IRC-Galleria

Tiedot

Nimi
Sielunhoito suomessa
Luokittelu
Elämänkatsomus ja filosofia
Perustettu
2.7.2013
Tilastot
Käyntejä: 530
Koko
2 jäsentä
Tyttöjä: 1 (50 %)
Poikia: 1 (50 %)
Ylläpitäjä
Kristian1

Jäsenet (2)

MorotKristian1

Kuvaus

2.7.2013 03:00 - 02:59
Sielunhoito on ihmisen pahan olon kohtaamista hengellisin keinoin. Sielunhoito voi sisältää mm. kuuntelemista ja rukousta.

Sielunhoito eroaa psykoterapiasta ja ne ovat verrattain epäyhtenäisiä ilmiöitä. Niitä yhdistävät toisiinsa kuitenkin psykologisen tiedon ja menetelmien hyväksikäyttö.

Ne poikkeavat toisistaan myös viitekehyksensä ja toimintaympäristönsä suhteen.Sielunhoidon tavoitteena on auttaa ihmistä toteuttamaan Jumalan tahtoa.Sielunhoidolla tarkoitetaan yleensä henkilökohtaisesti annettua "apua", mutta joskus sielunhoidoksi kutsutaan myös yleisiä hengellisiä tilaisuuksia, kuten jumalanpalveluksia.

Sielunhoitaja Erik Ewaldsin mukaan sielunhoitajana voi toimia vain tunnustava kristitty. Ratkaisevaa on henki, jossa asia hoidetaan. Sielunhoitajalta edellytetään tietynlaista "kypsyyttä". Kyetäkseen tunnistamaan lähimmäisen heikkouden, hänen pitää kyetä tunnistamaan myös omat heikkoutensa, ristiriitansa ja kompleksinsa.

Sielunhoito ja terapia käyttävät keskustelua auttavan ja autettavan välillä. Usein autettava on yksinäinen ihminen, joka on rohkaistunut kääntymään lähimmäisen puoleen. Keskustelun tulisi olla avointa ja luottamuksellista. Sielunhoitajan ei tulisi moralisoida.

Jos sielunhoitaja kokee tarvetta ottaa kantaa sielunhoitokeskusteluissa ilmenneisiin asioihin tai toimia jopa tuomarina, on hän käsittänyt tehtävänsä täysin väärin. Moralismista luopuminen ei kuitenkaan tarkoita moraalista luopumista, koska sielunhoidossa on tarkoitus saada ihminen toimimaan moraalisesti.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.