IRC-Galleria

Oppilaita on jäänyt kotiin Iisalmen lyseosta tänään koulu-uhkauksen takia. Oppilaiden keskuudessa levisi viikonloppuna huhu, jonka mukaan internetin IRC-Galleriassa on "tappolista", jolla uhataan tiettyjen lyseon opiskelijoiden henkeä.

Uhkauksesta kerrottiin välittömästi poliisille. Poliisi on juossut huhun perässä sunnuntai-illasta saakka ja kuullut useita nuoria. Internetissä julkaistua listaa tai todisteita siitä ei ole löytynyt.

– Kukaan ei ole nähnyt listaa, mutta on vain kertonut kuulleensa siitä kaveriltaan. Tämä näyttäisi olevan vain huhua, joka on lähtenyt kiertämään otollisessa maaperässä, rikosylikomisario Seppo Ryhänen kertoo.

Myöskään huhun aloittajaa ei ole saatu selville.

Koska todellisesta uhasta ei ollut näyttöä, koulupäivä aloitettiin normaalisti. Poliisi oli aamulla paikalla rauhoittamassa läsnäolollaan tilannetta. Myös ylioppilaskirjoitusten viimeinen koepäivä järjestettiin normaalisti.

Rehtori Pasi Tolonen ymmärtää, jos oppilaat kokevat tilanteen pelottavaksi. Vanhemmat ovat olleet asiasta häneen runsaasti yhteydessä. Tolonen on neuvonut, että pelkotilassa ei tarvitse tulla kouluun.

Koulun kotisivuilla toivotaan, että huhusta jotain tietävät ottavat yhteyttä rehtoriin (040-830 4368) tai poliisiin (071 8755 068).

Lyseon huhuttu uhkaus on heijastunut levottomuutena myös muihin Iisalmen kouluihin.

Kaupunki järjestää huomenna tiistaina kokouksen koulujen edustajien, oppilashuollon, polisiin ja muiden yhteistyötahojen kanssa tilanteesta. Kokouksessa vaihdetaan tietoja tapahtumista ja mietitään yhdessä toimenpiteitä tilanteen rauhoittamiseksi ja perättömien huhujen kumoamiseksi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.