IRC-Galleria

`Nenne

`Nenne

Onko sulla pokkaa?

Uusimmat blogimerkinnät

Hevostallinetistä nimimerkin "Ziisus!" kirjoittama teksti kuvaa hyvin millaisia ovat puskaratsastajat...

"Puskaratsastaja ei ole luokiteltu, mutta tulee hevosen kanssa toimeen paikassa kuin paikassa. Missä ei tule, sinne maalaisjärki neuvoo olla menemättä.

Puskakaverimme pitää eläimestä hyvää huolta, eikä ainakaan riko sitä vain sen takia että on kiva hyppiä kun sitä on jo koulutunneilla harjoiteltu.

Ei mennä sivuaskelia, tahdinmukaisuus on mitä on. Ravi on ravia, ei koottua, ei lisättyä. Ja ei oikeastaan hajuakaan paljon niitä tahteja on.

Hevonen kääntyy puskaratsastajalla, mutta kuka tietää onko se täyskäännös vai voltti. Saattaapa hepo kahmaista siinä kesken kaiken tukun heinää pientareelta.

Hevonen väistelee ratsastajan puolesta pohkeita, jos on tarpeen. Avo- ja sulkutaivutuksien sijaan molemmat -hevonen ja puskaratsastaja- taivuttelevat miten parhaalta tuntuu. Eikä ole harmainta hajuakaan mitä se tarkoittaa.

Piaffe sujuu vain hevoselta, puskaratsastaja luulee sitä laulajaksi kun kysytään.

Puskaratsastajan piruetti tehdään vessassa, ei hevosen kanssa.

Mutta aina mennään minne halutaan, vaikka sitten reittiä joutuisi pohtimaan.

Lenkin jälkeen hevonen on tyytyväinen ja hoidettu. Ruokaakin osataan laittaa ja paskaa mättää talikolla. Satulakin osataan rasvata ja käytetään kaviokoukkua. Harja on tullut puskaratsastajalle tutuksi jo kotona. Tyyli on vapaa.

Hevosella on puskaratsastajaa ikävä."


Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.