IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Ruoka ja juoma
Perustettu
9.2.2005
Tilastot
Käyntejä: 1614 (1.7.2008 alkaen)
Koko
29 jäsentä
Tyttöjä: 4 (14 %)
Poikia: 25 (86 %)
Keski-ikä
36,1 vuotta
Otos: 15 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 32,4 vuotta
Poikien keski-ikä: 36,3 vuotta
Ylläpitäjä
vapahtaja

Jäsenet (29)

-DeusExMachina-after_nightNetteAND-chijin__jonskikunnon_CebabRäBiTTi^OdeqimasirettepAinozjefesfrufflesbirdie1jutski
« Uudemmat - Vanhemmat »

johannnae[Ei aihetta]Luonut: johannnaeLauantai 21.08.2010 14:43

hapaneero xdxdxdxdxdxdxxxxx maailman seksikkäin chilikastike

tunerUusi satsiLuonut: tunerSunnuntai 22.11.2009 23:31

Habanerosörsseliä nimittäin:Tein tällä kertaa tupla-annoksen, sillä osa puskissa roikkuvista habaneroista alkoi mennä ylikypsiksi. Vieläkin niitä on jäljellä kolmatta kymmentä. Täytyy varmaan keksiä jotain muita käyttötapoja kuten kuivaaminen ja ehkä pakastaminen? Vai voisikohan niistä tehdä cheddarilla täytettyjä habaneroja ;)

Täytyy varmaan ottaa toimistolle yksi purkki, sillä tän kertainen satsi on hieman ärjympää, enkä varmaan saa noita järjellisessä ajassa itse käytettyä.

tunerSieraimia poltteleeLuonut: tunerLauantai 19.09.2009 18:43

Väsäilen habanerosörsseliä. Saa nähdä minkälaista syntyy.

Resepti on jokseenkin tuollanen: http://www.seriouseats.com/recipes/2009/08/serious-salsa-habanero-hot-sauce-spicy-recipe.html

Edit: Oikein maukasta tuli. Tulisuuden aste on syömäkelpoinen. Silmät ei pulpahda silmäkuopista mutta kyllä hien saa pintaan.
Enpä oikein ole blogaillut rehujen kasvatuksesta mitään sitten kevään. Noh todettakoot tähän että avomaalla ei kasva juuri muu kuin basilika. Pari pihalla olevaa chiliä on edelleen saman kokoisia kuin keväällä. Tomaatit voivat vähän paremmin, mutta ovat silti pieniä eivätkä ehdi kypsyä. Tarvitaan siis kasvihuone...

Ikunalla olevat habanerot sentään ovat kasvaneet komeiksi ja hedelmää tulee! Olkkarissa on toinen samanlainen puska ja siinä on vielä vähän enemmän palkoja. Kelasin että voisi tehdä tulista maustekastiketta, kuivata noita ja laittaa vaikka pari palkoa koskispulloon. Pitäisikö kastikkeeseen laittaa siemenet mukaan vai ottaa ne pois?

Basilikaa on tosiaan pihalla ja keittiön ikkunalaudalla niin paljon ettei sitä ehdi edes käyttää.

JyrpÄ[Ei aihetta]Luonut: JyrpÄPerjantai 28.08.2009 23:51

ah nam habaneroo tyhjään vatsaa koulus :D

(maailman kolmanneks tulisin chili)

RooBe sanoo:
itseasias habanero o toisiks tulisin
se o chili tulisuus asteikol 10 +


FryGuyTulipahan kokeiltua :)Luonut: FryGuyTiistai 24.06.2008 17:50

Ensimmäistä kertaa tuli sitten tehtyä pastaa, jonka kastikkeeseen käytin habaneroa. Kyseisen habaneron lajia koitan vielä metsästää, mutta laitoin kokeilumielessä vähän siemeniä itämään jos vaikka joku päivä olis aivan omia.

Löysin kaksi lajiketta, joista Red habanero on kaikkien kuvien puolesta lähimpänä tätä, mutta myös tekstejä, videon sekä huhuja että kyseessä olisi Red Savina Habanero, joka kantoi maailman tulisimman chilin titteliä vuoteen 2006 asti jolloin Naga Morich ohitti sen.

Maistoinko suoraan tuoretta habaneroa? Tottakai, pitihän sekin kokea. Tosin en youtube-videoiden opin mukaisesti syönyt koko hedelmää, koska ostamani punaiset olivat sen verran kookkaita. Pienestä viipaleesta voin sen verran sanoa, että odotin pahempaa. Kyllähän Jalapeno ja muut tavalliset Chilit jäävät heti jalkoihin, mutta hyvin sopi ruuanlaittoon.

TOP 7
# 11+ Naga Morich (Capsicum chinense)
# 10(+) Habanero (Capsicum chinense)
# 9 Tabasco-chili (Capsicum frutescens)
# 8 Cayenne (Capsicum annuum)
# 7 Serrano, Chile de Arbol (Capsicum annuum)
# 6 Yellow Wax, Serrano (Capsicum annuum)
# 5 Jalapeño (Capsicum annuum)

Ja ihan btw, että kun chilin on silpunnut niin suosittelen (ja varmasti moni muukin fiksumpi) että kädet pesee hyvin eikä pelkästään pyyhi jos tarkoituksena on ESIM. pyyhkäistä silmää tai nenää!

Terveisin,
"Ensi kerralla paljon fiksumpi"


EDIT: Kyllä se aika vahvasti siltä näyttää että kyseessä on tuo maailman tilaston kakkonen Red Savina Habanero vaikka tarkkaa varmistusta ei taida mistään löytyä. Red Habanero on liian sileä ja pieni. Silppusin loput viipaleiksi ja laiton pakkaseen säilöön; kättä kirvelee ja polttelee aivan älyttömästi tuon operaation jälkeen. Kädet on tullu pestyä 3 kertaa ja kerran saippualla. Vieläkään, eli noin 7 tuntia silppuamisen jälkeen en suosittele koskemaan silmään, nenään, niskaan tai mihinkään herkempään ihoon.

Terveisin,
"Ensi kerralla todella paljon fiksumpi"
« Uudemmat - Vanhemmat »