IRC-Galleria

Liitetidoston tarina :)Sunnuntai 23.11.2008 03:19

Nyt on joulu

- Tänään on joulu! Tyttö huudahti heti kun oli herännyt. Tyttö lähti yö paidalla keittiöön, koska hän maistoi jo suussa että äiti oli tekemässä jo riisipuuroa. Hän jo eilen ajatteli kun meni nukkumaan ” Äiti olisi jo keittämässä puuroa kun, minä heräisin”. Joka joulu on ollut minulla kunnia laittaa aina puuro kupit ja muut astiat pöytään ennen kuin alettaisiin syödä. Niinpä minä tänäkin jouluna laitan kupit ja astiat pöytään. Äiti sanoi tytölle: - Kupit ovat hyllyllä hyvässä järjestyksessä, jotta ne löytäisi helposti. Hän ottaa käteensä yhden astian kerrallaan ja panee astian hellästi pöytään.

Tyttö nimeltään Venla lähtee ulos katsomaan millainen sää nyt jouluaattona on,
sää ei ulkona ole aivan niin hieno kuin sisältä katsoen näyttää. Venla seisoo ikkunan ääressä ja huomaa kuinka lunta alkoi sataman. Ikkunaan tuli lumihiutaleita ja Venla alkoi ihmetellä miten ihmeessä voi olla noin monta erilaista ja muotoista hiutaletta. Venla lähti ulos ja ulkona tuli vähäsen. Venlalla oli punainen vieläpä joulun värinen pipo päässä. Äiti huusi ovela Venlalle: - Ulkona on paljon pakkasta joten älä vilustuta itseäsi!
Venla kuulee kuinka kirkonkellot soi. Venla huudahtaa: - Nyt alkaa joulukirkko! Hän näkee kuinka ohikulkijoilla punottaa posket ja nenänpää. Venla alkaa tekemään lumiukkoa ja isoa sellaista. Ja laulaa samalla ” luntaa tulvillaan, on kaunis talvi sää..” Venlaa alkaa paleltaa poskia, hän menee sisälle ja sytyttää tulen kolmihaaraiseen kynttelikköön. Hän ajatteli että kohta äiti huutaisi aamu puurolle. Ja niinhän siinä kävikin juuri sinä hetkenä hän huusi että, puurolle.
Äiti on laittanut yhden mantelin ison puuro kattilan sekaan, ja se kuka mantelin saa, saa toivoa jotain. Kaikki syövät puroa kanelin ja sokerin kera. Osa laittaa myös pienen voi köntin sekaan. Harvoin on sellaisia ihmisiä ketkä eivät laittaisi kanelia joulu puuroon. Tyttö uistelee viime vuoden joulua, mikä ei ollut iloinen joulu. Tytön isä oli kuollut juuri edellisenä päivänä ja seuraavana päivä olisi ollut jouluaatto mutta, tänä jouluna saatiin viettää iloista joulua muistaen isääkin. Tyttö kävi äitinsä kanssa haudalla viemässä kukkia ja lyhdyn isän haudalle. Meillä oli todella ikävä häntä. Venla sanoi äidille: - Olisi kiva jos isä olisi täällä meidän kanssamme. Venlan isä oli joutunut onnettomuuteen. Hän oli tulossa viimeiseltään työpäivältä ja poikennut hakemaan joulukuusenkin samalla. Mutta, siinä joulu kiireessä hän ei ollut huomannut risteyksessä oikealta tulevaa autoa. Ja niin he ajoivat toisiinsa päin ja toiselle autoilijalle ei olut käynyt pahemmin mutta, Venlan isälle oli. Kun äiti ja Venla olivat tulleet haudalta he olivat leiponeet pipareita. Venla söi kovasti pipareita, hän tykkäsi niistä. Mutta, piti säästää vatsaa joulu ateriallekin. Venla sanoi äidille sureneen sitä että, isä ei ollut kanssamme viettämässä joulua kanssamme niin kuin muutkin perheet yhdessä, paitsi me. Meiltä puuttui isä perheestä.
Kello tikittää seinällä, mutta aika tuntuu jumittuneen paikalleen. Venla ottaa kirjan, istahtaa keinutuoliin ja panee valon että, näkisi lukea. Venlalla ei ole paljon tekemistä tällä hetkellä sen takia hän alkoi lukea kirjaa. Hän odottaa niin kovasti joulupukin tulemista ja joulu lahjojen avaamista. Sen takia hänestä tuntuu että kellokaan ei liikkuisi. Hän säpsähtää kun yläpuolellaan oleva kello soi tasan 16.00. Kynttilät ovat palaneet puoliväliin. Siitä hän tietää että, on aika leipoa pullaa. Venla menee tekemään ja auttamaan äitiä ja mummia pullan teossa. He leipova korvapuusteja. - En malta odottaa, että pullat ovat valmiita haluan jo pullaa. Koko talo tuoksuu ihanalta. Ulkona olevat näkee että savupiipustamme tulee savua kun leivomme pullaa. Hän menee vaihtaa punaiset niin kuin tontulla olevat vaatteet päälleen. Koska, hän oli yö paidalla vieläkin. Kello oli puoli seitsemän. Vaari oli hakenut eilen joulukuusen ja aamulla kaikki lapset olivat koristelleet sen hienosti. Ja nyt minä katson meidän koristelemaa kuusta. Se oli kyllä komea vaikka itse sanoinkin sen. Vaari oli laittanut kirkkaan tähden kuusen latvaan koska, olimme niin lyhkäisiä että emme olisi saanet sitä kuin tolin kanssa mutta, siitä olisi tullut vaarallista ettemme olisi kaatunut kuusen päälle tai kuusi kaatunut.
No parempi vaan, että vaarini laittoi sen. Hei! Oveen koputettiin! Nyt joulupukki tuli! Se odotettu koho kohta! Kaikki menivät nätisti sohville istumaan ja odottivat että joulupukki tulisi sisään päin lahja säkkien kanssa ja niitä oli monta. Kaikki olivat silmät loisteliaina kun pukki alkoi jakaa lahjoja. Olisin halunnut, että isänikin olisi nähnyt tämän hetken ja olisi ottamassa kuvia meidän joulusta. Olisin toivonut että olisin saanut sanoa isälleni viimeiset sanat jotka olisivat olleet “ Minä rakastan sinua isä<3”. Kun joulupukki oli lähdössä lauloimme vielä viimeisen laulun “ joulupukki, joulupukki, valkoparta vanha ukki..” Ja tällainen ihana joulu oli minulla niin kauan ennen kuin olin aikuinen ja äitini kuoli syöpään ja tulin yksinäiseksi ihmiseksi lopulta.

Loppu!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.