IRC-Galleria

festarikesä yhteisöstäPerjantai 10.08.2007 00:34

HAASTATTELUSSA APULANTA
Kuopiorockissa haastattelimme myös Apulantaa. Keikkabussissa tunnelma oli tiivis ja keskustelu poukkoili satunnaisten vierailijoiden myötä milloin mihinkin. Kysymyksiin vastailivat pääasiassa Sipe ja Toni, mutta Samikin osallistui keskusteluun.



Keikkailusta:
Miten on kesä ja keikat sujuneet?

Sipe: Hyvinhän se on sujunu. paljon on ollu keikkaa ja se on tuntunu itsestä mielekkäältä ja yleisöä on riittänyt.

Toni: Ollaan muuten edelleen irc-gallerian 5-6. suurin käyttäjäryhmä. Seurataan kyllä viikottain.

Sipe: Ollaan aktiivisia alan seuraajia, ihan päivittäin käydään seuraamassa. Omia tunnuksia ei ole.

Pahinta ja parasta keikoilla?

Toni: Pahinta on biisilistan tekeminen. Se v***ttaa ihan v***sti koko ajan.

Sipe: Pahinta on ainaski se meneminen, koska ikinä ei tiedä mitä tulee tapahtumaan

Sami: Riippuu keikasta. Se odottaminen.

Sipe: Olen soittanut 16 vuotta rockyhtyeessä, mutta oikeasti 2 kk olen soittanut ja odottanut 15 vuotta 10 kk. Odottaminen on pahinta.

(Pojat alkavat miettiä paljonko ovat uransa aikana soittaneet)

Toni: Puol vuotta meillä on varmaan nettosoittoaikaa. Ei se oo ku tunti illassa, 24 keikkaa on vasta vuorokausi. Rundista saa kaks päivää. Yhteensä ehkä 16 vuorokautta vuodessa.

Sipe: Jos lasketaan 70:n keikan vuosikeskiarvolla. Kertaa 16. Onkos se 1200 tuntia... Paljonkos se on vuorokausissa? 50 päivää. 1,5 kuukautta. Melkee kaks. Plus treenit. Pari kolme kuukautta ollaan soitettu yhteensä.

Toni: Bändillä ois hyvä tavote jos sais vuoden nettosoittoo, se on muuten 60 vuoden siivu.

Toni: Parasta... Tää on se elämäntapa. Se on ittessään aika v***n siistiä. Tietenkin on jotain mikä v***ttaa päivittäistasolla, mutta... Tätä on turha... Jos joku asia elämässä on, mistä täytyy tehdä plus- ja miinuslistaa ja sitten puntaroida... tästä ei ole koskaan tarvinnu tehdä, koska tää on kaikkinensa niin hieno juttu. Tässä saa olla pikkupoika. Emmä haluais töitä tehdä. Tänäänkin herättiin puolelta päivin ja sit ollaan lennätetty lentokoneita, pelattu tietokoneella, oltu Sepulturan kanssa samassa laivassa ja kohta käydään esittämässä rokkia tuhansille huutaville ihmisille.

Sipe: Muutamia negatiivisia puolia on, mutta ne nyt ei aiheuta toimenpiteitä

Sami: Yleensä kun sanotaan, että on ystäviä ja on perhe, niin tässä on ystäviä ja perhe.



Keikkamokia?

Sipe: Samilla tippu housut kerran.

Toni: Keikat on ollu itsessään jo mokia.

Sipe: Silloin ku Tero oli mukana, tapahtu kaikkia mokia. Tero oli juhannusurpona, katottiin joku paikka ja hän kävi sekoilemassa jossain.


Yleistä:
Mistä bändin nimi tulee?

Sipe: Televisiomainoksesta. Toni näki apulantamainoksen ja se oli niin hauska ilmeisesti... "ihan paska nimi", sanottiin sillon ja tässä sitä nyt ollaa.

Toni: V***u miten huono nimi, mut paljon parempi ku poets of the fall

Mistä tai miten musiikki syntyy?

Toni: Mistä musa nyt ylipäätään syntyy...

Sipe: Esikokija kirjaa kokemukset ylös ja...

Mitä haluaisit itseltäsi kysyvän tällaisissa artistihaastatteluissa?

Sipe: Kysykää jotain Jyväskylästä. Joku kysy viimeksi mitä mieltä ollaan Jyväskylästä ja siihen tuli lakoninen vastaus että siellä on todella paljon paskapäitä :D



Onko Tonilla ikävä rastoja?

Ei ole, koska puolen vuoden rastakokemuksen aikana ehti muodostua semmonen 6mm paksu kerros semmosta paskanöyhtää. Se on erittäin semmonen... Ja voin kertoa miltä se alkaa haisemaan. Tai ehkä en osannu vaa hoitaa. Mutta kävin laittamassa ne semmosessa liikkeessä. Niiden mielestä oli hyvä idea laittaa mehiläisvahaa niihin.

(Tässä vaiheessa pojille tuodaan bäkkäritarjoilua)

Toni: Tässä muuten bäkkäriohje kaikille: älkää koskaan juoko tai syökö avatusta pakkauksesta mitään. Niissä on taatusti ainakin vähän pissaa. Tosin kyllähän sitä aina vähän pissaa syö, 98% on vettä ja sitten ureaa jota on myös hiessä.

Mitäs muuten Kauko Starrille kuuluu?

Toni: Kyllä Kaukolla on tarkotus tehdä keikkaa, mutta materiaalissa on ollut puutteita. Työstää uutta materiaalia kyllä. Huhut kertoo että Robbien tyyppistä on tulossa. Vastatuulesta Voimaa Saan on ohjelmistossa.


Fanitusta:
Miltä tuntuu olla idoli? Idolipaineita?

Toni: sanotaan näin että me olemme varmasti omalla tasollamme todella huonoja esikuvia etenkin henkilökohtaisten valintojen suhteen, joskin ulospäin tämä ei näy, joten uskon että olemme kohtuullisen terve esikuva pois lukien basistimme Jönssi (:D). Se (esikuvana olo) ei enää tunnu oikeastaan miltään. Eikä semmosia jaksa ajatella. Emmekä me tee yhtään ratkaisua sen takia, että pitäisikö esikuvien nyt tehdä jotain vai ei. Jos joku on niin tyhmä että menee tekemään jotain tyhmää sen takia että joku v***n rokkibändikin tekee niin saa syyttää itseään.

(Sami alkaa tehdä biisilistaa ja Trinket saa toivoa biisiä)

Toni: Kyllä me vaan ollaan palveluhenkisiä, biisilistakin on tehty IRC-Gallerian toimittajan toiveiden mukaan! Toimittaja tilasi biisin haluamaansa paikkaan ja se järjestettiin.

Muistatteko ensimmäiset fanit tai ekat fanipostit?

Toni ja Sipe: Muistetaan, Vantaan tytöt oli melkeen isoimmat fanit. Vantaan Jonna ja olikohan Niina. Niitä oli kolme yhteensä. Toni: Mä olin silloin just ehkä 18, loput oli 16 ja Vantaan tytöt hapetti mm. Rovaniemelle keikoille. Ne oli ehkä kans 16. Sellasta teinimeininkiä. Ne kävin ihan v***sti kaikilla keikoilla eikä ikinä mitään yöpaikkaa.



Tuleeko vielä vanhanaikaista etanafanipostia?

Toni: Kai sitä tulee, mutta ku niitä ei kukaan hae sieltä postilaatikosta.

Sipe: Meikällähän oli semmonen kotitekonen kirjeenlajittelukeskus. Ne tuli mun himaan ja niitä tuli paljon. Siinä lajittelukeskuksessa oli kiireiset, ei niin kiireiset ja ehkä joskus. Niissä "ehkä joskus" -posteissa ei ollu mitää kysymystä eikä niihin sitten tullut varmaan ikinä vastattua. Sitä oli ihan saatanasti. Niitä tuli helvetillinen pahvilaatikollinen. Meikä vastas ekat pari vuotta jokaiseen kirjeeseen, mutta sitten niitä alko tulla niin paljon, tuhansia.

Seuraatteko fanisivujen keskusteluja?

Sipe ja Toni: Yhteisön kokoa galleriassa seurataan ja kuvia katsellaan...

Toni: Mä käyn foorumilla ja aktiivisesti kirjoittelen siellä.

Saatteko kulkea rauhassa kadulla?

Toni: Ihan v***n rauhassa. Ei ole (joku koko ajan kimpussa)...

Sipe: Ihmisiä on välillä kimpussa mutta se on arkipäivää. Helsingissä ei ole ikinä ketään. Helsingissä ei ole semmosta repimisen meininkiä. Ehkä kerran kuussa. Lahdessa kyllä tulee koko ajan.

Toni: Jos meet johonkin Punkalammelle (Punkalaidun, korjaa Sami), niin pärähtää välittömästi neljä henkeä siihen. Kyllä mä sen ymmärrän. Ne ei koskaan nää julkimoita. Se on iso juttu niille ja toisaalta hyvä happi.

Mieleen jäänyt fanilahja?

Sipe: Mulla on edelleen semmonen apulantatyyny treenikämpällä. Siinä on hienosti painettuna apulantalogo sillai kolmeen kertaan. Mahtava semmonen värjätty kangas siellä taustalla

Toni: Aika vähän tulee lahjoja nykyään. Niitä tuli silloin teinisukseen massavuosina. Se on varmaan tän etanapostin vähentymisen takia... Koitapa sähköpostin liitteenä joku rannenauha lähettää. Mulla oli semmonen koru monta vuotta. Se oli Atakin (Attack of the A.L. People) kannessa, fanilahja siis.

Mitä haluaisit fanilahjaksi?

Toni: Superhotelliteclub-jäsenyys.. vai mikäs v***n 100% hot... Sellanen galleriayhteisö. Eiku oikeesti, meikä haluais fanilahjaksi 2-ytimisen kannettava pc-tietokoneen, johon on asennettu toimiva, painotan sanaa toimiva, Vista joka vois lukea XP:lle tarkotettuja ohjelmia. Sitä voi odottaa aika pitkään.

Sipe: Mä voisin ottaa fenderskörtsit, eli tommoset takarengassuojat vanhalle cadillacille. Niitä ei oikein saa enää, ne on niin erilaisia noissa vanhoissa.

Toni: Mä peruutan ton äskösen. Mä ottasin charioteer -tankin.

Sami: Mulla on ihan kaikki niinku aika hyvin.

Toni: Mun mielestä jos IRC-Gallerian käyttäjäryhmä... Organisoikaa semmone keräys. Jos jokane pistää 2 euroa, ni mä saan jo charioteerin. Vesalla (Keskinen) kun oli syntymäpäivät, se kutsu 5000 ihmistä ja pyysi lahjat tilille, että se voi ostaa Jaguarin. Pyysiköhän Bill Gates lahjotuksia jotain autoa varten. Yleensähän noi menee hyväntekeväisyyteen. Mä en halua tehdä hyväntekeväisyyttä vaan ajaa panssarivaunulla, omalla panssarivaunulla. Mut tosiasiassahan meikähän tekee hyväntekeväisyyttä kuukausitasolla ihan vitusti. Nettohyväntekeväisyys ylittää pahantekeväisyyden. Kuukaudessa tommonen 50 euroo. Mä oon ostanu semmosen kakaran tuolta afrikasta. Semmonen kummipoika Malawista. Sitten muutama veteraanihomma ja sitten amnesty ja unicef -juttuja, menee automaattisesti rahaa niille.

Sipe: Laita sinne vielä tää. Kun jotkut kysyy että ooks nähny tai kuullu keikan, mutta yks fani sanoi, että hän kokee meidän keikat. Jokainen keikka on kuulemma aina uusi kokemus. Se kuulostaa hienolta.

Aika kuluu yllättävän nopeasti kun samalla tehdään biisilistaa ja analysoidaan bäkkäritarjoilujen virtsapitoisuutta. Keikka-aika lähestyy, eli meidän on päätettävä haastattelumme. Lopuksi saamme vielä Sipeltä ja Tonilta videotervehdyksen IRC-Galleriaan. Rock on!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.