IRC-Galleria

^pauGGu

^pauGGu

ihastui tänäääään

vähä ongelmajäte luvista =DMaanantai 19.05.2008 15:24

Sekajätteet, hyötyjätteet, ongelmajätteet ja erityisjätteet on kerättävä ja pidettävä toisistaan erillään jätehuollon kaikissa vaiheissa ja toimitettava asianmukaisiin vastaanotto- ja käsittelypaikkoihin.
Erilaatuiset ongelmajätteet on kerättävä ja pidettävä erillään toisistaan ja muista jätteistä.


22 §
Muiden kuin asuinkiinteistöjen ongelmajätteet on toimitettava asianmukaisen luvan omaavaan käsittelypaikkaan tai kunnan suostumuksella kunnan järjestämään keräyspaikkaan säännöllisesti, vähintään kerran vuodessa. Ongelmajätteistä on pidettävä kirjaa, josta käy ilmi niiden määrä, laatu ja se mihin jäte on kuljetettu. Tiedot on säilytettävä kolme vuotta ja pyydettäessä esitettävä jätehuoltoa valvovalle viranomaiselle.

23 §
Öljynerotuskaivoja saa tyhjentää vain asianmukaiset luvat omaava toiminnanharjoittaja. Tyhjentämisajoista ja paikoista, jonne kaivoista kerätyt jätteet on toimitettu on pidettävä kirjaa.

24 §
Nestemäiset ongelmajätteet on säilytettävä tiiviisti suljetuissa, tiivispohjaiselle reunakorokkein varustetulle alustalle sijoitetuissa kullekin jätelajikkeelle varatuissa merkityissä astioissa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.