IRC-Galleria

ÄÄF

ÄÄF

ÄÄF ÄÄF ÄÄÄF !

327.Maanantai 31.03.2008 20:23

Muumit ovat kummallisia virtahepo/lumipallo-olioita. Muumit kuuluvat tylppäkuonoisten heimoon, joka on yksi kuonoisten alalajeista. Huolimatta heidän alastomuudestaan, heillä ei tarkkasilmäisimpienkään mielestä vaikuttaisi olevan peräreikää ja seksuaalielimiä, joka onkin hämmentävää, ottaen huomioon muumien suuren kiinnostuksen syömiseen.

Muumien ehdoton päähenkilö on Muumipeikko. Hänen paras ystävänsä on asuntoveroa teltassa pakoileva hamppuveikko Nuuska Muikkunen. Muumipeikon kavereihin kuuluu myös Niiskuneiti, joka on pyöreästä muodostaan ja punk-henkisestä pelkkä otsatukka -kampauksestaan huolimatta vaikuttaa ainoalta oikeasti hemaisevalta neidolta muumien keskuudessa.

Muumipeikko karkaa toisinaan Inuyasha-sarjaan, jossa hän yleensä syö puun takana pannukakkua.

Muumipeikon isä, Muumipappa, on wannabe-kirjailija, jolla on tapana käyttää muka-tyylikästä silinterihattua ja lueskella sanomalehteä Muumimamman hoitaessa kotia, tarjoilua, lapsia ja puutarhaa - käytännössä kaikkea.

Säännöllisesti kaljuksi itsensä ajeleva Mamma noudattaa muiden muumien tapaan tiukkaa - tai pikemmin niukkaa - pukeutumistapaa; vähintään puolialaston. Muumimamman pukeutuessa päivittäin pelkkään esirippuun, Muumipapan tyytyessä pelkkään hattuunsa ja Muumipeikon kulkiessa ilkialastomana monet katsojat ovat pähkäilleet, miksi he yleensä käyttävät uima-asuja käydessään Muumilaakson ainoalla rannalla.
Muumimamma ei paistanut pannukakkua aamiaiseksi, joten Pikku Myy täytti posteljoonimonttunsa, minkä jälkeen talon ympärillä onkin riittänyt hääräilijöitä.
Muumimamma ei paistanut pannukakkua aamiaiseksi, joten Pikku Myy täytti posteljoonimonttunsa, minkä jälkeen talon ympärillä onkin riittänyt hääräilijöitä.

Muumiperheeseen myös lukeutuva Pikku Myy on vanhempiensa heitteillejättämä pikkurikollinen. Kauhukakara, joka pummaa muumeilta ruoat ja katon päänsä päälle, ja joka hoitelee vastineeksi Muumitaloon eksyvät posteljoonit. Koska Myy tulee varashälyttimenä huomattavan kalliiksi, Muumit ovat kokeilleet muun muassa lihansyöjäkasveja, tiikereitä ja merenpinnan nostoa, mutta tästä (ja Myystä) huolimatta heidän portailleen hortoilee jos jonkinlaista taapertajaa.

Nipsu taas on pelokas, mutta ahne tyyppi – johtunee mömmöjen liiallisesta käytöstä ja varhaislapsuudessa koetusta alemmuudentunteesta, joka on synnyttänyt katkeruutta. Myytyään äitinsä eniten tarjoavalle Nipsu päätyi Muumien loiseläjäksi, ja onkin elellyt leveästi heidän kustannuksellaan siitä lähtien. Nipsulla on kuitenkin myös oma asunto, jonkinlaisessa maakuopassa sijaitseva parakki, jossa ei kuitenkaan ole muita huonekaluja, kuin sänky. Tästä päätellen Nipsu tuo kaikki (kuvitellut) naisystävänsä tänne.

Niisku on edellä mainitun Niiskuneidin veli, joka esiintyy ainoastaan japanilaisessa kaanonissa. Hahmon etninen tausta näkyy, sillä hän on silmälasipäinen nörtti, joka kuvittelee rakentavansa ilma-aluksen.

Vastuuntuntoinen ei ole sopiva sana kuvaamaan Muumilaakson asukkaita. Töissä ei käy juuri kukaan, ja oppi- ja ase-velvollisuudesta ei laaksossa ole kuultukaan. Muumifanit ovatkin miettineet, mistä Muumiperhe ja muut hahmot saavat varansa suhteellisen porvarilliseen elämäntapaansa. Tällä hetkellä pidetään Muumiperheen todennäköisimpinä rahasampoina Muumipapan kirjailijatukea, Museoviraston Muumitalosta jakamaa tukea ja/tai suurta perintöä. Kaikki rahaan liittyvät asiat kuitenkin kyseenalaistaa Muumipapan rahafobia, joka paljastui hänen tätinsä vieraillessa rahojensa kanssa hänen tykönään.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.