IRC-Galleria

[Ei aihetta]Perjantai 28.03.2008 04:27



Rotumääritelmä:


Suomenkalpeeari
(Paleface of Finland)
Alkuperämaa: Suomi



FCI
Ryhmä: 11 (Jonninjoutavat- ja tarpeettomat julkisuuteen pyrkivät)
FCI:n numero 666A (IsoA)
Hyväksytty FCI 9.3.2007
SKL-FKK hakee epätoivoisesti hyväksyntää



Yleisvaikutelma

Itseään täynnä oleva, aneemisen oloinen, tahtoo teinipinppiä-tyylinen. Koiranpentumaisen katseen alla piilee vaikea luonne ja tunnetusti pienikin määrä menestystä ja televisioaikaa sekoittaa tarun ja todellisuuden. Kimeän äänen omaavana sopii hyvin mm. sumusireeniksi tai vappupilliksi. Pieniä ulkonäöllisiä puutteita tai suunnatonta rumuutta ei lasketa virheiksi.

Ominaispiirteet

Verraton sumusireeni ja huomionherättäjä. Voimakkaan "määää" äänen ansiosta käytetään usein myös televisiomaskotteina. Tunnetusti raiskaa Metal -musiikkia vääränlaisella äänenkäytöllä (Iron Maiden) sekä plagitaatioilla saa helposti kotimaiset artistit 6 sylen syvyyteen. (Kirka) Kaikenkaikkiaan käytökseltään raivostuttava ja lapsellinen, sopii hyvin karaoketähdeksi.

Pää

Pää suhteettoman suuri keskivartaloon nähden, kopeakatseinen ja kalpea. Hattua pidettävä usein myös sisällä pienestä aivokapasiteetista aiheutuvan tyhjän tilan paleltumavaarojen vuoksi. Uroksilla päässä karvaa enemmän kuin useimmilla naarailla.

Silmät

Silmissä havaittavissa aikuisiälläkin pentumaisia piirteitä. Katseesta loistaa tyhjyys ja ymmärtämättömyys. Silmät siniharmaat ja maltillisesti karsastavat. Merkittävästikään kieroja silmiä ei lasketa virheeksi. Älykäs katse on poikkeuksetta vakava virhe.

Korvat

Rodulle tyypillisesti korvat ovat usein piilossa. Esilläollessa hiukan höröt, tavallisesti vasen höröttää hiukan enemmän kuin oikea. Suurikokoisuuten nähden lihaksettomat ja hiukan takaraivon puolella mediaanista.

Purenta

Usein pitää hampaa poissa näkyvistä, mutta silloinkin havaittavissa lievähköä yläpurentaa, joka ilmenee kasvojen alaosan nököttämisenä. Suun avatessa havaittavissa sammalta, ja siksi suun avaaminen julkisissa paikoissa luetaan vakavaksi virheeksi, josta on haittaa jos rotua käytetään esimerkiksi televisiomaskottina.

Kaula

Sileä ja hontelo. Satunnaisesti havaittavissa sosiaaliluokalle tyypillisiä imujälkiä. Sileän ja hontelon kaulan ansiosta ääni säilyy kimeänä myös vanhemmalla iällä, joskin oletettavasti vaati poikkeuksetta kastraation.

Eturaajat

Esiintyessä soolotaukoina roikkuvat tyhjänpäiväisesti sivuilla. Joskus hapuilevat kuin kiellettyä hedelmää tavoitelle, tyhjänpäiväisesti ja tarkoituksettomasti. Nostaa raajat pystyyn herättääkseen julkista huomiota ja syntymälahjana osaa tehdä molemmilla eturaajoilla sarvimerkin. Osaamattomuus lasketaan vakavaksi virheeksi.

Runko

Hontelo ja rujo. Pyritään poikkeuksetta peittämään mahdollisuuksien mukaan vähintään juuttisäkillä tai vaattehilla. Leptosomimaiset yleispiirteet tasaohuen rakenteen vuoksi, odotettavissa silti vanhemmalla iällä keskiolutvatsaa. Lihaksikkuus on vakava virhe,

Takaraajat

Takaraajoista kaksi reunimmaista hontelo ja lihaksettomat. Vaikeasti pitää raajoja paikallaan, siksi usein hakee niille tukea kaiuttimista tai vastaavanlaisista korokkeista. Takaraajoista keskimmäinen syntyessä surkastunut, poikkeuksetta jo pentuiällä poistettu sumutorvimaisen äänen säilyttämiseksi. Aikuisiällä kolmas takaraaja tulkitaan virheeksi.

Käpälät

Hontelomaiset, usein perusasennoltaan ilmeettömät. Tavallisesti yrittää saada hyväksyntää itsetuntoa ja habitusta väkevöittävällä sarvimerkillä.

Häntä

Yleensä hännätön. Takapuolelta roikkuvaa "bull shit" -pökäleilmiötä ei tule sekoittaa häntään.

Liikkeet

Epävarman hermostuneet ja vaivaantuneet. Synnynnäiset koordinaatiohäiriöt yleisiä. Etu ja takaraajat eivät sovussa keskenään, runsaan alkoholinkäytön vuoksi myös usein menettää tasapainon. Hyvinä hetkinä koordinaatio hallussa, jolloin selkeää ylimielistä liikehdintää havaittavissa. Televisiomaskoteilla, varsinkin varttuneemman katsojakunnan silmissä, käynti usein huvittavaa ja satunnaisesti raivoa nostattavaa.

Karvapeite

Kiinanharjakoiran tyyliin karvapeite usein ainoastaan päälaella. Siellä runsaammat uroksilla kuin naarailla. Satunnaisesti myös leukaperissä haituvia havaittavissa, sekä nenän alla maitopartamaisia merkkejä. Muualta feminiinisen karvaton, ja maskuliiniset karvat kuten rinta- tai pakarakarvat hylkäävä virhe.

Väri

Valkoinen: Kalpea ja kummitusmainen kokonaisolemus, herättää pahoinvointia sairaalloisen kokonaisvaikutelman vuoksi. Muunlaiset värit ja merkit eivät toivottavia.

Koko

Ego: 195-198 cm ja 96-98 kg.

Todellisuus: 165-168 cm ja 62-65 kg.

Virheet

Kaikki poikkeamat edellämainituista kohdista luetaan virheiksi suhteuttamatta virheen vakavuuteen.

HUOM. Uroksilla normaalisti kehittyneet ja laskeutuneet kivespussit luetaan vakaviksi virheiksi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.