IRC-Galleria

SANNA-SUOMI-SANNA SANAKIRJA Torstai 01.10.2009 19:02

Tuottaako sannan ymmärtäminen vaikeuksia? Ei hätää! Et ole enää ongelmasi kanssa yksin, sillä tarjoamme käyttöösi laadukkaita käänöspalveluja helpottamaan jokapäivästä kanssakäymistäsi sannaksi. Sanakirjan laatija on elänyt pitkään sanna kielisessä kulttuurissa ja tuntee kielen monimutkaisimmatkin rakenteet, joten voitte huoletta luottaa palven ajankohtaisuuteen. Niin kuin Sanna ei sitä luultavasti sanoisi: Koska olet sen arvoinen.

Tavallisimpia fraaseja:
oppallaa! => 1. oho, se kaatu. 2. kappas, rikoimpa tuossa taas toisten ominaisuutta. 3. hups, nyt sitä sokeria on sitten kaikkialla.
oottakkee! => odottakaa! (sana lienee korealaista alkuperää, mutta on jo vakiintunut ilmaus sannassa)
heittää hiiltä => menettää hermot
suolasukkainen => mustasukkainen
yllätysreissu => äkkilähtö
hönkäillä Stokan ees ja aatella et vau, Hesa => tuntematon merkitys

Luodessamme silmäyksen sannakulttuuriin voimme hyvin nopeasti havaita, ettei maantiedon tuntemuksella ole länsimaalaisen ajattelun tavoin vakiintunutta jalansijaa. Teoriaa raotetaan seuraavassa muutaman havainnollistavan esimerkin kautta: (HUOM! Käytetty materiaali saattaa järkyttää heikkohermoisempia lukijoitamme)

ESIMERKKI 1
Sanna sanoo: "Luulin yläasteelle saakka, että Hollanti ja Alankomaa ovat eri maita. Hollanti on siinä Ranskan kupeessa ja siellä kasvaa tulppaaneja, kun taas Alankomaat on rannikolla ja siellä on ne huumeet."

ESIMERKKI 2:
Tämä surullisen kuuluisa tapaus sattui allekirjoittaneen ja Sannan ollessan Jyväskyläläisessä sisustusliikkeessä. Sanna löytää alennuskorista sievän Eiffel-torni aiheisen sisustustaulun ja ajattelee tekevänsä pienen sijoituksen huoneensa piristykseksi. Perinteisesti Sanna suosii henkeen ja vereen Lontoo-teemaa, joten mietin mielessäni hieman kummeksuen mistä moinen käänne, mutta en viitsi takertua asiaan. Liikkeen sisällä Sanna näkee samalla Eiffel-tornilla varustetun kalenterin, ja kiljahtaa ihastuksissan. Mennessään lähemmäksi hän alkaa kuitenkin ihmeissään vertailla kädessään olevan pikkutaulua kalenterin kuvaan ja sen yläpuolella lukevaan "Paris" tekstiin. Sivullinen ei ehkä olisi rekisteröinyt tarinan likaisinta osuutta, mutta itse erotan vaivoin sanat: "Ei voi olla totta!" Sannan siirtyessä nopeasti viemään taulua takaisin alekoriin vahvistuvat kauheat epäilykseni, että kaksi kaupunkia taisi mennä siinä vähän sekaisin keskenään.... Toisaalta taas asian voi nähdä siinä mielessä positiivisenä, että lähdettäessä viimein yhteiselle Lontoon matkalle Sanna ei turhaan käytä energiaansa Eiffel-tornin etsimiseen.

Sannan lyhyen oppimäärän ensimmäinen istunto on päättynyt.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.