IRC-Galleria

Tiedot

Nimi
kristinusko, koraani, jehovantodistajat, mormoonit
Luokittelu
Elämänkatsomus ja filosofia
Perustettu
2.7.2013
Tilastot
Käyntejä: 598
Koko
2 jäsentä
Tyttöjä: 1 (50 %)
Poikia: 1 (50 %)
Ylläpitäjä
Kristian1

Jäsenet (2)

MorotKristian1

Kuvaus

2.7.2013 03:00 - 02:59
Kristinusko on monoteistinen eli yksijumalainen uskonto ja kannattajamäärältään maailman suurin. Sen kannattajia on tämän päivän maailmassa 2,1 miljardia eli noin kolmasosa maailman väestöstä. Se kuuluu abrahamilaisiin uskontoihin ja on syntynyt juutalaisuuden sisällä.
Kristinuskoon kuuluu usko kolminaisuusoppiin eli yhden Jumalan kolmeen persoonaan, jotka ovat Isä, Poika ja Pyhä Henki. Kristinuskon mukaan tämän kolminaisuuden osatekijä poika, Jumalan ainoa poika Jeesus, on yhtä aikaa ja kokonaan sekä täysin Jumala että täysin ihminen. Kristinuskon raamattu tuli enen koraania.


Koraani (arab. al-Qurʼān) on islamin pyhä kirja. Muslimien mukaan se on Jumalan profeetta Muhammadille välittämä. Ilmestykset alkoivat noin vuonna 610. Niitä kirjattiin epäsäännöllisesti ylös tai ne säilyivät ihmisten muistissa aina Koraanin kokoamiseen asti.

Koraani koottiin kirjaksi 600-luvun puolivälissä aluksi konsonanttitekstinä: arabian vokaalimerkit ja muut tarkkeet vakiintuivat seuraavalla vuosisadalla. Jehovan todistajat on millenarianistinen ja restorationistinen kristillisperäinen uskonnollinen yhteisö, joka eroaa valtavirran kristillisyydestä erityisesti hylkäämällä kolminaisuusopin.

Jehovan todistajat korostavat julkista sanoman julistamista ja liikkeen raamatuntulkinnan noudattamista käytännön elämässä. Liike tähdentää Jehova-nimen käyttöä Jumalan nimenä ja heidän liikkeensä asemaa ainoana oikeana tosi-kristittyjen uskontokuntana.

Kolminaisuusopin lisäksi he hylkäävät helvetintuliopin ja sielun kuolemattomuuden. He eivät myöskään vietä kristillisiä juhlapäiviä, joita pitävät Raamatun vastaisina.

He uskovat, että lähitulevaisuudessa Jehova hävittää valtajärjestelmät sekä muut uskonnot ja useimmat niiden kannattajat suuressa Harmageddonin sodassa ja Jehovan palvojat saavat ikuisen elämän paratiisimaassa maan päällä.

Jehovan todistajat tiedetään ja tunnetaan paitsi seurakuntarakennuksistaan valtakunnansaleista, myös uskontokunnan julkaiseman Raamattu-aiheisen kirjallisuuden levittämisestä julkisilla paikoilla ja talojen ovilta oville kiertäen.



Myöhempien aikojen pyhien liike (engl. The Latter Day Saints Movement) eli mormonismi (engl. Mormonism) on yleisnimitys Joseph Smithin 6. huhtikuuta 1830 Fayettessa, New Yorkin osavaltiossa Yhdysvalloissa perustaman Kristuksen kirkosta syntyneille ryhmille. Joseph Smithin perustamasta kirkosta on saanut alkunsa joukko erilaisia kirkkoja ja uskonnollisia yhteisöjä. Niille yhteistä on se, että ne kaikki tunnustavat Smithin Jumalan profeetaksi ja Mormonin kirjan Jumalan sanaksi. Samoin niiden uskontulkinta rakentuu ainakin osittain Smithin kirkon alkuaikoinsa saamille ilmoituksille ja profetioille.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.