat toivottavasti kauniit uvu'' En jaksais sisällä olla. Saa tulla siis aina nykäseen hihasta, jos näkee ja haluaa tavata!! Oon aina mieluulla tutustumassa uusiin ihmisiin c:

And now if you'lp excuse me..
* le dramatic exit *