IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Elämänkatsomus ja filosofia
Perustettu
13.1.2005
Tilastot
Käyntejä: 1 551 (1.7.2008 alkaen)
Koko
11 jäsentä
Tyttöjä: 1 (10 %)
Poikia: 10 (90 %)
Keski-ikä
32,1 vuotta
Otos: 3 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 32,4 vuotta
Poikien keski-ikä: 32,0 vuotta

Jäsenet (11)

aizen^myo-opienelainBukkEkitomi1975PsyeniPalivecpaskaZekkekamboja
« Uudemmat - Vanhemmat »
"On vaikeaa rakastaa todellisia ihmisiä, koska todellinen ihminen ei täytä odotuksiasi. Hänen ei ole tarkoituskaan tehdä niin. Hän ei ole olemassa täyttääkseen kenenkään odotuksia; hänen on elettävä omaa elämäänsä. Ja aina kun hän tekee jotain, mikä ei sovi sinulle tai sotii tunteitasi tai olemustasi vastaan, tilanne käy vaikeaksi.

On hyvin helppoa ajatella rakkautta. On hyvin vaikeaa rakastaa. On hyvin helppoa rakastaa koko maailmaa. Todellinen vaikeus piilee yhden ihmisen rakastamisessa. On hyvin helppoa rakastaa Jumalaa tai yhteiskuntaa. Todellinen ongelma syntyy, kun edessäsi on todellinen ihminen, kun kohtaat todellisen ihmisen. Todellisen ihmisen kohtaaminen tarkoittaa suuren muutoksen läpikäymistä, suuren haasteen vastaanottamista.

En ole koskaan tavannut yhtään ihmistä, jolla ei olisi vaikeuksia rakkauselämässään. Suhde itsessään vie sinut tilanteisiin, joissa syntyy ongelmia, ja on hyvä mennä niiden lävitse. Idässä ihmiset ovat paenneet tästä tilanteesta, koska ovat nähneet miten vaikeaa se on. He alkoivat kieltää rakkautensa, he hylkäsivät rakkautensa. He lakkasivat olemasta rakastavia ja alkoivat kutsua sitä takertumattomuudeksi. Vähitellen he kuolettivat itsensä. Rakkaus on lähes kadonnut idästä, vain meditaatio on jäänyt jäljelle.

Meditaatio tarkoittaa sitä, että yksinäisyys tuntuu hyvältä. Meditaatio tarkoittaa sitä, että ihmisellä on suhde vain itseensä. Hänen piiriinsä kuuluu vain hän itse; hän ei liiku sen ulkopuolelle. Luonnollisesti Tällä tavalla yhdeksänkymmentäyhdeksän prosenttia ongelmista ratkeaa - joskin hinta on kova. Asiat eivät vaivaa enää niin paljon. Idän ihminen on vähemmän ahdistunut, vähemmän jännittynyt; hän elää miltei kuin omassa sisäisessä luolassaan, suojassa, silmät suljettuina. Hän ei anna energiansa liikkua. Hän luo sisälleen lyhyen virtapiirin, pienen energian liikkeen, ja hän on onnellinen. Mutta hänen onnellisuutensa on hieman elotonta. Hänen onnellisuudessaan ei ole iloa, siinä ei ole riemua.

Idässä on siis yritetty elää ilman rakkautta, idässä on yritetty kieltää maailma - kieltää rakkaus - kieltää nainen, mies ja kaikki tilanteet, joissa rakkaus voisi kukoistaa. Jainalaismunkit, hindulaismunkit, buddhalaismunkit - he eivät saa puhua naiselle yksin liikkeellä ollessaan, he eivät saa koskea naista eivätkä kohdata naista kasvotusten. Kun nainen tulee kysymään heiltä jotain, heidän on pidettävä katseensa alas luotuna. Heidän on suunnattava katseensa alas nenän vartta pitkin, niin että he eivät edes vahingossa katsoisi naista. Sillä kuka tietää, vaikka jotain saattaisi liikahtaa... ja rakkauden edessä ihminen on lähes avuton.

Munkit eivät viivy pitkään ihmisten kodeissa eivätkä yhdessä paikassa, koska silloin olisi mahdollista alkaa tuntea kiintymystä ja rakkautta. Siispä he jatkavat matkantekoaan ja vaellustaan ja välttelyään - kaikenlaisten suhteiden välttelyä. He ovat saavuttaneet tietynlaisen hiljaisuuden tilan. Heitä ei häiritse mikään, eikä maailma vie heitä mukanaan - mutta he eivät ole onnellisia eivätkä iloisia.

Lännessä on käynyt päinvastoin. Ihmiset ovat yrittäneet löytää onnea rakkaudesta ja ovat saaneet paljon ongelmia aikaan. He ovat menettäneet täysin yhteyden omaan sisimpäänsä. He ovat etääntyneet niin kauaksi omasta sisimmästään, etteivät he tiedä, miten osaisivat takaisin. He eivät tiedä, missä polku kulkee ja missä heidän kotinsa on. Niinpä he tuntevat olonsa tarkoituksettomiksi, kodittomiksi ja kokeilevat yhä enemmän rakkaussuhteita eri naisten ja miesten kanssa - heteroseksuaalisia suhteita, homoseksuaalisia suhteita, itsetyydytystä. He kokeilevat kaikkea mahdollista, mutta tuntevat olonsa tyhjäksi, koska rakkaus voi kyllä tuoda ihmiselle onnen tunteen, mutta siinä ei ole hiljaisuutta. Ja kun onnellisuudessa ei ole hiljaisuutta, jotain puuttuu.

Kun onnellisuudessasi ei ole hiljaisuutta, onnesi on kuumeista, kiihkeää... paljon melua tyhjästä. Tuo kuumeinen tila synnyttää paljon jännityksiä eikä se johda mihinkään muuhun kuin tyhjään juoksemiseen ja jahtaamiseen. Ja sitten eräänä päivänä ihminen oivaltaa, että koko yritys on ollut turha, koska hän on yrittänyt löytää toisen ihmisen, vaikka ei ole vielä löytänyt edes itseään.

Molemmat elämäntavat ovat epäonnistuneet. Itä on epäonnistunut, koska se on yrittänyt meditoida ilman rakkautta. Länsi on epäonnistunut, koska se on yrittänyt rakastaa ilman meditaatiota. Minun tarkoitukseni on tuoda ulottuvillenne näiden yhdistelmä, eheä elämäntapa, johon sisältyy niin meditaatio kuin rakkauskin. Ihmisen pitäisi pystyä olemaan onnellinen niin yksin kuin muidenkin ihmisten kanssa. Hänen pitäisi pystyä olemaan onnellinen niin sisimmässään kuin ihmissuhteissaankin. Hänen pitäisi luoda itselleen kaunis koti sekä omaan sisimpäänsä että ulkoiseen maailmaan. Hänellä pitäisi olla sekä kaunis puutarha talonsa ympärillä että kaunis makuuhuone. Puutarha ei sodi makuuhuonetta vastaan, eikä makuuhuone puutarhaa."

Lainaus kirjasta
Osho, 2007. Rohkeus - elämä on vaarallista, nauti siitä
s. 136-138

JokuToinen[Ei aihetta]Luonut: JokuToinenMaanantai 26.01.2009 15:38

Oshon kirjasta “Autobiography of a Spiritually Incorrect Mystic”. Radikaalien muutosten aiheuttaja.

1. I am not going to tolerate anything that is wrong to my conscience.
2. God is not a thing but a process.
3. Everything belongs to me.
4. Whatsoever the consequences, I am not going to be deviated from myself.
5. Don’t give me advice, - I want to learn on my own, - life has to be learned through trial & error.
6. If I accept death, there is no fear. Only life creates worry.
7. I am not here, I am a nobody, nothingness.
8. Never to allow an unintelligent thing to be imposed upon me, to fight against all kinds of stupidities, whatsoever the consequences. Be rational, logical to the very end.
9. Be more and more alert, so I don’t end up being just intellectual.
10. When I do something, I do it to the very end.
11. What is gone is gone, - I never look back.
12. I am not a man who can be stopped.
13. I am satisfied with something very simple - the very best of things.

Modeling forms the heart of NLP. It is a process of extracting the recipe, the blueprint behind repeatable success. Such recipe typically consists of patterns of beliefs, psychosomatic states and specific behaviors. When modeling from a book, only beliefs are visible (the other two require being with the person), so that is what I have listed above.
« Uudemmat - Vanhemmat »