IRC-Galleria

AdiposiC

AdiposiC

HAHA MIKÄ PAIKKA :D

Uusimmat blogimerkinnät

Vaasa, kotikaupunkini<3Torstai 06.03.2008 16:18

Vaasa on käpykylä Peräjäämeren rannikolla Pohjanmaalla, joskin jälkimmäistä sijainnin määritelmää eivät paikkakuntalaiset itse ole vielä tunnustaneet. Paikka on Suomen kartan aurinkoisin kärpäsenpaska, jos ei sada. Alue on tunnettu kuolleesta ilmapiiristä, etäisestä sijainnistaan ja jatkuvista tietöistä keskustassa. Vaasalaiset itse kokevat kuitenkin elävänsä vilkkaassa ja kosmopoliittisessa metropolissa ja yrittävät hartaasti puhua stadin slangia korostaakseen paikkakunnan city-henkeä ja omaa epämaalaisuuttaan. Vaasassa kulminoituu rantaruotsalainen puppelipoikakulttuuri ja pohjanmaalainen puukkojunkkariperinne.

Vaasan kaupunkia ympäröi umpiruotsalaisten kuntien armeija, jotka omalla toiminnallaan ovat vaikeuttaneet palvelujen suomenkielistä saatavuutta. Vaasan tilanne on kriittinen. Suomalaisilla on pieniä salaseuroja viemäreissä, joissa saa puhua suomea ilman, että ylimieliset ruotsalaisjohtajat kuulisivat.

Ruotsalaiset painavat Vaasan suomenkieliset mereen vähin äänin. Uusi asuntoalue joudutaan rakentamaan meren mutaan Suvilahteen. Kovaa rakennusmaata olisi ruotsalaisen kyläpäällikön kotitanhuvilla 4 km päässä Vaasan torilta Sepänkylässä mutta sitä ei finntuppien anneta miehittää.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.