IRC-Galleria

Blondi-Aivo

Blondi-Aivo

<3 Mc_Mane 05.04.09!
Nyt on eläinlääkärissä käyty.. Eikä mitää halpaa huvia todellakaan.. Vicillä kuulu jotain sivuääniä sydämestä, si joutu lisähappi laitteeseen, röntgeniin ja verikokeisii.. Koko reissun yhteishinta 266,95!! Ja seuraavassa lausunto joka saatiin mukaan:

Vici kissa tuotiin pieneläinklinikka Tuhatjalkaan, koska se oli hengittänyt vaikeasti, saanut tajuttomuuskohtauksia ja ollut syömätön.

Klinikalla Vici sai nesteenpoistolääkettä (Furesis 0,4 ml) ja rauhottavaa opioidikipulääkettä (Butador 0,1... ml) lihakseen sekä happea maskin kautta. Sen hengitys rauhottui, se lopetti läähättämisen ja nousi jaloilleen.

Vicin rintaontelosta otettiin röntgenkuva. Kuvassa näkyi, että sydän oli hieman laajentunut ja sydämen verisuonet olivat laajentuneet ja erottuivat huonosti.

Viciltä otettiin verinäyte, jossa tutkittiin maksa- ja munuaisarvot, proteiinit, albumiini, glukoosi, bilirubiini, elektrolyytit, puna- ja valkosoluarvot sekä kilpirauhasarvot. Toinen munuaisarvo (urea) oli voimakkaasti koholla (23,6) ja kilpirauhasarvo oli normaalia alhaisempi.

Löydökset yhdessä oireiden kanssa viittaavat hypertrofiseen kardiomyopatiaan, jossa sydänlihas on paksuntunut ja sydämen pumppausteho heikentynyt. Kohonnut munuaisarvo saattaa olla seurausta heikentyneestä verenkierrosta munuaisissa.

Vicille aloitetaan nesteenpoistolääke (Furovet) ja verenpainetta alentava lääke (Fortekor) oheisen ohjeen mukaan. Hypertrofinen kardiomyopatia on syytä sulkea pois mahdollisen muun taustasairauden selvittämiseksi. Suosittelemme jatkotutkimuksia eläinlääkäriasemalla, jossa on mahdollisuus sydämen ultraäänitutkimukseen (esimerkiksi Veter, Hakametsän eläinlääkäriasema, eläinklinikka Oiva).

Mikäli Vicin oireet alkavat uudestaan, ottakaa yhteys eläinlääkäriin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.