IRC-Galleria

Äärirasia

Äärirasia

joku wilho

Musiikkia kuunneltuaPerjantai 23.10.2009 08:52

Tänä päivänä kuunneltua.

Autechre - Incunabula / Tri Repetae

Autechre on hyvää elektronista musiikkia, huomasin että tykkäilen ehkä enemmän heidän varhaisesta tuotannostaan kuin myöhemmistä kokeellisista levyistä. Näitä on keveämpi kuunnella. Näissä varhaisemmissa levyissä on myös pientä elekro-fiilistä, varsinkin incunabulassa. Tri Repetae on jo huomattava askel kokeellisempaan suuntaan kyllä, rytmeistä on tullut tiiviimpiä, nopeampia, mutta eivät ne ole lähelläkään LP5:sta alkavaa kaoottisen järjestäytynyttä päräyttelyä. Merkittäviä tapauksia nämä levyt ovat, persoonallista jälkeä.

Wrnlrd - Cperadt

Aikas mainiota black metalia Amerikan Arlingtonista. Lyhyitä kappaleita, aika lailla yhtäläisiä toistensa kanssa. Perinteisesti detaljit ovat yleensä peittyneet särökitaroiden alle, muutamia yksityiskohtia lukuunottamatta. Välillä tuntuu siltä kuin tyyppi soittaisi montaa kappaletta yhtä aikaa päällekkäin. Tunnelma on painostava, myrskyisä. Ei aivan perinteisintä BM:ää kuitenkaan, aikaslailla crust-vaikutteita kuulen tässä. Punk/doom-fiilistä. Levyn edetessä kappaleet saavat enemmän sävyjä. Ei nyt mikään suosikkini BM-levyistä kuitenkaan.

Paysage D'Hiver - Demonauha vuodelta 2000

Huh, tämä on kyllä aina vaikuttavaa materiaalia. Saan tästä musiikista sellaiset fiilikset että tämä on hyvin henkilökohtaista musiikkia, kamaa jonka tekemiseen ei ole teoriaa olemassa. Ei tämä ole musiikkia jota haluaisin kuunnella joka päivä, tämä on jotain mikä vaatii oman hetkensä hyvin vahvasti. Parantavat fiilikset tästä tulee, tummaa ei tunnu, vaikka vihlookin.

Art Blakey & The Jazz Messengers - Mosaic
Haa, svengaa kuin joku eläin. Hienoa jatsia 60-luvun alkupuolelta. Ensimmäinen kappale sisältää niin hienon rumpusoolon että sen kautta tajusin rumpujen soittamisen olevan parhaillaan todellakin melodista. On aivan kuin Blakey heittäisi nuotteja ilmaan rumputikuillaan. Hyvin miellyttävää kuunneltavaa tämä, siistillä tavalla urbaania. Kaupunki saa aivan uuden fiiliksen kun tätä soittaa luureista ja katsoo aamuvarhaisella kadulla kulkevia ihmisiä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.