IRC-Galleria

..Voikko-poni katosi mystisesti Porissa
13.08.2008 14:55, päivitetty 13.08. 18:28

Ratsastuskoulun poni katosi viime viikon tiistaina jälkiä jättämättä Porin Ahlaisista. Siitä ei ole tehty katoamisen jälkeen yhtään havaintoa.

Viimeisen kerran Voikko-poni nähtiin laitumella suomenhevosen kanssa. Hevonen ilmeisesti karkasi, ja se juoksi vauhkona ympäri kyliä. Hevonen saatiin kiinni, mutta poni oli kadonnut jäljettömiin.

Ratsastuskoulu Kyläkorven johtaja Anna Kyläkorpi pitää mahdollisena, että poni on varastettu.

- Se selittäisi hevosen vauhkoontumisenkin. Laumaeläin on voinut järkyttyä pahasti, jos sen toveri on viety pois, Kyläkorpi sanoo.

- Voikko on vielä niin kiltti, että se kävelee porkkanan perässä tuntemattomienkin mukana. Se mahtuu helposti isoon pakettiautoon.

Mahdollisen ponivarkauden motiivit ovat epäselvät. Kyläkorven mukaan Voikko on niin helposti tunnistettava, että kiinnijäämisen riski olisi ainakin Suomessa suuri. Katoamisesta on ilmoitettu myös tullilaitokselle, eikä ponia saa salakuljetettua helposti valtionrajan yli.

Ponia oli pidetty jo edellisviikolla laitumella, joka näkyy hyvin tielle asti.

Kahdeksanvuotias Voikko-poni on kermanvärinen. Sillä on valkoiset jouhet, pitkä häntä ja harja.


Porissa kadonnut poni löytyi kuolleena ojasta
21.08.2008 15:22

Pari viikkoa sitten Porin Ahlaisissa kadonnut poni on löytynyt kuolleena. Ponin ruumis virui ojassa muutaman kilometrin päässä laitumelta, jolta se katosi.

Ponia epäiltiin löytämiseensä asti varastetuksi, koska sitä ei löydetty etsinnöistä huolimatta. Poni oli ilmeisesti karannut samalla laitumella olleen suomenhevosen kanssa. Vauhkona juoksennellut hevonen löydettiin ja palautettiin aitaukseen samana päivänä.

Eläimet olivat todennäköisesti paenneet, koska ne pelästyivät jotain.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.