IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

1.3.2010
Hyvä kotiväki!

Talvilomaviikko on oppilailla takana ja edessä kolme kevätkuukautta ennen kesälomaa. Kevätlukukauden kahden ensimmäisen kuukauden aikana oppilaiden käyttäytyminen ei todellakaan ole ollut hyvien käytöstapojen mukaista ja toivonkin, että kodeissa puututtaisiin asiaan.

Helmikuun alkupuolella kymmenkunta koulumme oppilasta, pääosin kahdeksannen luokan poikaa, päättivät jatkaa uuden vuoden ilottelua ja ampuivat ilotulitteita koulun pihalla. Raision poliisista saapui koululle Mika Saarinen puhuttelemaan pojat ja selvittämään yksityiskohtaisesti minkälaiseen rikokseen pojat olivat syyllistyneet. Rikosilmoitus jätettiin tällä kertaa tekemättä, mutta jos vastaavaa tapahtuu, toimenpiteet tulevat olemaan järeämpiä.

Tammikuussa koulun, poliisin, sosiaali- ja nuorisotoimen edustajat pitivät palaverin siitä, mitä maskulaisten nuorten maailmaan tällä hetkellä kuuluu. Tiiviimmän yhteistyön tavoitteena on tietojen välittäminen puolin ja toisin. Maskulainen nuoriso käyttäytyy erittäin huonosti valtatien ostoskeskuksessa ja aiheuttaa poliisille jatkuvasti työtä ilkivallallaan ja rötöstelyllään. Tammikuun palaverissa nousi esille myös se asia, että paikalliselle nuorisolle ei ole juuri mitään muuta kokoontumispaikkaa kuin em. ostoskeskus. Joko olisi kunnan aika palkata oma ”jalkautuva” nuorisotyöntekijä murrosikäisille nuorille ja näin kehittää nuorille järkevää, mielekästä tekemistä. Poliisiauto ilmestyy koulun pihalle siis säännöllisin väliajoin.

Opettajakunta käsitteli oppilaiden käyttäytymiseen liittyvää ”ryhtiliikettä” kokouksessaan ennen hiihtolomaa. Yhteistuumin päätimme ottaa järjestäjät uudelleen käyttöön, luokanvalvojantuokio pidetään vastedes joka maanantai ja pidemmille luokanvalvojantunneille varataan aikaa silloin tällöin. Näillä toimenpiteillä saadaan luokanvalvojan roolia vahvistettua ja voidaan tarttua nopeastikin esille nouseviin asioihin, ovat ne sitten ikäviä tai iloisia asioita.

Viestini lopuksi oletan, että kodeissa puhutaan nuorten kanssa siitä, miten toinen toistensa kunnioittaminen tarkoittaa, mitä aikuiseksi kasvaminen edellyttää ja mikä vastuu jokaisella nuorella on omasta kouluympäristöstään!

terveisin,
Katriina Sulonen
rehtori

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.