IRC-Galleria

SaiPan veräjänsuulla on mielenkiintoinen kilpailutilanne. Kolme lähes tasavahvaa maalivahtia kamppailevat peliajasta keltapaitojen maalinsuulla kauden alussa. Harjoitusotteluissa veskarit ovat pelanneet vuorotellen ja heistä vakuuttavimmin jo viime kaudella parissa ottelussa keltapaitaisten maalinsuulla esiintynyt Iiro Tarkki. Päätökset kahdesta SM-liigan aloittavasta maalivahdista tehdään SaiPan palattua Ruotsin harjoituskiertueelta.

SaPKossa viime kaudella ykkösvahtina hienosti taistellut Tarkki pääsi haistelemaan liigaympyröitä kahden ottelun verran ja valmennus vakuuttui siinä määrin, että hänet nähdään SaiPan maalinsuulla kahden seuraavan kauden ajan. Nyt nuoremmalla Tarkilla on mainio tilaisuus ottaa jopa ykkösmaalivahdin paikka ja aiheellisia kehuja on sadellut harjoituspelien loistavien otteiden johdosta,Iiro Tarkki on loistanut syksyn harjoitusotteluissa.

Kokeneempaa osastoa suhteellisen nuoresta iästään huolimatta edustaa Ruotsista paluun liigaan tekevä Joni Puurula. Ykkösvahdiksi kaavailtu Puurula ei ole täysin vakuuttanut pelaamissaan harjoituspeleissä ja torjuntatyösketenly on ollut epävarman oloista. Valmentaja Mälkiän kirjoissa aiemmat meriitit eivät varmasti paina pelaavia vahteja valittaessa ja Puurula saattaakin pahimmassa tapauksessa löytää itsensä katsomosta, jos otteet eivät valmennusta miellytä. Ruotsin ja Venäjän liigat nähneen Puurulan kokemusta SaiPa pitkän kauden aikana kaipaisi, joten olisi suotavaa, että kulttimaineeseen HPK:ssa pelatessaan noussut Puurula pystyisi nostamaan tasoaan nyt nähdystä tosipelien koittaessa.

Puurulan ja Tarkin haastaa tiukasti peliajasta SaiPassa jatkava oma kasvatti Ville Hostikka, joka esitti lupaavia otteita viime kauden lopulla saadessaan peliaikaa. Hostikka pääsi tolppien väliin kuudessa ottelussa, joissa kirjattiin torjuntaprosentiksi 95,2 ja kaksi nollapeliä. Philadelphia Flyersin varaus sai pelata ottelunsa paineettomasti joukkueensa menetettyä mahdollisuudet pudotuspeleihin, mutta suorituksen arvoa se ei silti vähennä pätkääkään.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.