IRC-Galleria

Miksi minun sukupolveni on outo?! Perjantai 12.09.2008 02:30

Tiedän olevani hieman vajaa ja noudattavani kummallisia käytösmalleja ja usein puhuvani hieman sopimattomasti, samoin kuin muut ikäiseni. Ei kuitenkaan ole meidän vikamme että lapsuudessamme ja nuoruudessamme media antoi jakuvasti kummallisia vaikutteita.

Tämän selvityksen jälkeen on kenenkään turha väittää ettei medialla/lastenohjelmilla ole vaikutusta lapsiin.

En edes aijo puhua vaaleanpunaisesta pantterista, joka menee läpi mankelista ja jatkaa matkaa tai Aladinista jolla on lamppu, jossa asuu sininen mies.

Aloitetaan Disneyn piirretyistä: Lumikista, Liisasta ja kaunottaresta ja hirviöstä... Lumikki asui keskellä metsää 7 itseään vanhemman, iloisen miehen kanssa. Liisa sammui puun juurelle ja matkusti ihmemaahan, jossa mm. söi sieniä ja keskusteli vesipiippua polttelevan toukan kanssa. Kaunottaressa ja Hirviössä kuppi muuttuu pojaksi ja kysyy äidiltään "onko enää pakko nukkua kaapissa?" ja Kaunotar itse, kuten myös moni muu, seurustelemme karvaisen "hirviön" kanssa. Täytyy myös ihmetellä Peter Pania, joka asuu hieman hämärässä "mikä mikä maassa" , ei tahdo kasvaa aikuiseksi, pitää kimppa kämppää ihan vaan poikien kesken ja juttelee keijulle. Ja Nalle Puh elää hunajalla.

Mitenpä sitten muut lastenohjelmat: Tohtori Sykerö on aikuinen mies joka hyppii sateenvarjolla, Nukkumatti heittää lasten päälle valkoista puuteria, joka saa uniseksi. Luppakorva aloittaa ohjelma laululla, jossa hän ensin toivottaa hyvää iltaa ja kertoo sitten kuinka hän rakastaa lapsia ja leikkii heidän kanssa ja loppuu lauluun jossa se kertoo näkevänsä monta unta lapsosista. Peppi Pitkätossu on päätynyt tilanteeseen, jossa asuu hevosen ja apinan kanssa. Teletapit asuvat epätodellisen kirkkaassa maassa, kumpareen sisässä, halailevat toisiaan ja hokevat "uudestaan uudestaan", Tiivitaavi on mies, joka kantaa punaista käsilaukkua ja he kaikki rakastavat nuu-nuuta, joka imee mitä vaan. Ja kaikkien rakastama Maija on "bii".

Mikään ei kuitenkaan vedä vertaa suomalaisille lastenohjelmille. Rölli on keskellä metsää mökissä asuva erakko, joka tulee metsästä pois vain pelotellakseen lapsia. Muumit eivät käytä housuja tai sen puoleen oikein mitään muitakaan vaatteita ja Pelle Hermanni juttelee kepilleen.

(tämän kaiken pisti ylös siskoni ja minä. myöhään yöllä)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.