IRC-Galleria

^Beldin

^Beldin

http://www.facebook.com/profile.php?id=1062251048

Blogi

« Uudemmat - Vanhemmat »
(Jos on, niin sitten minäkin olen pikkutyttö..)

Oikein käytettynä julkinen nettipäiväkirja voi olla hyödyllinen ja hauska, niin kirjoittajalle kuin lukijoillekin. Mikä sitten on oikea käyttötapa?

Blogien käyttäjät tuntuvat usein luulevan, että sinne pitää kirjoittaa joka ikinen yksityiskohta päivän tapahtumista. Nämä "Iih, mun kisu kävi pissillä!" tai "Mulla oli hikka viis minuuttii!" -jutut eivät kiinnosta oikeasti ketään.

Yksityiskohtaisten tapahtumakuvausten sijaan blogeista lukisi mieluummin sen, mitä liikkuu kirjoittajan korvien välissä. Ajatuksia, mielipiteitä, uusia näkökulmia - olipa kirjoituksen pohjana sitten omaa kotia tai koko maailmaa koskeva, pieni tai iso asia.

Toiseksi ohjenuoraksi toivoisin bloggaajien sisäistävän seuraavan lauseen; jos ei ole mitään kirjoitettavaa, älä kirjoita mitään. Varsin suurella osalla bloggaajista tulee ennen pitkää eteen päivä, tai kokonainen viikko, jolloin ei tunnu tapahtuvan mitään mielenkiintoista, ja seurauksena nähdään jokapäiväisiä "Onpas tylsää, kun mitään ei tapahdu." -entryjä. Nämä kiinnostavat vielä vähemmän kuin pissillä käyvä kisu.

Miksi minä sitten kirjoitan tänne? Syy on yksinkertainen; haluan tämän avautumiseni kantautuvan kaikkien blogiinsekaantujien eteen, ja levittävän suunnatonta vihaa ja suuttumusta blogejaan väärin käyttäviä kohtaan! (Asioiden kärjistäminen on kaiken A ja O, uskokaa tai älkää.)

Ja missä muuten olikaan se blogien hyöty? Voin mainita lukijoille tulevaksi hyödyksi hyvien kirjoitusten viihdearvon, ja kirjoittava osapuoli taas voi hyvinkin pyrkiä kehittämään omaa kirjoitustaitoaan. Omien ajatusten muuttaminen tekstiksi ei ole helppoa, vaan aivan hiivatin vaikeaa. Varsinkin, jos tekstistä haluaa helppolukuista (kielioppi, välimerkit) ja kiinnostavaa (ihan kuin nämä ketään kiinnostaisivat?).


(PS: Alkurynnistyksen perusteella taso näissä galtsupäiväkirjoissa on kyllä suoraan sanoen toivottoman surkea. Ei voi kuin toivoa että käyttäjät viisastuvat - edes hiukan.)
« Uudemmat - Vanhemmat »