Responsiivinen IRC-Galleria testissä osoitteessa m.irc-galleria.net. Käy kokeilemassa ja jätä palautetta

IRC-Galleria

Astwihad

Astwihad

Making your world disappear pixel by pixel

ItsenäisyyspäiväTiistai 06.12.2005 10:45

6.12.2005...

Siitä onkin jo aikaa kun isämme tai vaarimme olivat sodassa... Jos et tiedä miten kauan niin se on voi voi, harva sitä jaksaa ajatella. Loppupeleistä sillä nyt ei niinkään ole väliä, mutta ajatus on tärkein. Jotkut käyvät tänään veteraanihaudoilla sytyttelemässä kynttilät, jotkut toipuvat vapaapäivän kunniaksi krapulasta.

On kyllä sinänsä jännää miten takit ovat kääntyneet vuosien kuluessa... Joskus esimerkiksi nämä linnanjuhlat olivat veteraanien juhlat, nykyään katsellaan vain pari tuntia sohvalla kuumia pukuja ja ketä kaikkia sinne linnaan on päässyt. Veteraaneista saatetaan mainita sanasella juhlapuheessa, mutta sanat kaikuvat seinillä ja vieraat odottavat viihdettä.

Onhan se hienoa että tätä päivää juhlistetaan, mutta monia asioita voisi korjailla kyllä, ettei sen puoleen. Ehkä tällaisena päivänä meidän kaikkien tulisi vain ottaa rennosti ja piereskellä tai muuta.

Ja sitten päästäänkiin suosikki aiheeseeni, nimittäin maailmanparantaja tyttösten/poikien veteraani-kuvaan. Keitä olivat veteraanit? Murhaajia kuulemma. Jotkut sanovat että jopa rasisteja. Ei sitä oikein tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Maa oli sodassa ja joidenkin oli tehtävä jotain tämän maan hyväksi, jotta voisimme pitää kielemme, kasvavan kulttuurimme ja rahamme.

...Ehkä jopa henkemme...

Mutta joo, mitenhän on näiden kolmen asian laita? Kieli nyt muuttuu koko ajan, se on päivän selvää, muttei tulisi liikaa sekottaa englantia sun muita kieliä ja niin päin pois, säilyttää edes alkuperäinen idea. Kulttuurimme on kasvava ja muuttuu jatkuvaan, hiphop on muutamien vuosien trendi siinä missä kasarimeininki rokkineen ja rototomeineen. Onneksi se ei ole mitään pysyvää, se voisi aika mukavasti raiskata kasvavan kulttuurin sinisilmäisine jälkeläisineen.

Mutta toisaalta, näemmekö kadulla enää 80-luvun trendikkäitä tuulitukkia ja ihmeellisiä vaatteita? Onneksi emme. Ja sitten tullaan rahaan, noh, EU:han sen vei "yhteisen hyvän nimissä"...

Mitähän perkeleen hyötyä siitäkin on sitten kun hinnat nousee jne, vaikka rajojen yli pääseekin. Ja sekin paska juttu on, että kuka tahansa sekopää sitten ylittää sen rajan jumalauta. EU on vienyt itsenäisyytemme median mukana. On se vaan niin karua.

Sehän olisi varmasti ollut hienoa kun ryssät olisivat vallanneet tämän maan. Ei olisi ammuttu laukaustakaan ja kaikki olisivat tyytyväisiä. Mikäs siinä jos puhutaan venäjää ja maksetaan kassillinen käteistä että saadaan askillinen tupakkaa tai karkkia. Ja miettikääpä tekin vitun monikulturismin kannattajat kun haukutte murhaajiksi veteraaneja, olisiko meillä samanlaista sosiaalista järjestelmää Venäjän alaisuudessa?

Miettikää asiaa, luokaa silmäys Venäjälle ja katsokaa ulos. Huomatkaa ero. Millä nämä meidän maahanmuuttajamme eläisivät jos ei veteraaneja olisi ollut. Haluaako kukaan muuttaa Venäjälle? Miettikää, onhan siinä varmasti jotain hienoa, mutta elämä siellä on karua.

Elämä on ihmeellistä, mutta älkää tehkö siitä sellaista...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.