IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Pelit
Perustettu
22.1.2005
Tilastot
Käyntejä: 208 (1.7.2008 alkaen)
« Uudemmat - Vanhemmat »

ArmandBlood Omen: Legacy of KainLuonut: ArmandMaanantai 03.01.2011 00:35

Peli: Blood Omen: Legacy of Kain.

Alusta: PC.

Laitevaatimus: pleikkari ykkönen pyöritti jo aikoinaan kun olin vielä nuori opiskelija.

Testikone: Liian uusi.

Vampyrölli Kainin ensiesiintyminen pelimaailmassa tuli vihdoinkin kahlettua siihen pisteeseen että siitä voi kirjoittaa jokusen rivin. Ikievil Kain on alussa pahainen aatelisherra joka eksyy väärään tavernaan ryypylle ja hänet surmataan kylmäverisesti. Aatelinen ei ehdi kauaa maata mullassa maan kun kuolleidenherättäjä tekee hänestä vampyyrin ja ikuinen maanpäällinen tallustus saa alkunsa. Ja pelissä tosiaankin sitten tallustetaan pisteestä a pisteeseen b. Vampyröllimme matkanteko perusmuodossaan vain tuppaa olemaan pitkästyttävän hidasta. Suden hahmossa loikitaankin jo huomattavasti kovemmalla tahdilla, mutta jotenkin tästä jää hyvin rajatun labyrintin tuntu. Toisin kuin labyrintissä, Kainin maailmassa reitti on hyvin selvä, eikä tarvitse paljoa mietiskellä minkä kulman taakse kääntyisin.

Peli on teknisesti ihan ok, ja en huomannut isompia kirppuja. Patsi viholliset väliin jumittuivat joko kainia vasten taikka johonkin kiviesteeseen. Äänipuoli sitten olikin ihan toinen juttu. Musiikit sinänsä olivat ihan hyviä ja tunnelmaan sopivia, mutta äänentasot poukkoilivat ylös ja alas pitkin matkaa ja väliin oli pakko itse hiljentää tai nostaa volppaa kajareista. Evektit palvelivat tarkoitusta ja ääninäyttelykin oli hyvää, tosin kovin yksinkertaisin eväin toteutettua.

Tarina kyllä jaksoi kiinnostaa kuten uudemmissakin tämän sarjan vampyyripeleissä. Maisemat olivat tuttuja uudemmista legacy/soul peleistä, vaikka niiden kaksiulotteisuuden hahmottaminen kävikin työstä uusille peleille tottuneille silmille. Matkan aikana miljööt eivät huomattavasti vaihtuneet ja väliin tuntuikin siltä että kävelen uudelleen tismalleen samassa luolassa, metsässä tai kyläpahasessa. Eikä taistelutkaan mitään erityisen antoisia olleet samaa puurtamista alusta loppuun. Tietenkin viholliset olivat hiukan taitavampia ja kestävämpia loppua kohden. Pelin ehkä antoisimpia juttuja olivat sisätiloissa tapahtuvat ongelmanratkaisukohdast jotka muisuttuvit etäisesti muinaisen kasipittisen nindenton seikkailuja.

Perusmuodossaan kyseessä on hyvin suoraviivainen mätkintäseikkailu jota on hieman maustettu roolipelimäisillä elementeillä ja mystiikalla. Löytyy taikoja, muodonmuutoksia, uusia aseita ja haarniskoita. Lisaksi vampyröllimme ryystä verta näyttävissä kaarissa koskettamatta uhriaan sormenpäälläkään. Kainissa on imua jos kenessä!

Uskon lujasti että jaksoin peliä pelata niinkin pitkälle vain ja ainoastaan tunnelmansa ja aihepiirinsä takia. Muuten kokonnaisuus oli yhtä puurtaamista alusta loppuun. Suosittelen tapausta kaikille jotka pitävät Kainin uudemmistakin peleistä ja niille joille kelpaa puiseva mutta taatusti tunnelmallinen roolipelimaustein höystettu mätkintäseikkailu.

Täytyypä vielä loppuun mainita että viimeaikoina ei ole vastaan tullut vampyyriaiheisia pelejä, liekö loistava Vampire the masquerade bloodlines ollut uusin tapaus mikä on kovalevylläni majaillut. Vampyyrit näyttävät olevan aika mediaseksikästä tavaraa elokuvissa, sarjoissa ja pikkutyttöjen nyyhkyromaaneissa, mutta pelimaailma on jäänyt paitsioon. Toisaalta enpä haluaisi nähdä Bellaa ja Edvardia peeseeni ruudulta, hah.

Hyvää:
Tunnelma, mystiikka, vampyyrit.
Musiikit.
Äninäyttely.
Kiinnostava tarina.
Toi retroajat hyvällä tavalla mieleen...

Huonoa:
...mutta toi ne myös huonolla tavalla mieleen.
Puiseva taistelu ja vielä puisevampi löntystely putkessa.
Monotoniset maisemat.
Äänentason suuri vaihtelu.
Viimeistely puuttuu.
Ei tätä enää kukaan voi jaksaa.

Yleisarvosana: viimeistelemätön timantti 6 (asteikolla 1-10)

Kirjoittamani arvostelu perustuu omaan mielipiteeseeni, ja kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

ArmandBlood Omen 2Luonut: ArmandPerjantai 09.07.2010 09:06

Peli: Blood Omen 2

Alusta: PC

Laitevaatimus: toimii ps2 eli jokaisessa nykykoneessa myös

Testikone: peli kaatuili mutta en usko sen johtuneen koneeni tehoista

Taas tällainen muutaman euron alelaaripeli.

Vähän vaikea sanoa juuta tai jaata pelin kokonnaisuudesta koska en saanut pelattua tekelettä loppuun saakka, jostakin syystä se kaatuili kolmannessa kentässä niin pahoin että päätin heivata koko roskan unohduksen suohon. Netistä hakemani päivityksetkään eivät auttaneet asiaan, vaikka niin lupasivat.

Onneksi olen pelanut tämän pelin joskus vuona jänis 2pleikkarilla ja se on jäänyt vampyyriaiheensa puolesta ulkomuistiin.

Pelin tunnelma on tiivis ja tulee kieltämättä samaistuttua pelhahmona pyörivään ilkeään vampyyri Kainiin. Kaikki tielleni osuvat elävät olennot ovat pelkkiä käveleviä veripusseja jotka odottavat kalmankalpeata illallisvierasta. Kain ei valkkaa hyviksiä ja pahiksia toisistaan ja jättää jälkeensä pitkän ruumiiden ketjun.

Kun unohdamme hampaitakutkuttavan verenimijäteeman ja pirteän veemaisen päähenkilön jonka matkaa saattelee tämän ikäiseksi peliksi melko onnistunut äänimaailma. Mitä meille jää käteen?

Vanha pleikka2peli joka on jotenkuten käännetty pc:eelle. Kontrollien opetteluun meni tovi, ne vielä menettelevät jäätyään selkäytimeen, mutta mikä p**un pakollisuus näissä vanhoissa konsolikäännöksissä on ollut jättää ne tallennuspisteet. Tämä kyseinen peli ei ole niin hirmu vaikea tapaus etteikö jo toisella yrittämällä pääse vähän hankalampaakin kohtaa läpi. Ne tallennuspisteet vain saavat jostakin syystä minut raivon valtaan!!!

Entä sitten itse peli? huido miekalla, tapparalla, kynsillä ja tapettuasi juo uhriesi veri. Paljon muuta sinun ei tarvi tehdä. Toiminnan sivussa rullaa jonkinlainen klassinen yksinäinen kostajajuoni ja sitä rataa. Juotuasi tarpeeksi verta energiapalkki nousee pykälän ylöspäin ja pomoivihulaisilta saat uuden vampyyrikyvyn, toisin sanoen suoraviivaisuudessa on hieman ropen tapaista.

Veran juominen ei tapahdu perinteisellä hampaat uhrin niskasta sisälle vaan Kainilla on niin suuri imukyky että hän pystyy noin kahden metrin päästä imemään ihon ja jopa haarniskan läpi tuon punaisen elämän eliksiirin. Varokaa kaikki teinitytöt, kain on varsinainen fritsumestari. Tämä seikka jäi jostakin syystä hieman häiritsemään tai sitten olen katsonut liikaa hammerin tuotantoa enkä osaa hyväksyä uudenlaista verensiirtotapaa.

Graviikka ei ole enää nykystandartien mukaista, mutta riittää minulle. En ole nimittäin mikään silmäkarkkihifisteliä, pidän peleistä jos pidän niiden muun annin takia, kauneus on vain plussa kaiken päälle. Sen johdosta varmaan jaksan tahkota myös näitä "ikäloppuja" jotka eivät päädy enää niin monen pelaajan kovalevylle.

Yhteenveto:
Taistelu oli yksinkertaista ja toimivaa, pikku "aivopähkinät" ja vampyyrinkyvyt toivat hieman vahtelua rymistelyn keskelle. Aihepiiri kiinnostaa aina ja tunnelma kohdilaan, äänet olivat jopa paremmat kuin joissakin nykypeleissä. Kainin maailma uskottavasti toteutettu. Näistä positiivisista seikoista huolimatta peli itse oli niin kevyttä kamaa että tuskin minä enää tätä toista kertaa pelaan.

Tämä olikin jo kolmas lyhyen ajan sisällä pelaamani vanhempi verenimupeli ja vielä olisi muutama koristamassa kovalevyä... hmm ehkä pelaan seuraavaksi jotain ihan muuta...

Hyvää:
äänimaailma
Kain
uskottava ympäristö

Huonoa:
tallennus
liian suoraviivaínen
todella iso miinus pelin kaatuilusta

Yleisarvosana:
6/10 sääli sillä peli olisi kunnolla toimiessaan ansainnut enemmän pisteitä (asteikolla 1-10)

kirjoittamani arvostelu perustuu omaan mielipiteeseeni, ja kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand
« Uudemmat - Vanhemmat »