IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Muut
Perustettu
11.5.2012
Tilastot
Käyntejä: 11205
Kommentteja: 15
Koko
44 jäsentä
Tyttöjä: 27 (62 %)
Poikia: 17 (38 %)
Keski-ikä
30,8 vuotta
Otos: 6 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 27,8 vuotta
Poikien keski-ikä: 32,2 vuotta
Ylläpitäjä
Lapinpöllö
Valvojat
huuki, pakkasukko, karpaloelli, merimarja, mustikkamaija, lapinlakka, Neidonkenkä, Lapinpöllö, hillakka, Sarahka, Mesikämmen, Tulikettu, Riekkokukko, Aurinkoneiti, Gaissa

Jäsenet (44)

TerveNuoritat-zaTete_91pakkasukkolapinlakkamimmischhuugiBiBi-pt-boymustikkamaijamerimarjaMakemewannadieMeliii_TulikettuNoraliaAurinkoneiti
« Uudemmat - Vanhemmat »
Byströmin nuorten palveluiden chat

Byströmin nuorten palvelut on matalan kynnyksen palvelu oululaisille nuorille. Byströmin nuorten palveluista saa henkilökohtaista ohjausta, tukea ja neuvontaa saman katon alta. Byströmin talossa voi asioida ilman ajanvarausta sekä ajanvarauksella. Byströmin nuorten palveluiden työntekijöistä osa on tavattavissa Irc-Gallerian chatissa tiistaisin ja torstaisin klo 15-17. Kahdenkeskisessä chatissa on tavattavissa nuorisotyöntekijä, terveydenhoitaja, koulukuraattori, ammatinvalintapsykologi ja sosiaaliohjaaja.

Kohderyhmä

Kohderyhmänä on Oulun seudulla asuvat 12-25-vuotiaat nuoret.
Tavoitteet

Toiminnan tavoitteena on tarjota alueellisesti henkilökohtaista tukea ja neuvontaa niin verkossa kuin reaalimaailman piirissäkin. Tavoitteena on myös madaltaa kynnystä hakea apua ja neuvontaa verkon ulkopuolelta oman alueen toimijoilta. Toiminta palvelee myös haja-asutusalueen nuoria, joilla ei ole saatavissa lähipalveluita.

Toteuttaminen

Paikallista palvelua toteuttaessa kohdennettu markkinointi on isossa roolissa, sillä massa on huomattavasti pienempi kuin valtakunnallisissa palveluissa. Työ vaatii sitoutumista siinä mukana olevilta työntekijöiltä ja koordinoivan tahon, joka vastaa mm. ylläpidosta ja seurannasta. Työntekijät on koulutettu verkossa tehtävään työhön, jossa on käsitelty mm. kohtaamista verkossa, nettislangia, sekä opastettu käytännön asioissa, kuten päivystysvuoron kulussa yms. Päivystysvuoron aikana työntekijät ovat yhteydessä toisiinsa Skype-puheohjelman avulla, joka mahdollistaa työntekijöille kollektiivisen ja moniammatillisen työyhteisön ja haastavien tilanteiden jakamisen.

Resurssit

Chatissa päivystävät työntekijät käyttävät työaikaa chat-työskentelyyn keskimäärin 3 tuntia viikossa. Työn koordinoinnista vastaa Move-hankkeen työntekijät. Tärkein työkalu on oma persoona yhdistettynä ammattitaitoon. Toiminnassa hyödynnetään Irc-Gallerian omaa privachat-alustaa.
Kokemuksia

Kahdenkeskinen yksityischat on lähtökohtaisesti ongelmakeskeisempää kuin ryhmächat. Nuori tulee usein jonkun selkeän asian/ongelman kanssa keskustelemaan. Keskustelun päätteeksi nuori ohjataan tarvittaessa Byströmin nuorten palveluihin tai ottamaan yhteyttä muihin paikallisiin toimijoihin. Keskimääräisen keskustelun kesto on n. 20 minuuttia.

Hyödyt nuorisotyön kannalta

Fyysisen palvelun ja paikallisen verkkopalvelun yhdistämisessä etu on eteenpäin ohjaamisessa ja matalan kynnyksen palvelun tuottamisessa. Nuori saa reaaliaikaisen kontaktin haluamaansa työntekijään sekä verkossa, että fyysisessä tilassa. Nuori voi esimerkiksi keskustella chatissa ammatinvalintapsykologin kanssa ja tarvittaessa varata aikaa hänen vastaanotolleen. Verkkokohtaaminen madaltaa kynnystä tulla fyysiseen palveluun. Tarkoituksena on olla läsnä siellä missä nuoretkin ovat ja siten toteuttaa nuorisotyötä myös verkossa.

Toteuttajataho

Oulun kaupunki/Nuorisopalvelut, Move - monialainen verkkonuorisotyöhanke

Toteutuksen ajankohta

Syksy 2012 - (jatkuu)

Yhteistyökumppanit

Somia Oy, Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Sosiaali- ja terveystoimi, Opetustoimi, Liikuntatoimi

Verken sivut
« Uudemmat - Vanhemmat »