IRC-Galleria

Angel-Of-Ice

Angel-Of-Ice

Naurava Kettu

Travel Journal Part 8Tiistai 20.10.2009 21:04

Kurja, sateinen, harmaa ja haiseva Amsterdam jäi taakse. Otin suunnan kohti Eteläistä Alankomaata, Maastrich. Sain sohvan sieltä ja tuntui hyvältä saada tilaisuus nähdä toinenkin puoli Alankomaista. Useimmiten pääkaupunki poikkeaa paljon muusta maasta. Pääkaupunki on kansainvälisempi ja kansoitetumpi. Maastrich oli todellakin erilainen. Erittäin kaunis, vanha ja siisti kaupunki. (tää kirjottaminen on taas jostain syystä tosi hankalaa.. jos olisin matkassa puoli vuotta, saattaisin jopa unohtaa kuinka suomea puhutaan ja kirjoitetaan. Korjaan koko ajan mita kirjoitan, kun kaikki menee ihan väärin..)

Mun oli tarkoitus tavata Marieke vasta kolmen jälkeen juna-asemalla. Olin perillä jo puolilta päivin sillä halusin vain äkkiä pois damista. Matkan aikana junakin hajosi kaksi kertaa ja savusi niin että sisäpuolella meinasi tukehtua. Ääni kaijuttimissa kuitenkin kertoi kyseessä olevan vain pieni tekninen vika ja matka jatkuisi mahdollisimman pian. Mitään sen pahempaa ei tapahtunut sentään. Mielienkiintoista oli seurata sitä savua ja muiden ihmisten reagtiota..
Päivä oli todella kaunis ja aurinkoinen. Lämmin ja keväinen. Päätin lähteä tutkimaan ympäristöä. Kyseessä oli kuitenkin pieni kaupunki enkä tarvinnut karttaa. Aloin jo tottua tähän suunnistamiseen, eikä uudet paikat enää pelottaneet mua. Painava rinkka selässäni ja pikkureppu edessäni tallasin pitkän kadun toiseen päähän ja pääsin niinsanottuun keskustaan. Sillan ylitettyäni nappasin pari maisemakorttia mukaani pikkuiselta kioskilta. Rakennukset olivat kivestä tehty ja selvästi vanhoja. Kadut olivat siistit ja kasvillisuutta oli sopivasti. Syksy teki selvästi tuolaan myös täällä sillä puidet oksat toivat ihanaa väriä kaduille. Niinkuin pääkaupungissa, täälläkin oli paljon pieniä herkkupuoteja. Ihana tuoksu valtasi kadun säännöllisin välein. Vohvelit ja monet muut herkut tuoksuivat tuoreilta ja houkuttelivat mua. Amsterdamissa herkut näyttivät lähinnä muovilta, eivätkä juuri tuoksuneet. Ainakaan tällä tavalla. Vertasin kaupunkia kaikin tavoin damin kanssa ja olin todella onnellinen, että pääsin tulemaan tänne. Talojen ja katujen tyylissä oli selvästi samaa väriä kuin pääkaupungissa.

...ei oo oikeen fiilis kirjottaa.. Mul ois niiin niin paljon asiaa kun olen jo Wienissä ja en ole edes alottanut Maastrichia ja Kölnikin on vielä välissä. Täällä sataa lunta ja musta se on ihan sika hienoa! Haluan kertoa kaiken yksityiskohtaisesti eikä pää nyt vaan oikeen toimi...

Käähh... joskus toiste...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.