IRC-Galleria

Kuinka onnellinen olet? -testiTorstai 07.06.2007 03:51

Onnellisuutta piirtävällä janalla Sinä olet lähempänä masentuneisuutta. Mitä lähempänä nollaa pistettä olet, sitä taipuvaisempi olet pessimismiin ja tyytymättömyyteen. Tunnet usein eläväsi ristiriidassa oman ympäristösi kanssa. Tämä testi ei kuitenkaan mittaa kliinistä masennusta - vain ihmisen käsitystä omasta onnellisuudestaan.

Mitä lähempänä nollaa olet, sitä vähemmän löydät elämästäsi ilonaiheita. Ja sitä suurempi syy sinulla on miettiä, mitä voisit elämässäsi muuttaa niin, että saisit siltä enemmän!

Itseluottamuksesi on myös keskimääräistä alhaisempi, saatat ajatella olevasi tahdoton pelinappula kohtalon käsissä ja alistut. Alhaiset pistemäärät merkitsevät usein myös taipumusta psykosomaattisiin sairauksiin.

Suunnaton onnen tunne ei kuitenkaan ole se, mitä testissä - tai elämässä - tavoitellaan. Mitä lähempänä 15:ttä pistettä olet, sitä tasapainoisempana voit itseäsi pitää. Suurin osa ihmisistä on sitä mieltä, että äärimmäinen herkkätunteisuus aiheuttaa yleensä mielipahaa ja ahdistusta.

Jos olet itseesi ja elämääsi tyytyväinen, vaikka testitulos väittää muuta, viittaa sille kintaalla ja jatka elämää juuri sellaisena kuin olet. Makuasioistahan tässäkin on kysymys, eikä Sinun elämääsi voi elää kukaan muu kuin Sinä. Muista kuitenkin, että ihmisenäkin voi kehittyä, ja asenteitaan voi - tarpeeksi halutessaan - muuttaa

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.